-
4 prilog(a)
Na Bjelasici je danas, obzirom na temperaturu koja je bila u konstantnom plusu i kretala se do 10 stepeni, bilo odlično. Evo čekajući Panzera s kim sam danas prevalio dobrih desetina kilometara da napiše utiske, ja se prvi latih pera.
Naime, krenuli smo iz nekadašnjeg Titograda prije 8 i došli u trenutku kad su počeli da testno pustaju šestosjed. Pance na noge i preko onog blata s parkinga što se plaća 1€ po satu došli na žicu 5 min prije puštanja.
Da ne zaboravim jedan bitan, ali veoma zanimljiv detalj. Odoh do WC-a dok je goreimenovani gospodin galantno kupovao skipass odbivši i pomisao da bih ja to mogao priuštiti svome džepu, kad u WC-u imaš šta vidjeti!Momak izvadio češalj i sređuje frizuru!!!Kad me vidje, brzo napravu u džep! E rekoh poslije svašta li će živ čoek vidjeti!Mora da mu se neka od mnogobrojnih Albanki koje prave vikend invaziju na Kolašin vrlo dopada te uređuje frizuru iako će mu kapa i naočari pokvariti prikaz.:sm022:
No, da nastavim sa ovim što započeh. Prvih nekoliko vožnji napravismo sa VV. Staze, sve ali baš sve, dobro ispeglane i utabane i sve pohvale za momke koji voze ratrake. Jedinica ispod VV vožena 2 puta i zbog poznatog kamenja izbjegavana kasnije u širokom luku. Carev do čitavo vrijeme (poludnevni ski pass) u extra stanju. Samo na par mjesta ispod šestosjeda progledale staze,ali bukvalno zenemarljivo i skoro da nije vrijedno pomena. Već poslije drugog spuštanja u sunčanijim dijelovima staze osjećalo se kako tvrdoća popušta a mi se uputismo onda na Ćupove. Gore već malo drugačije i vjetar doprinosi da temperatura bude bar 3,4 stepena niža nego što jes i kvalitet snijega je znatno bolji. Onaj uobičajeni put kojim se spušta sa Ćupova odavno je ćelav, ali se, gledajući svrha, lijevim off-om može fino spuštiti. Na Ključu u tom periodu ne bi do par ljudi. Napravismo par sustanja, staze u osojnoj strani, tvrde, dobre,milina.Onda jedan spust u cugu do početka dvosjeda, pa opet nazad na vrh Ćupova i ajd da probamo onaj crni off sa vrha. Meni baš i nije nešto išlo obzirom da je mnogo džombi i još uvijek snijeg nije bio smekšao,a moje skije 175cm.Panzer se prvi spustio i očekivao da većinu staze sklizam na zadnjici, a li sam se snašao.:sm004:
Onda opet par spustova sa Ključa do dna, pa nekolika šestosjeda i onaj dio crne staze ispod VV. Tu je danas bilo sasvim Ok i kao što se vidi na slici skije su svašta trpjele.;)Zanimljivo je da i ostatak staze sasvim dobro drži i odvozili smo ga svaki put u cugu komentarišući da ne popušta.Probasmo onda i krajnje lijevo spuštanje sa Ćupova prema početku žice sa Ključa. Tu je ipak snijeg bio dosta jugov tako da se ostatak vozio sa vrlo malo off-a.Sve u svemu jedan sasvim,sasvim dobar skijaški dan, sa jakim tempom i ,još jednom ponavljam, odličnim stazama. Snijega, po nekoj slobodnoj procjeni, ima oko 30cm pri dnu i oko pola metra pri vrhu. Na Ćupovima i Ključu sigurno i preko 60cm. Ako ne bude kiše nardnih dana, a temperature ne budu u većem plusu od ovog današnjeg, na Bjelasici će se još moći sasvim dobro skijati.
Parking danas nije bio sasvim pun ali ono što se veli, solidno popunjen i blatnjav do bola, naravno.
Po završenom skijanju, sjedosmo i u fast food, te objedovasmo malo roštilja. Cijene solidne, 2 i po eura 5 ćevapa.Ooops!Ja ipak malo više objedovah-ja 10 ćevapa a Panzer se zadovolji sa hamburgerom. Škrbavi roštiljdžija bar na salvetama ne štedi.:kez:
Onda lagano nazad u Pg. Ne znam tačno koliko km staze reče Panzer da smo prešli danas ali smo sa snijega od preko pola metra došli za sat i petnaestak minuta na temperaturu 18 stepeni. Mora se priznati da je to ipak privilegija.
Evo i par sličica sa mobilnog. Kvalitet nije neki, nokia E serije broj 72.
-
3 prilog(a)
I nastavak foto edicije...
-
Preduhitri me ti Panzeru dok ja pisah pismeni zadatak:ok:
-
1 prilog(a)
Znao sam ja da ćeš ti onako naširoko... :). Dobro, čoek se češlja, neće da stavi kapu samo onako.
Kad smo kod kapa, evo jednog muzejskog primjerka :smoke:
Prilog 7026
-
Sumnjam da ove mlađe generacije uopšte i znaju za taj nekad čuveni brend s prostora exYu.;)Stvarno sam je iz naftalina izvukao.Ima joj sigurno oko 20 godina.
-
Na zvanicnom sajtu evo vec nekoliko dana kamere ne rade. Ista stvar kao prosle godine.
A prognoza losa za naredne dane...
http://vreme.yubc.net/prognoza3dana....dz=42&idf=6151
-
Prognoza je ocajna.. Mart prodje bez i jednog zahladjenja i trpanja snijegom, bas uzas..
-
Ipak cemo uhvatiti jos koji vikend na Bjelasici ;) .. Od petka najavljuju zahladjenje, tako da ce staze sigurno bolje drzati.. Takodje, i nesto snijeznih padavina je najavljeno.. Mislim da ce u subotu biti solidno skijanje gore, ja idem, pa vam javljam..
-
Sad sam sa Jezerina.. Temperatura je pala, pa su staze ocvrsnule i duze drzale, ali bilo je rupa i neravnina.. Cijeli dan je bilo oblacno i povremeno je provijavao snijeg.. Izaslo se na planinu, skijalo dosta, sve u svemu ok ski dan za ovo doba godine.. Okacicu par slika kasnije..
-
E, da ne zaboravim jednu bitnu stavku.. Radio je samo sestosjed, sto je bas uzasno, bar za mene. :dontknow: Izgleda ni sjutra nece raditi dvosjed.. Kazu nedostatak snijega na samom vrhu..