Sa infokop-a, ovo je stara medjustanica, nema je vise.
Koliko se secam najstrmiji deo je kao donji deo crne duboke, samo uzi. Ne secam se koliko je dugacak.
http://www.infokop.net/mambots/conte...113_141109.jpg
Pogled za štampanje
Sa infokop-a, ovo je stara medjustanica, nema je vise.
Koliko se secam najstrmiji deo je kao donji deo crne duboke, samo uzi. Ne secam se koliko je dugacak.
http://www.infokop.net/mambots/conte...113_141109.jpg
Slično kao na Dubokoj. Uža je staza duplo i tu će garant da bude gužve ove sezone.
Samo ostaje nada da će se Duboka rasteretiti kada oni koji su morali da se potpišu da su se "spustili niz Duboku" pređu na Krčmar.
Po meni je bas steta sto medjustanica vise nije u funkciji jer gornji deo staze moze da se prosiri ali donji (crni) malo teze. Da postoji medjustanica, ljudi koji uzivaju u plavim stazama i karvingu mogli bi da koriste medjustanicu umesto da se guzvaju u donjem delu, pogotovo u samom dnu posle ukrstanja sa nastavkom od Duboke. Nazalost mislim da cemo u tom delu vidjati mnogo vise povreda.
Istina, mogli bi mozda da prosire onu precicu od Krcmara do Duboke tako da i malo slabiji skijasi mogu bezbednije da se spuste do zice.
Prvi dan po otvaranju i na Gvozdcu i na Krcmaru je bio haos. Danas je bilo ok, verovatno jer su 80% njih shvatili da nisu to staze za njih. Ono sto mene impresionira je neverovatna glupost ski instruktora koji decu koja su jos u plugu vode na Gvozdac.
Evo jednog strucnjaka:
Prilog 14396
Pozdrav sa Kopaonika!
Ako se naprave nove staze ka Krčmaru koje sam pominjao nema potrebe za međustanicom. Po projektu, to su sve plave staze, odnosno nekoliko "krakova" koje kroz šumu dolaze do početne Krčmara.
Pa bas da su plave i nisu. Na toj mapi su oznacene kao crvene, ali ja mislim da su to sve crne staze. Na tom planu stoji da je vrh te nove zice (21) 1788 m, vidi na Google Earth kolika je prosecna duzina tog novog kraka i uporedi onda sa duzinom i visinskom razlikom sadasnjeg Krcmara.
Inace, negde sam ranije procitao da Nacionalni park nije dao dozvolu za te nove staze, verovatno ce skijalista da traze dozvolu ponovo ali ko zna kad ce sve to da bude izgradjeno.
U svakom slucaju i ovo je velika stvar sto se dosad napravilo.
Cekamo fotke pokretne trake
Nove kamere, na Krcmaru i Gvozdcu.
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/web-kamere-kopaonik
Traka:
http://www.infokop.net/mambots/conte...115_165819.JPG
ova staza gore je cist karaman br.10 tako?
da karaman je sa tanjirom, a jaram ova sa trakom...
Evo slike trake
Inace kada sam naisao nije radila
Poz
Od 13. do danas skijao i nisam bolje vreme nikad na Kopaoniku uhvatio u januaru...cinjenice:
-4 i 4a ne rade jer je vetar oduvao sneg i ne vidim kada ce moci raditi
-do danas se sve extra drzalo uz led na vetrometinama na Pancicu, na Krcmaru s pocetka, na Dubokoj cnoj s pocetka i sl....danas je sve ojuzilo posle 11h i popustilo tako da ne bih preporucio ko nije vec gore da planira do sledeceg snega ili bar dobrog minusa
-u centru guzva ali ne bas preterana...10-tak min na Karaman Grebenu, Pancicu cak i manje, na Krstu malo vise...Suncana se do juce drzala juce i danas nisam isao
-Marine Vode propast od cekanja kao i uvek, staza odlicna ..
