Nema! Danas je visina snijega bila ispod 10cm, predveče je počeo da pada snijeg.
NAPOMENA: Strogo je zabranjeno objavljivati slike na drugim web portalima! Sa slike je uklonjen copyright kako bi se izbjegao spam.
Pogled za štampanje
Nema! Danas je visina snijega bila ispod 10cm, predveče je počeo da pada snijeg.
NAPOMENA: Strogo je zabranjeno objavljivati slike na drugim web portalima! Sa slike je uklonjen copyright kako bi se izbjegao spam.
Vrhunski performans snowboardera i freestyle skijaša iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH
MSG - Madstyle Games manifestacija održat će se 8. januara 2011. godine na trgu ispred BBI centra u Sarajevu koje ujedno domaćin jedinstvenog ekstremnog spektakla u regionu.
Ova manifestacija, koja je cjelodnevnog karaktera odvija se u organizaciji Madstyle Team-a i glavnog partnera BBI Centra.
Manifestacija se sastoji iz 3 dijela:
- projekcija najnovijeg Snowboard filma za predstojeću sezonu – Cinema City u 12:00h
- upoznavanje najmlađih sa opremom za ovaj sport - na trgu ispred BBI centra
- performans snowboardera i freestyle skijaša
http://www.jahorinalive.net/images/msg.jpg
Glavni dio manifestacije, a ujedno i najveći spektakl cijelog programa počinje u 20:00h na trgu ispred BBI Centra, gdje će se održati performans snowboardera i freestyle skijaša. Performans je predviđen uz odlične beatove DJ-a, a odvijat će se na spravama koje su postavljene na megalomanskoj skeli prekrivenom snijegom.
Gosti- vozači same manifestacije su poznati snowboard i freestyle clubovi iz regiona (Slovenije Hrvatske i Srbije kao i iz BiH: Banjaluke i Sarajeva)
Kakve su prognoze za novu godinu oce li biti skijanja ?
Prognoza je loša.
heheheh a tolika prica kako ce biti snezna godina pa bla bla bla pa topovi kupljeni itd. Sta je s tip topovima, temperature su ispod nule, Sto se ne koriste?
Prema ugovoru sa italijanskim partnerom, sistem za vještačko osnježavanje trebalo bi da bude spreman polovinom naredne godine, ali mi dajemo sve od sebe da se vještački sneg na Jahorini zabijeli već ove zime. Nadam se da ćemo do Nove godine uspjeti u tome, rekao je šef marketinga Sokolović.
:sm022::sm022::sm022:
14.12.10 u 11:00 | Vrijeme: Oblačno. Temperatura: -14C. Visina snijega: 30cm. Vlažnost: 92 %. Vjetar: S 7 Km/h. Pritisak: 1018.7 mb. Stanje staza: -. Vertikalni transport: Zatvoreno. Prognoza: Tokom dana slab snijeg.
Nista bolje ni narednih dana
www.snow-forecast.com/resorts/Jahorina/6day/mid
Možeš da pratiš vremensko stanje na info-jahorina koje se ažurira svakodnevno ili na nekom od ovih sajtova http://goo.gl/bEo01
Nasao sam na info-jahorina, to je znaci tema o vremenu sa izvestajima. Mislio sam da mozda ima nesto slicno kao sto za Kop radi HMZ Srbije sa svim podacima iz sata u sat, razmisljam da ove zime prvi put obidjem i Jahorinu pa sad trazim sto vise informacija. Ali i onakvi izvestaji sa slikama su mozda i jos bolji, registrovah se i tamo :ok:
Dobro nam došao. Prognozu za Jahorinu kao što je za Kop nemaš nigdje. Jedina koja se ažurira na svaka 2 ili 4 sata je ova http://freemeteo.com/default.asp?pid...=3205994&la=23 ali relativno tačna. Najbolje je, kao što si naveo, izaći na stazu i uslikati trenutno stanje, ali nije lako svaki dan ići lijevo desno, ipak mi se trudimo. Pozz
Gledam slike na webcam i jel moguce da jos nisu pustili zice. Da nista neradi. Ja planirao s drustvom u cetvrtak gore
Misliš na jučerašnji dan ili na seldeći četvrtak? Nebitno, nije radio i neće raditi ni za jedan. Možda proradi za vikend (ev. nedelja) ski lift željo.
Grazer pratiš li ti prognozu, zaš li kolika je trenutna visina snježnog pokrivača i koliko je potrebno za uređivanje staza?
ma pratim i vidim na webu da se sve beli ali znaci nije dovoljno. Mislio sam sad u cetvrtak pred katolicki bozic. Boze to samo kod nas ima da nece pre nove godine sezona poceti dok ostatak sveta vec 2 meseca uveliko skija. Sad opet znam zasto vec par godina ne skijam na nasim terenima. Katastrofa
18.12.10 u 12:00h | Vrijeme: Pada jak snijeg. Temperatura: -3C. Visina snijega: 50cm. Vlažnost: 99%. Vjetar: S 10 Km/h. Pritisak: 995.9 mb. Stanje staza: bez infa. Vertikalni transport: U funkciji ski lift Željo do pola trase. Prognoza: Tokom dana oblačno uz snježne padavine.
:sm022:preko pola metra snega i oni zice nisu pustili. -3 a topovi nerade!!!:sm022:joooooooj boze, jahorino cija si:dontknow:
Nemoj tako - 50 cm nisu dovoljni, pogledaj slučaj s Bjelašnicom na otvaranju u petak. Topovi, eh topovi.. reću ću ti nešto ali nikome da nisi rekao! Nisu prošli test fazu jer je negdje procurela voda :sm022: Razloga su dva, ali to nije moja stvar, neću o tome...
Jahorina 18. decembar
samo nak pada. Mozda bi i moglo biti onda nesto do cetvrtka pa da se dodjem iskijati
Daleko je četvrtak prijatelju, najavljene su kiše... :sm008:
znam _( toga se i bojim
Kakva zalost. Dok ostali ski centri rade punom parom na jahorini zemlja progledala. gledajuci ove web slike place mi se. Zalost. Gde su topovi? To je sve do uprave. Ski centar kao jahorina vec je odavno trebao da ima infrastrukturu zasluznu olimpiske planine a ovako ...prc
jahorina danas
:glavaozid :eek: :couto:
Nedaj se prijatelju. Od 24 Dec zahlađenje i sniježne padavine. Najavljeno je 30-40 cm od 24 do 28 ;).. mada je to ipak malo, ali ...
Radovao sam se kao mala beba vikendu katolickog bozica gore a sad....nista. Moracu cekati 2011 za skijanje
Moram da te i JA ohrabrim GRAZERU, mada ako imas nesto viska kesa mozes i da skocis do Slovenije, sta da se radi ne moze se protiv prirode a cim dodje pravo vreme SVI na Jahorinu
23.12.2010. u Beogradu u predstavništvu Republike Srpske odršana je prezentacija turističke ponude grada Istočno Sarajevo i planine Jahorine.
Od onog što skijaše najviše interesuje, istaknuto je:Karakteristike sistema osnežavanja:
- Postavljanje sistema za osnežavanje je u toku. Sistem će se puštati u pogon etapno. Očekuje se da 28-29.12.2010. u pogon bude pušten prvi gornji prsten sistema зasnežavanja koji obuhvata predeo Rajska dolina kao i prevoji donjih delova staza Ogorijelica I i II. Posle Nove godine, sukcesivno će se u pogon puštati deo po deo staze Prača naniže. Ceo sistem će imati instalirano 46 fiksnih i mobilnih topova za sneg italijanske firme "Snoustar". Za akumuliranje vode iskorišćena je stara akumulacija izgrađena još 1984 za potrebe ZOI, stim što joj je sada dupliran kapacitet. Postoji mogucnost da se alternativno u slučaju nužde sistem snabdeva vodom iz vodovoda.
dužina trase osnežavanja 3290 m
površina za osnježavanje 102.900 m2
Za proizvodnju snijega visine 30 cm potrebno je:
- vreme - < 120 h
- sneg – 30.870 m3
- voda – 15.435 m3
http://www.skijanje.rs/forum/../Ski_...je2011_640.jpg
http://www.skijanje.rs/forum/../Ski_...e2011_t640.jpg
- Naredne godine je u planu da se izgradnja sistema osnežavanja nastavi ka vrhu Ogorijelica. Na velikom platou Gola Jahorina koji se prostire iznad žičara će biti pripremljene akumulacije za vodu koja će tada u sistem ulaziti slobodnim padom što ce umnogome smanjiti troškove eksploatacije sistema.
