to je yr.no i pokazala se baš tačnom
Pogled za štampanje
to je yr.no i pokazala se baš tačnom
Držim plačeve :ski:
Kad se sve to sabere ukupno je to oko 20 cm snega i na ruku idu niske temperature pa ce biti i vestackog osnezavanja. Svaki cm je bitan;);)
Glavno je da novi sneg ne pada na zemlju :ok:
Samo da bude bolje od prosle godine :ski:
Na Babinom Zubu najavljuju jos povoljniju prognozu (30+cm i -5), potvrdjuje i w2u..
Nista od prognoze....
Nije mi jasno kako ce da izvedu opening cetvrtog na Kopaoniku gledajuci trenutno stanje na kamerama...
Ima li nacin da se dobije tacna informacija od organizatora ski openinga (skijalista Srbije?) da li ce biti ove manifestacije ili je odlazu? Puno njih je rezervisalo smjestaj i mozda dodje samo zbog zurki, a na drugu stranu neki bi dosli samo zbog snijega.
I mene isto zanima kakve su prognoze sto se tice openinga.
Nazalost rezervisao sam smestaj jos pre 8 dana, iskreno se nadam da ce uspeti da iskoriste ovih par dana nize temperature da naprave nesto snega.
Ali po svemu sudeci i ako bude skijanja mozda ga bude za vikend, tesko da ce biti sve spremno za cetvrtak, skijalista srbije jos nista zvanicno ne oglasavaju.
Kapiram da nada zadnja umire :)
Ne nadajte se odlaganju. To je nemoguće.
Ski openinga ce biti, a to sto ce raditi jedna staza sto je ns problem..
Bice problem sto mozda ni ta jedna nece moci da radi...
Ne znam koliko su azurne ove kamere na sajtu infokop,pa tamo nema trunke snega,procitao negde da su svi smestajni kapaciteti popunjeni 20hilj ljudi dolazi,sta ce svi oni tamo da rade meni nije jasno
to mozes i kuci da radis a ne da platis 70-150e za ceo trosak da bi bio na planini na kojoj nema snega
Bas bezveze, mi smo uplatili za vikend. Do juce sam se nadao necemu, sad se vec nadam nekoj planinskoj setnji :)
Propade skijanje . Nema ni najave snijega...
Možda je previše rano najavljen Ski Opening . Treba čekati minus i malo snijega.
Ipak, svim kolegama sa foruma koji su tamo uplatili odmor ili vikend , želim dobar provod . Ljudi, bar ste na planini :dziveli:
da li je ovo neko zezanje? snega na stazama nema, a iz oblaka ga nema ni u najavi?
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/na...do-11-decembra
Pa dobro, oni u stvari računaju na ovaj deo:
Citirati:
Meteorološki izveštaji pokazuju da se od nedelje, 7. decembra, očekuje zahlađenje sa snegom, što će omogućiti optimalnu pripremljenost u periodu u kojem će se odobravati popust.
... mada ne znam zašto baš forsiraju početak sezone i ako nema uslova.
Pa da skinu to sa vrata, ne bi im se isplatilo da daju 70% popusta oko nove godine :).
Ima li ko na Kopaonikau sa foruma, da nam javi nove vijesti ?
Pada li snijeg, kako provodite vrijeme ...
Baci pogled na kamere, snega/susnezice je palo nesto malo ali samo na vrh. Dole na polaznim stanicama kisa je napravila lokve vode.
Za sada vreme ne slusa dnevnu prognozu jer je vec trebao biti mali minus, a ne trenutnih +2.
U svakom slucaju sve prognoze najavljuju zahladjenje u sledecih 7 dana - nocne temeprature do -8C, sto ce biti idealno za prozivodnju snega.
Ponedeljak, utorak i sreda treba da dodesu oko 10cm prirodnog snega. S obzirom da je ovih dana premasena prognoza o kolicini padavina, nadam se da ce se taj trend nastaviti, pa ce pasti vise od ocekivanih 10cm.
Ne verujem da ce biti uslova za skijanje pre 11. dec. Na stazi treba da bude bar 30cm da bi se utabao.