-Mali Karaman cca 10 min u spicustaza odlicna
-Karaman odlican sve ove dane, a s obzirom da smo bili smesteni na Jarmu, zadnjih 45 min (os 15.45 do 16.30) onako iz gusta maltene sa staze u zicu..
-Gvozdac precica sa Karamana bila do danas na mestima ledena ali se moglo proci..sam Gvozdac danas popustio u donjem delu
-Gobelja i Gobelja relej....svaki dan dok noge drze...na tanjiru ponekad guzva treninzi bili, danas trka, ali zato cetvorosed ma 7 minuta..do danas staze drzale etra danas vec popustile
Sve u svemu, svaki dinar vredno skijanje...
PS: Traka je bila reklamnog tipa...radila je celih 11 minuta...od tada je cackaju neki trojica ali jok da proradi..
prosek 10mina za cekanje na zicu meni zvuci poprilicno mnogo
Zavrsava se raspust (ako ne bude strajka),tako da bi trebalo da bude bolja situacija sto se guzve tice. jedino sto bi bilo fino da padne jos snega
U nedelju radila traka
Gde je moguce sankanje u centru? Jel ima neki deo gde mogu da se spustaju deca da je bezbedan? I da li ima igraliste za decu?
Za ovaj(22-25.01.) kao i jos tri vikenda do kraja sezone, SS daje popust od 15 % na 3 i 4-dnevni skipas
http://www.infokop.net/investicije/p...5.-januar.html
Zavisi koliko ima snega. Nema staze za sankanje, sto mislim da je veliki propust. U sustini ljudi koriste one mini padine od kafica ka dolini pa do tjubinga. Kad prestane skijanje, odes na donji deo KG-a koji je blazi ili na donji deo Krsta koji je malo strmiji. Sve zavisi od kondicije :)
Postoji malo igraliste u dolini, ako pogledas http://www.infokop.net/webcamkopaonik7.jpg pa malo levo.
Imas i igraonicu, dosta velika i nije losa, ulaz pored kuglane
Ima
Danas videh masu dece kako se sankaju odmah kod izlaza iz konaka prema grandu ka teniskim terenima
Nisam nigde pronasao da je neko pisao o tome pa reko da pitam ovde da ne otvaram novu temu.
Ranije se secam bilo je ispred granda ali su sad tu napravili baste za kafice i stepenice. I secam se od Konaka ka Malomm jezeru da je isto bilo sankanje. Steta sto ne urede jedan deo gde mogu deca bezbedno da se sankaju.
@Misk0 jel se placa ta igraonica i koliko. Negde sam procitao da ima i u okviru nekog restorana ali ne secam se kog?
I po vama koji je bolji termin da se ide na zimovanje zbog skijanja a i sankanja,snega i ostalog, termin oko 10-og februara ili 10-og marta?
Igraonica je bila 500 dinara sat, ne znam da li postoji popust za duže ostavljanje. Bilo je i nekoliko devojaka koje su se igrale sa decom. Mi smo bili 3-4 puta na po sat uveče, ostavimo decu a mi idemo na piće u SB.
Ako možeš da čekaš, mart je verovatno bolji. Manja šansa za maglu a mislim da neće biti problema sa snegom. Možda uhvatite i neki popust
nisam bas siguran al mi se cini da je sretenje u toj smeni od 10og februara i skijanje je katastrofa zbog guzve tad...
sa druge strane mart je obicno suncan i sa dosta snega, desavalo se da bas oko 8-10 marta napada i metar snega... po meni je mart obicno najbolji za skijanje na kopu...
Sigurno da je zbog snega bolje otici u 10og Feb, za Mart bi ipak malo trebalo da rizikujes ali ko zna...
Svakako da ce u periodu 13-16 Feb, zbog Sretenja, biti pojacana guzva u saobracaju i na stazama. Racunaj da je i ski pas malo , a smestaj malo vise skuplji....
