:ok:
wlade, svaka ti je ka' Njegoševa
Pogled za štampanje
Nisam siguran da nisu hladili veštak sa nečim poput uree. U 2009. se podloga na kgb i pančiću održala do 1. maja i bilo je prvomajskog skijanja, bilo mi je sumnjivo da je toliko potrajalo bez hlađenja. Skijanje treba popularizovati u srbiji, praviti grupne ture sa popustima na ski pass, forsirati i organizovana jednodnevna skijanja sa autobuskim prevozom i iskoristiti kop i njegovu sad već sasvim solidnu infrastrukturu tokom cele godine. Svaka čast momcima iz ski busa za vikend varijante i daj bože da se takva praksa umnoži
Moram da napomenem da vec ove godine imate odlicne popuste u predsezoni.
Npr. tzv. "ski-opening" produzeni vikend (9-11.12.) u Andjeli (all inclusive, ukljucujuci Grandov spa), sa gratis ski-passom je 130eur.
Kad se odbije ski-pass, to je 37eur po danu - sto je za takav hotel veoma fer cena (oko 50% bolje nego slabiji hoteli u AUS i ITA u istom periodu).
Naravno, prosle godine je u istom terminu radio samo KGB :sm022:. Videcemo da li su naucili lekciju...
Poenta posta je da je KOP, bez obzira na popularna suprotna misljenja, trenutno najjeftinija opcija za skijanje van zimskog decijeg raspusta. Recimo, Putnik je ceo jan. i feb. 210eur PP za 7 dana - sto je odlicno. Jos bolje su renovirane sobe tamo (4. sprat) koje su oko 270eur za 7 PP, a one su realne 4*. Ili Angela, celu drugu polovinu jan. je 50eur po danu za all inclusive. To je ziaste dosta jeftinije od 4* u ITA, a pogotovu u AUS (a Angela je bolja od ovih hotela). Naravno, sam ski centar ne moze da se poredi (zato i vozimo po 1000km) - ali smestaj na KOPu nije vise realno tako skup, koliko mi nemamo para...
PS: bez zelje da zapocnem prepirku...
Put od BG do Kopa i nazad: oko 5.000, na cetvoro ispada 1300 din, 3 dnevni ski pass u sezoni oko 5.000, ali uz malo srece u kombinaciji sa preprodavcima ispadne 3-3.500. Hrana za ta 3 dana = pizze i pljeskavice, mozda supa iz kesice, znaci 600 din dnevno recimo, i topla cokolada na pola dana 200 din, to je oko 2500. Smestaj neki sta se nahvata za 10 eur/krevet, 2 nocenja = 20 eur, i sa nesto vanpansionske potrosnje (pivo u Maxiju), to izadje oko 100 eur po osobi u totalu, za 3 dana skijanja/bordanja. A slicno ovome izadje i sa Skibusom takav vikend inace. E, sad, jeste to DIY-low cost, ali prija i te kako, i uglavnom svake sezone napravim 4-5 raznih vikenda.
Jel ima neko neki podatak koliko je u prosloj sezoni prodato kuchicha ali po kategorimaja dvenvni,dvodnevni....10dnevni?Iz toga se lako moze zakljuciti struktura posetilaca.Po mom misljenju kopu nedostaje vise pristojnog (nista fancy) a jevtinijeg smestaja jer pretpostavljam da vecinu posetilaca cine vikendasi i oni koji dolaze na produzeni vikend.I sad dok cena od 50e za noc u AI hotelu nije tragicna ipak neodgovara vecini ljudi koji ce radije za iste pare da idu u nizu kategoriju hotela ali na nekom dalekom bojlem skijalistu.
Dakle fale pristojno uredjeni apartmani po pristupacnim cenama sa full opremljenim kuhinjama jer hrana koju dobijate u hotelima je definitivno precenjena.
SS je definitivno ulozio dosta u poboljsanje kvaliteta skijanja i sada pocinju polako da se priblizavaju nekim evropskim standardima ali sobzirom da su prirodno(konfiguracija terena) inferiorniji od vecine alpskih centara i sa smestajem koji nije primeren vecini gostiju verovatno su osudjeni na partijske drugove,tajkuncice,ljude koji ne smeju da napustaju zemlju i porodice sa decom koje mrzi da se cimaju a takvih je ocigledno svake godine sve manje i manje
Tacno, Kopu nedostaje srednja klasa od koje zive skijalista u svetu. Ali, nije ni cudo, posto je ta vrsta kod nas blizu izumiranja.
Cini mi se da jeftiniji ok smestaj nije problem naci... naravno ne u krugu konaka.Ja sam prosle god u brzecu uzeo apartman ( za 4 coveka je ) za nas dvoje bilo je 15 eura dan, kuhinja opremljena, nov namestaj, kupatilo novo , topla voda dakle nije neka glupost nego odlican apartman...Dakle za 4 coveka 20 (5 po osobi) eura dan :) e sad to je bilo cini mi se oko 20 februara prosle god... u brzecu tad ljudi ni od korova... Apartman odmah pored zice bela reka. Druga stvar je sto u brzecu nema nista, kafic, negde da se proseta, o nekom izlasku ne treba ni pomisljati... mada za neki ski vikend cini mi se kao ok
Ima jako dobar restoran!