I još par:
Prilog 15221
Prilog 15222
Prilog 15223
Pogled za štampanje
I još par:
Prilog 15221
Prilog 15222
Prilog 15223
Ima se , ima se :)
Samo da prezivi naredni topli talas
Sutra počinje skijanje na Kopaoniku. Džabe skipass prvi dan.
Tesko da ce se sneg zadrzati do vikenda, cetvrtak, petak i subota temperature u plusu od 6-9 stepeni :(
snimak sa kopa od danas https://www.youtube.com/watch?v=Q6amjdM6Tag
Dobro je. Može da se prođe pored novog hotela na stazi (bukvalno je na stazi). Ima sasvim dovoljnih metar i nešto cm. 😡
Kakva je situacija gore, vredi li planirati sad vikend ili ne?
Mi imamo u planu sutra posle posla na vikend na Kop, ali koliko vidim samo 10cm snega, a topi se dodatno..
Mozda i odustanemo.
Navodno na stazama 20cm utabanog snega, ali na kamerama vidim da je zemlja vec progledala, srce hoce gore a razum kaze ne :glavaozid
ne moze 70% manje ski pass a 100% snega jbg :D
Bio sam juce na Kopaoniku. Od Nisa do Brzeca magla. Od Brzeca pa na gore sunce. Ceo dan bio suncan. Jedva smo nasli mesta za parkiranje. Obisli smo ceo krug od Konaka preko Granda i dole do Vojnog i nazad do parkinga preko puta Jatovih apartmana koje su inace lopatari okupirali i naplacuju jer ovi iz opstine Raska koji su drzali prosle godine taj parking nisu jos doneli onaj kontejner i nisu poceli jos da rade. Inace svi parkinzi su bili besplatni ali su se ovi dosetili da ti kao nadju mesto da se parkiras. Mi nasli sami mesto a i oni nam sticejem okolnosti nisu trazili nista tako da nismo ni platili parking. Guzva je bila u redu za zicare ali je brzo islo. Cekalo se mozda 5-10 minuta najvise. Staze su dobro drzale do mozda 12-13 tj. na nekim mestima na 4b je pocela trava da se vidi. Na nekim mestima je bilo zaledjenih ploca. Ja sam ocekivao da ce da se sneg opusti da da bude kaskast ali nije bilo. Oko 12h je na displeju pokazivalo daje temperatura -1. Mi smo uzeli poludnevni ski pas jer smo mislili da ce staze da se opuste a i dosta nam je za prvo skijanje a i nemamo bas kondiciju. Poludnevni je bio 660 dinara. Ovo je bilo da nam prodje merak :ski:. Posle smo seli pa popijemo pice, da se sunacmo malo, prosetali se, bili po prodavnicama....Svi kafici su bili puni. I to su dosli da se ljudi zezaju a ne da skijaju. Po nacinu oblacenja se vidi da nisu dosli da skijaju. Mislim da je Kopaonik bio pun puncijat za otvaranje. Ne znam ko mi je rekao da neki dan nisu imali vise skija za izdavanje u renti. Po prodavnicama je bio popust ali u svim prodavnicama imaju robu od prosle godine i cekaju da im stigne nova roba. Dosta prodavnica je pozatvarano kao npr. Gora pored Maksija. Ili mozda ce otvaraju nesto drugo. Ne znam. Samo sam video da nema vise prodavnice i da su bili neki majstori unutra. Sve u svemu lepo proveden dan na planini i zadovoljan za prvi dan na snegu tj. skijama. Evo i 2 slike:
Ne vide se slike. (čitam iz tapatalk-a za Android)
Ne mogu da zakacim slike :dontknow:. Upload of file failed. Odradio sam i resize smanji je i po velicini i u pikselima i u megabajtima ali opet nece.
Gora se na Kopu vise ne otvara, bar tako kazu u Gori u Beogradu.
Planetbike ide u Costa, Beosport u Maxxi, Outdoor u Konacima i u novom hotelu na stazi Rebel Sport.
Pada na Kopaoniku... vidim na live cam. Čudo od planine :)
Kod nas na Durmitoru koji je na većoj nadmorskoj visini, i na Bjelasici koja je kao Kopaonik što se nmv tiče, nema ni jedne pahulje...