E sad, ako si u mogucnosti nedelju pre ili posle, toplo bi ti preporucio
Mislio sam na nedelju pre Sretenja tj. zavrsetak 14.02. Meni se mart vise svidja ali zbog snega je mozda bolje februara. Iskrsle su sad i neke druge obaveze, videcemo.
Ko u ovako nepredvidim vremenskim uslovima moze da kaze da li je feb ili mart bolji?
Pre 3 godine dok sam radio na Kopu, secam se marta od po -10 do -15 skoro svaki dan, sunce po ceo dan, a na stazama metar snega.....nikad bolje skijanje na Kopu. A sada u januaru imamo 5+ iznad 0. Ja za mart nisam bas optimistican iako i sam idem u martu :-)
pretprosle godine na kopu pocetkom aprila se sneg rasturio od padanja, nigde guzve :D
Danas odlično skijanje na Kopaoniku, nema gužve, sve staze/žice rade, sneg dobar i može se i van staze jedino ima pomalo magle ali ništa strašno.
Nove žice su odlične, grejanje uključeno :-)
Nastavak Gvozdca niko nije pominjao - možda ta pozicija polazne stanice bude odgovarala za neke buduće staze ali ovaj sadašnji produžetak je bezvredan - plava stazica...
Prilog 14531
Danas bolje skijanje nego juče :ok:
Padao je sneg i moglo je fino da se skija offpiste i sa uskim skijama pošto je podloga tvrdja (praktično nije skijanje u dubokom) - ali prava uživancija :ski:
Na Gobeljama (slika) probilo sunce i malo koga je bilo na stazama svi su navalili izmedju ali pošto gužve na skijalištu nema onda ima za svakoga ;-)
Naravno zbog svežeg snega crne staze su se razvalile dosta brzo..
Ko može da dodje na Kopaonik topla preporuka...
Sutra, ranom zorom..
Samo da svane :)
ja tek u nedelju grrrrr
Put preko Jošaničke banje sasvim ok.. Malo utabano snega, ali sve generalno ok...
Svega sasvim dovoljno..
Sutra i neki izveštaj sa staza :)
Negde sam procitao, mozda i ovde, da su zaposleni u nekom kao tihom strajku pa je pitanje da li se staze sredjuju i kako.
Ima li nekog sa informacijom iz prve ruke?
Sve je REDOVNO..nema potrebe za brigom...samo maglu omasiti i voila...
Staze se sređuju normalno. Ono što je primetno je da nisu sredili sve varijante 4ki a mogli bi - da nisu u tihom štrajku :)
Onda neka tako uvek tihuju
:)
Sada ne znam, ali u periodu 13.-18.jan odgovorno tvrdim da nisu mogle biti sredjene 4 i 4a zbog POPTPUNO GOLE staze u gornjem delu s pocetka jer je vetar ludovao non stop skidajuci sneg...sve u svemu, staze su u pomenutom periodu bile ODLICNO odrzavane i spremane, radno vreme se postovalo u minut odnos radnika na zici, kao i uvek, profesionalan i korektan.
:ok:
Iako juče vreme nije obećavalo, danas do 14h sunčano.... posle toga samo na donjim delovima staza magla...
Odličan dan, ceo dan oko -4, sunce, milina... Nije bilo gužve...
Trenutno pada slab sneg...
Neistina o tihom štrajku je objavljena na jednom drugom sajtu koji dozvoljava svakakva komentarisanja bez punog potpisa komentatora. Mogućnost da obilato i nekažnjeno pljuju koriste razne struje i tipovi tako da taj sajt ima sve više odlike prostačkog sajta koji treba zaobilaziti "u širokom luku". Biser su im i prognostičari u pokušaju koje komentatori prizivaju i u koje se kunu!?
Moje je mišljenje da Skijališta Srbije rade prilično dobro i da ne zaslužuju toliku kulturu kritike.
mesto gde je zalutalo malo prsica uz ivicu sume i par skijasa u subotu
:dontknow: