-
Bilo danas ladno kisovitohttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...e8d0e8b8b3.jpg
Maglovito. Staze bile dobre. Na Crnoj dubokoj, sredina donjeg dela ispod međustanica, nazire se pomalo zemlja. Ledilo naocare, jakne, Ski pantalone. Izgledalo kao da sam kožne pantalone nosio na skijanju. Nije ni guzve bilo celi dan.
Međutim sve u svemu lepo skijanje i očekujem jos narednih 7 dana lepog skijanja. Magla, sneg nije problem.
-
Otvorio sam sezonu u petak i skijao do danas (nedelja). Petak i subota savršeni - žestok minus bez previše vetra i vedro. Staze su bile vrhunski pripremljene, dok van staza snega nema dovoljno za bezbrižnu vožnju - čekamo novi sneg, ovo je odlična baza. Gužve vrlo malo do nimalo. Danas (nedelja) sušta suprotnost - mećava. Pre podneva je fino padao sneg, da bi se zatim pretvorio u ledenu kišu koja je otežala skijanje (na svakih 200 metara sam morao da stajem da čistim brile od leda koji se skupio). Sve u svemu fin produženi vikend, jedina je šteta što sam izgubio skiju još prvog dana, pa sam morao da rentam neke čačkalice za naredna dva dana.
Sad se čekaju nove padavine pa da se udari po off-u.
-
-
Jutros velika vlaga, vetar. Naocare tako mokre da ne sluze svrsi. Jakna, pantalone, kaciga i rukavice ista prica. Uslovi za skijanje uzasni. Pauza od 2 sata pa ćemo videti kako ce biti posle 13h.
-
Ko je uzivao, uzivao je, govorim o januaru ............. vidim da se ocekuju dosta visoke temperature u narednih 7-8 dana, tako da je pitanje da li ce biti nekog valjanog skijanja posle 12 h.
-
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...f95b903557.jpg
Danas se sunce mucilo da probije oblak. Drugi deo dana mnogo bolji nego jutro. Oko 16 i 10 u donjem delu duboke povreda skijaša i intervencija GSS. Nakupilo se teskog snega u donjem delu. Nadam se da ce SS ispeglati staze lepo i da ce sutra biti bolji dan.
-
Bice hupsera kao brda velikih
-
Jutros super. Staze prelepe. Vec oko 12 na Gobeljama sneg raskvašen. http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...35ef38f7b6.jpg
-
-
-
-
-
3 prilog(a)
Prilog 15336
Prilog 15337
Prilog 15338
Sada je 3c ali biće odličnog skijanja dok god noći budu u minusu :)
-
1 prilog(a)
Prilog 15343
-2c a staze i vreme rajsko..
-
Ima li informacija sa lica mesta kako se drze staze, ili je sve otislo u kacamak ........
Vidim da trenutno ne rade Suncana (sem 1), pola Gobelje, Ledenice i Bele Reke ..........
-
Ljudi ima li skijanja? na sta lice staze, kakvo je vreme i temperature? dolazim 28. februara, nadam se da ce biti bar malo snega :)
-
Kazu da su danas staze bile dobre. A palo je nesto novog snega. Tako da bi sutra trebalo da bude odlicno skijanje, a onda krece debeo plus, sledeca 3dana...
-
1 prilog(a)
Ovo je fotka danas u 17h, temperatura -2c:
Prilog 15352
Situacija sa snegom je odlična, prava zimska. Sada sledi topliji period ali sve je to kratkotrajno i podloga na stazama sa veštakom će da drži dugo..
Za 28 februar ti ne može niko ništa reći što se tiče vremena, ali što se tiče snega mislim da ne moraš da brineš, kraj februara / početak marta je uvek "sigurica"...
-
Stigli danas, spustio se nekoliko puta, pančić, krst, kg, sneg težak, baš dobra magla. Staze u mnogo boljem stanju nego što sam očekivao. Pančić i još dosta staza zatvorili zbog vetra.
-
Juče katastrofa, spustili se 2 puta i odustali ali se danas ubili od skijanja. Nismo čekali više od 10 minuta nigde, i to je bilo na Pančiću jutros. Staze su generalno u tužnom stanju, baš fali snega. mislim da su marine vode i malo jezero jedine dve gde nema zemlje da viri.