Kapiram da ce pravi opening biti sledeci vikend.
Pa da vidimo.
Sad kada su svi otisli sa Kopaonika da pane snijeg ???
Grevota da ljudi nijesu bar vidjeli ove pahulje .
Pada i dalje, ima ga kako kako kaže InfoKop preko 10cm ...
Ako ne skoči temperatura u plus od četvrtka, eto skijanja...
Da li ima nekih novih direktnih informacija?
Procitao cim je izaslo :) mislio sam ne neku info o pustanju u rad, ali ocigledno da ni oni ne znaju.
Info od Skijališta Srbije sa Kopa je da će najverovatnije pustiti Karaman Greben, sa nekim manjim popustom za skipass ali ni oni ne znaju još ništa 100%
Planiram da idem, i nadam se da će pustiti bar još Pančić i Krst (3 žice) uz bar 30% popusta na skipass jer ići na KG dok je pravnijada u toku će biti baš smor
Evo info od pre nekoliko minuta, od subote samo karaman radi, za ostale staze se ne zna kada ce poceti.
Dan!
Pomakli smo hotelski smjestaj sa ski openinga a moramo ga iskoristit do 21.12(nedjelja).Dakle,3 dana,da li ih iskoristiti od ove nedjelje(14.12) ili cekati drugi petak 19.12.
Vidim,drugi tjedan opaki plusevi,moguce i kise,sve me strah na sta bi to moglo licit krajem drugog tjedna :sm006:
Sta kažu znalci?
Hvala :sm004:
Mi smo uzeli prekjuče apartman od ovog petka do nedelje, skijamo 2 dana ako radi nešto, a ako ne barem ima snega pa će biti lepo :)
Za sledeci vikend samo staklena kugla moze da ti da odgovor :). Moze biti vise vestackog snega i staza, a moze da se desi i topljenje.
Neki prognosticki modeli kazu bice kise, neki kazu nece biti padavina, neki kazu max temp do +6, neki kazu max +2, sa dobrim nocnim minusima. Velike su to razlike.
Ovaj vikend ce sigurno biti skijanja. Zvanicini podaci kazu bice otvoren KG, a sistem za osnezavanje radi vec 60h neprekidno.
Do subote ce to biti oko 100h neprekidno. Sto po dostupnim podacima za sistem za vestacko osnezavanje znaci 20-30cm vestackog snega na stazi uz 10tak cm prirodnog.
U tim uslovima mogli bi da puste i Pancic. Ali moze biti da ce da ga utabaju i cuvaju za NG, jer dugorocne prognoze ne pokazuju sneg u sledecih 20 dana.
Skijalista Srbije danas pustaju u rad novi sajt. Trenutno im je stari offline, a novi nije online.
Ali evo nove informacije sa infokopa:
Prvog dana skijanja, u subotu 13. decembra, cene poludnevnih i dnevnih ski karata će biti snižene za 50%.
Za otvaranje skijaške sezone u funkciji će biti žičara Karaman greben i pripadajuće staze 7 i 7a.
Licno mislim da se brukaju sa ovim popustom za otvaranje. Ako je najavljen popust od 70% za opening, logicno je da taj popust i primene.
Ovih 50% za jedan dan prakticno ne znace nista onome ko dodje na vikend, jer je dvodnevna bez popusta jeftinija nego subota_popust+nedelja_redovna cena
Danas i sutra je oko nule ili minus, posebno ce biti debeo minus noc cetvrtak-petak i petak-subota.
Ovi nisu normalni!
Prvog dana skijanja, u subotu 13. decembra, cene poludnevnih i dnevnih ski karata će biti snižene za 50%.
Ovaj popust ako neko ide na dva dana ispada 100din skuplje jer drugi dan kupuje skipass od 3000din, a prvi dan za 1500din tj. ukupno 4500, dok je dvodnevna bez popusta 4400
U isto vreme postovali, a na sajtu Skijališta Srbije je pisalo da će 7 biti spremna, a 7a ako bude uslova
A, evo ga i novi sajt Skijalista:
http://www.skijalistasrbije.rs