Na Kopaoniku sam u martu, dok se ne oporavim od iscasenja ramena koje sam imao prije dvadeset dana ( treći put ) . Ako ima ko sa foruma gore neka podijeli koju sliku sa nama...
Danas na Kopaoniku dan za skijanje fenomenalan. Dan bez oblaka i bez vetra. Staze koje rade su centar - Pancic i KGB obe staze. Ceo dan se osvežavaju duboka crna i crvena, krst, čini mi se i prelaz ka malom karamanu.
Nigde nikoga. Mozda 200 skijaša i bordera. A mozda i gresim (verovatno je ovo drugo). Ali ne čeka se red.
Staze koje rade su super pripremljene. Nisu progledale za ceo dan skijanja ali to je i ocekivano jer ni T nije bila visoka uprkos suncu koje je przilo. Atmosfera na stazi opuštena. Bez zurbe nervoze psovki guranja. Idila. I nije strasno bilo ceo dan voziti 3 staze. dosao da odmorim, nadvišen se vazduha i uzivam u prirodi.
Hehe firearrow 74 :)
Hm shara ista kao na 74,nebitno, kul fotke
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12...1316ebe9ca.jpg
Na putu do Kopaonika jutros
Da se razumemo. Ja sam slikao.
Izgleda bas dobro, s' obzirom da je sneg pao jos krajem novembra odlicno se drze.
Vrh slike :D.
Kakva je podloga ?
Sad sam se primio, već gledam prognozu za vikend :)...
Podloga odlična. Stalno rade topovi. Priprema staza vrhunska. Mali je broj skijaša bio za vikend pa je mozda i nerealno reci koliko bi drzala staza da je kao u spicu sezone. Inače ova dva dana, subota i nedelja, su topovi radili na crnoj i crvenoj dubokoj, mali karaman, krst, masinac, deciji Ski vrtic. Snega ima i između jelki. To je znak da T ne ide mnogo u + preko dana, a i decembarski dani su kratki i verujem da ce se ovo stanje staza odrzati. Ocekuje se veći broj gostiju od sledeceg vikenda i mislim da ce pustiti pomenute staze u rad. Najava je bila da ce pustiti i krst u rad, ali nisu jer stvarno nije bilo skijaša ni za KGB i centar, a išli smo preko suvog rudišta na krst. Sa puta se vidi da ima snega na stazi Ledenice ali je malo verovatno da puste ovaj deo skijališta u rad. Gobelje nemaju snega i ne osnezavanje ih koliko sam sa puta mogao da vidim. Suncana je pokrivena snegom ali mislim da ni nju ne osnezavaju (bio smesten u vikend naselju pa sam ovo sa puta video). Put prohodan od brusa do gore. Lopatara ima kao da je spic sezone. Parking se jos ne naplacuje kod granda (mada je jedan "dripac" pokusao da mi naplati parking. Pokazao mi neku vizit kartu sa grbom R. Srbije i mislio da ću da nasednem i platim nesto. Ali to verovatno prolazi pa zato stoji na parkingu). Nema naplate ni na parkingu za autobuse. Hotel koji se gradi na mestu dolly bell je u zavrsnoj fazi. Po meni, staza nije suzena, i ne smeta, ali mi se cini da je put koji motorne sanke koriste za prevoz gostiju do nebeskih stolica i masinca sada blokiran.
Ništa bez lopatara, neunistivi su.
Čudi da nisu dovukli topove za sneg i zatrpali parking.
Kopaonik 2015 otvaranje sezone.
https://youtu.be/haRYrnh5SyU
Odličan video Iki
Super snimljeno i montirano...
Fenomenalan klip. Svaka cast!
Nisam to ja radio , samo sam naleteo na klip na YT pa sam postavio ovde na forum. :)
U svakom slučaju odličan video :dziveli:
Gužva na stazi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...221a807541.jpg
Staze odlične, tvrde i na plus 3
Ko je radio ovaj clip (izvesni Luka Rusovac), svaka mu čast! TIme lapse, kadrovi sa drona, solidna montaža... prvoklasno za Kop! Lepo je to videti.
RTS 1 u dnevnik prikazao prilog na temu "Koliko novih objekata još može da izdrži Kopaonik?",
Ko želi može pogledati prilog od 17:00 min http://www.rts.rs/upload/storyBoxFil...k%20201215.mp4
Takođe je prikazan prilog Brezovici od 14:34 min u istom dnevniku.