Idemo dalje, dokle god kolena izdržavanju. Vlažan sneg i godine ne idu baš jedno sa drugim :-)
-
Nadovezujem se na predhodni post. 17.februar tamo negde do 14 h je bio poslednji valjan dan za kakvo-takvo skijanje. Otprilike toliko je moglo fino da se skija na Krcmaru (koji je od juče zatvoren) i crnoj Dubokoj (koja je tokom većeg dela nedelje bila otvorena samo do medjustanice), nakon tog vremena sve postalo je kacamak. Juče je zbog kise prakticno bilo nemoguće skijati sve tamo negde do 13 h, a danas su se u intervalu od 9-15 h (uz maglu i jaku kisu) izmenila tri godišnja doba, uz katastrofalno održavanje staza (oni od juče maltene skoro ništa nisu pipnuli). Ako vec naplaćuju skupo ski-pas valjda je red da ono malo staza koje su u funkciji, drže u nekom pristojnom stanju. Sve u svemu, ne preporucuje se dolazak na Kopaonik, sem ukoliko se nesto dramaticno ne izmeni po pitanju odrzavanja staza, a pre svega ukoliko ne padne neka nova veća kolicina snega ( prošle subote je nakon krace mecave na Kopu bio 41 cm snega, a danas ima svega 2-3 cm, a na stazama od 10-20 cm).
-
Mislim da crnu duboku "štede" zato što treba za nekoliko dana da se na njoj održe takmičenja..
Kako može da se vidi po komentarima na InfoKopu trude se koliko mogu, navodno se noću kamionima dovozi sneg na Karaman Greben kako bi se popunila mesta gde staze "progledaju".
Ovo vreme, tačnije nevreme ne ide na ruku, i po takvom vremenu ne može da se napravi dobro skijanje.
Ova sadašnja podloga na stazama je mekana, nije više "beton" od veštačkog snega i kada bi izašli sa ratrazima po tome samo bi izvukli travu/zemlju/kamenje, ima već nekoliko godina kako su oni odlično naučili posao kako se staze održavaju i nije bezveze to što oni rade..
Od srede bi trebalo da krene zahladnjenje sa minusom i preko dana tako da će moći da rade topovi i onda će se stanje popraviti...
-
Ja sam juče skijao Krčmar od jutra pa dok ga nisu zatvorili i bio je bolji nego ijedan drugi dan. Gore je provejavao sneg. Onda je počeo baš da duva, nije bilo prijatno u korpi. Padala je kiša, taman da opravda jakne koje kupujemo ;-)
Crna duboka je zvanično zatvorena ali su se ljudi bez problema spuštali.
-
Prema norvežanima, a vidim i prema meteorolozima sa infokopa, već od sutrašnje noći kreće slab sneg sa uslovima za rad topova... :ski:
http://www.yr.no/place/Serbia/Centra...onik/long.html
http://www.infokop.net/vremenska-pro...t-uz-sneg.html
-
palo je 5 cm novog snega, nocu su temperarature u minusu, ali i dalje ne rade kljucne staze ...................
-
Ja bih rekao i do 10cm, sudeci po stazama koje se nisu osnezavale.
Ne znam sta su uradili sa 4b, bila je katastrofa bar ujutro. Zaladjene dzombe plus svez mokar sneg iz topova. Taman malo krenes pa kad te ukopa... Tako sam se prosuo na onom donjem delu gde je izgledalo da nema vise svezeg snega, kad jedna skija na ledu a druga na mokrom a ja na ledjima sa strane staze. Tu nisam u zivotu pao.
Pobegao glavom bez obzira i uzivao na malom karamanu i marinim vodama. 8A je bila sjajna, super utabana sa novim snegom, bez osnezavanja i malo ljudi. Taman da se lagano zavrsi sezona i konacno da prestanem da gledam prognozu ;)
-
Ne radi im vise od pola staza u ovom trenutku, a i to sto radi se ne odrzava valjano. Zato ljudi padaju kao kruske. Sramota je da naplacuju ski-pas po punoj ceni, da imaju obraza dali bi bar 20-30 % popusta.
-
Iskreno, ne znam sta mogu vise da urade.
Cele nedelje je temperatura u dobrom plusu a jos je prvi dan bila magla, istopilo se 25cm za dan. Sve sto je ogolelo preko dana su popravljali nocu. Dovlacili su sneg gde su ga nasli cak nije bilo ni previse kamenja. Oznacavali su gole delove, ja nisam nigde naleteo na zemlju. Ne znam, nisam bio u nekim velikim centrima ali po prici ljudi na zici niko nije krivio SS za stanje.
Cena ski pass-a je druga prica, o tome stvarno ne mogu da komentarisem jer ne zivim vise u Srbiji i, na srecu, tih 50-60 evra za nas troje mi stvarno ne znaci mnogo ali verujem da ima puno ljudi kojima znaci. Cisto sumnjam da postoji i jedan ski centar koji ce smanjiti cene u februaru, ma gde bio a Kop, po meni, ima jaki veliki procenat zicara u odnosu na broj staza (tj nije efikasno radjen, jedini dobar primer je Gobelja) i to utice na cenu.