- Do kraja 2010. godine ćebiti rspisan tender za šestosedu žičaru Prača - Skočine, a njegova realizacija se očekuje do početka naredne sezone. Inače polazna stanica novog šestoseda Prača biće par stotina metara niže u odnosu na postoješi dvosed koji se demontira, na mestu gde je bio cilj ženskog Olimpijskog spusta. Dalji planovi za postavljanje novih žičara vode od vrha žičare Skočine ka mestu gde je bio start Ženskog Olimpijskog spusta (iznad ski lifta Željo). Time bi brzim žičarama bila pokrivena kompletna trasa Olimpisjkog spusta, a skijaši imali na raspolaganju stazu dugu više od 2000 m sa prosečnim nagibom oko 30%.
Kompletnu vest pogledajte na sajtu...
Kasno je 28-29.12.2010 da bi se za novu solidno skijalo, ali će da dobro dođe u Januaru mjesecu. Ipak, bolje ikad nego nikad.
Subota
Decembar, 25
Slab sneg
0C / 3C
Nedelja
Decembar, 26
Slab sneg
-9C / -1C
Ponedeljak
Decembar, 27
Slab sneg
-12C / -9C
Utorak
Decembar, 28
Slab sneg
-13C / -11C
Sreda
Decembar, 29
Slab sneg
-13C / -11C
Četvrtak
Decembar, 30
Moguć sneg
-12C / -9C
ja, samo sto jahorina nema topove
Mislim da ima topove, ali da nema vodu.
Imaju i jedno i drugo, ali šta pomeže to kada je na jahorini ovako. Uslikao sinoć
...A možda ni 6-sed nije prisutan na OG1 a ja sam halucinirao prošlog februara ...
29.12.10 u 18:00h | Vrijeme danas: Sunčano. Temperatura: -4C. Visina snijega: 15cm. Vlažnost: 99%. Vjetar: S 4 Km/h. Pritisak: 1014.6 mb. Stanje staza: Loše Vertikalni transport: Za sutra se očekuje puštanje u rad liftova željo i olimpik dok je danas u funkciji bio ski lift Poljice. INFO: Večeras se očekuje puštanje u ...probni rad sistema za vještačko osnježavanaje. Prognoza: Do 3 januara nece biti ozbiljnijih padavina zatim ce, kako meteorolozi najavljuju, u roku 48h pasti preko 30 cm snjeznog prekrivaca.
Slike od danas ne mogu postaviti jer su potpisane, a ako vas bas zanima kako izgledaju ispeglane Jahorinske staze onda ih potrazite na nekom od jahorinskih foruma ili na fejsu ;) Admin foruma zna gde se nalaze, pa ako ima vremena neka uklanja logo sa njih jer ja trenutno nisam u mogucnosti (zna zoka zasto ;))
pozzzz
Olimpijski centar Jahorina je u sredu 29.12.2010. pustio u rad lift Poljice.
Cijena karte iznosi 15.00 KM (50% niže u odnosu na važeći cjenovnik).
30.12.2010. godine će raditi lift Olimpik i Baby lift.
Jedinstvena cijena ski pass-a će iznositi 20.00 KM
Izvor: OC Jahorina
30.12.10 u 11:00h | Vrijeme: Trenutno sunčano. Temperatura: -4C. Visina snijega: 15/20cm. Vlažnost: 75%. Vjetar: S 2Km/h. Pritisak: 1026.6 mb. Stanje staza: -. Vertikalni transport: Otvoren ski lift Olimpik i Poljice. Prognoza: Danas i naredna tri dana vedro i sunčano vrijeme. INFO: Cijena ski karte 20 km.