-
Juče sam bio gore i prvi put mi se desilo u životu da skratim skijanje. Uslovi su bili katastrofalni i samo ultra jake noge su mogle da izdrže ceo dan. Mislim da ljudi iz SS pokušavaju na sve načine da omoguće kakve takve uslove ali protiv prirode se ne može. I pored svega ja sam zadovoljan jučerašnjim danom jer u regionu trenutno nema boljih uslova za skijanje. Što se tiče popusta na ski pas mislim da kada bi se to desilo nagrnuli bi svi gore i za tri dana bila bi završena sezona. Drugo taj Kopaonik izdržava i Tornik i Staru planinu tako da mislim da od popusta nema ništa.
-
Ja sam danas skijao i može da se skija, jutros je padale ledene kuglice / grad ;), posle toga malo snega a topovi rade ceo dan. Ono što je glavno je da je krenuo minus, i nadam se da će ga biti noćas da mogu staze da stegnu.
Staze koje imaju dobru orjentaciju kao npr. Karaman su savršene (osim naravno gužva na tanjiru), takođe i Mali Karaman je dobar. Crvena Duboka i Pančić su sređivani samo u gornjem delu staze (pretpostavljam zbog temperature) i ti delovi su odlični - a i donji delovi staza su zabavni za vožnju za one koji imaju tehnike i snage :sm004: :dziveli:
Danas na kraju dana je zbog "kratera" na Crvenoj Dubokoj staza bila pusta, par skijaša i može da se uživa :D
Verujem da će sada da srede cele staze i da će noćas da stegnu staze pa da sutra bude dobrog skijanja :ski:
-
Nedelju dana nema nikoga da se oglasi sa lica mesta ................ tih 5-6 staza sto drze u funkciji ............ za drugu polovinu sledece nedelje je najavljeno da ce navodno padati sneg 2-3 dana, to bi mozda moglo da bude poslednje izvlacenje za ovu sezonu pod uslovom da tada otvore jos neke staze ...........
-
Nedelja/ponedeljak su bili topliji, ovih dana je opet noć u minusu tako da će biti sigurno dobrog skijanja, nadolazeća nedelja veče/ponedeljak je najavljen dobar sneg.
Ja idem sutra na vikend pošto je prognoza OK..
-
Sinoc je napadalo nekih 10ak cm snega, pa je pravo ozvezenje posle cele nedelje po blatu i kaljugama ... nemaju gde deca da se sankaju, niti ljudi da prosetaju ... na skije mi nije padalo na pamet da stajem ... medjutim, posle sinocnjeg snega sam, kao i mnoooogi drugi, izasao na stazu, kao i mnooogi drugi. Guzve su se pravile na zicarama, staze su vec u 11h bile pune hoopsera, a topovi koji su radili od 9 ujutru su pravili neki gadni mokri sneg koji te ukopa u mestu ... plus je bilo leda ispod novog snega pa sam se nagledao padanja vise nego ikad ...
generalno, bar lepo izgleda pod snegom, bilo je uzasno za gledanje do juce, samo blato i voda ...
cini mi se da i sad provejava po malo i nadam se da ce veceras/sutra pasti jos koji cm ...
Ako baba marta ne odradi svoje i baci neki sneg, cini mi se da ova sezona polako ali sigurno prolazi ... jbg, kraj februara je godinama bio zicer termin za skijanje, ali ne i ove 2016. ...
-
Ove godine ni jedan termin nije bio zicer. Bio sam dva puta za vikend i jednom na 7 dana (ovo od 20. 2.). Vrlo malo snega, toplo, ne radi gomila staza... Zima za zaborav.
A jutros odem na sajt Krvaveca... Tamo do 160cm utabanog snega, sve radi... Sneg nas zaobilazi kao da smo šugavi...
-
Prvi put u životu mi "10 u sezoni" čami sa još 5 neiskorišćenih dana... Tuga i čemar, mislim za nas koji volimo :lol:
-
-
Dal neko zna kako je stanje na putu od josanicke banje,trebaju li lanci?
-
Ima li nekog gore, kako je za offpiste?
-
Ja dolazim i sledeći vikend, trebalo bi u sredu i petak još da dumpuje ;)
-
Ja odoh sutra ujutru na 2 ili 3 dana, sad vidim na radaru da je ponovo pocelo da pada, trebalo bi da bude ok. Ako je neko gore nek se javi, prepoznace me :)