Zvao sam coveka. Kaze da sutra radi staza 100%, a u zavisnosti od snega na kraju dana videce se da li ce raditi i u nedelju! Tako da je zadnji momenat za divcibare!
Pogled za štampanje
Zvao sam coveka. Kaze da sutra radi staza 100%, a u zavisnosti od snega na kraju dana videce se da li ce raditi i u nedelju! Tako da je zadnji momenat za divcibare!
Staza od pre neki dan
Prilog 9982
Prilog 9983
Prilog 9984
Na pomolu je rešavanje dugogodišnjeg problema novog skijališta na Divčibarama - prilazni put novoj ski stazi. Iz preduzeća "Valis", koje gazduje žičarom u ime Opštibne Valjevo, najavljuju da će se uskoro otpočeti sa radovima na nasipanju i proširivanju prilaznog puta, kao i uređenje parking prostora kod polazne stanice dvosed žičare. A ako budu ispunjena i dodatna obećanja opštinske uprave, taj put će do početka ove sezone biti i asfaltiran.
Iz istog preduzeća najavljuju da se cena ski pasa neće menjati, i da ostataje na prošlogodišnjem nivou.
Urađeni su potrebni remonti na žičari, a pred sam početak sezone predstoji da se postave odgovarajuče oznake i obaveštenja na stazi.
http://www.skijanje.rs/vesti/divciba...a-novu-sezonu/
dali će i ovaj dole put do same žice asfaltirati ili samo gore do parkinga :dontknow:? To bi mogao prvi da sazna "grimani":cool:
Sto se puta tice lepo si Plecko sve izlozio. Ne zna se tu vise nista. Nije bilo ni u lokalnim medijima. Da je to sigurno oni bi se shepurili na sve strane. Jadno je sto godinama ne mogu da rese pitanje tog puta. Sredjivanje parkinga bez asfaltiranja puta je bzvz resenje. NIje mi jasna ni ova obuka od strane GSS koja mogu da potpisem nije u toku i da nece ni biti(ovde bi stao sto se toga tice). Dobra stvar sto su ispitali zicaru sto prosle godine nije bio slucaj.
Sto se puta do same zice tice valjda ce uraditi jer prvenstveno njima treba. Obzirom da koriste ladu nivu i ratrak kada se krecu tuda mozda im i ne treba?
Gde mogu da se informisem u vezi kamerice sa ovih klipova, hteo sam da kupim Go-pro ali je 'samo' 39 000din, mislim da je ovo neka druga, zna li ko?? Poz
ako mislish na ove snimke u mom potpisu vecina je snimljena sa gopro 1 a ovaj valtho klip je sa gps kamerom gobandit isto prvi model ima sad novi...
Kakva je stara staza uz koju se nalaze vikendice ?(duzina, sirina, nagib)
I kakva je u odnosu na novu ?
Radi li zica tamo redovno ili kad se sete?
Poz
jutros bilo na rts-u. sezona pocinje ovaj vikend, vodosnabdevanje sredjeno, prosiren put do staze na 6 metara i ima "dva parking mesta" (verovatnije dva parkinga), snega 45cm ekstra sredjenog i srbija u EU do bozica... (naravno ne zna se do kog...)
da vidimo... ako neko ode naravno ocekujemo feedback...
jel proširen i asfaltiran skroz dole do same žice ili samo do parkinga ?
Nemanja otvorio sezonu na novoj stazi i neće da stavi video zapis :eek:
Srdjane ima zapis na drugoj temi :D
Divcibare 2013
a za put nznm sta da kazem. meni izgleda isto, mozda su nasuli nesto i ispeglali
video sam, ali sam mislio da ćeš ipak ovde da ga staviš, ipak je ovde reč samo o novoj stazi.....a pokretati nove teme tipa "Divčibare 2012,13,14,15" je suvišno.
koja je ovo stvar što ide uz video zapis ?
pise mislim na ytube. ODB iz Wu Tang rmx od mog ortaka CV Spook
Nista od skijanja u skorije vreme u nasim krajevima :(
kakvo je stanje gore ima li snega uopste?
Ima 10 cm .... velika staza ne radi, za malu ne znam ...
steta, mislio sam da svratim za vikend
Postoji li način da se dan ranije raspitamo da li će staza raditi ili ne? Danas po najavama kreće da pada, Išli bi 07.
imas info divcibare 2013, manje vise svi telefoni su tu
Nastavite da izvestavate i u novoj godini, svim forumasima srecna nova godina i zelim vam dobro skijanje u ovoj godini pozzz...
Juce(5.1) oko 14h u prolazu bio na Divci,kisa padala kao u poznu jesen,temperatura 2 stepena,magla.Na maloj stazi par skijasa na raskvasenoj stazi,zica nije radila dok na velikoj nije bilo nikoga.Snega gotovo da i nema,cekamo nove padavine
Poz
Juce bilo 20-30 cm snega, mala staza verovatno radila, za veliku sumnjam
pozdrav drugari,dali neko ima mozda informaciju dali na divcibarama radi neki mali ski lift kao sto je bio kod zmaj odmaralista ili slicno i gde se nalaze ?
Pošto ću najverovatnije morati da radim u subotu ili nedelju (neki od ta dva), a zima je i neću dopustiti da mi zbog posla propadne jedan januarski vikend i da ne zaskijam, molim vas da stavite što pre neke sveže informacije o tome kako stoji staza sa snegom?
U subotu 12. januara je bila ispod kriterijuma za ocajno.Snega premalo, Gornja trecina tvrda, zaledjena plus puno kamenja progledalo kroz stazu, ne mozes ni da biras kuda ces d aobidjes, moras neki da potrefis. U srednjem delu nesto manje kamenja, a na donjem delu staze je bilo i nesto snega. Ja sam na neki kamen uspeo i da odvalim kantnu na bordu, tako da cu morati malo da majstorisem ovih dana. Risevi na podlozi se podrazuevaju. A i pantalone su odradile svoje i konanco se raspale po skoro svim savobima, ali to nema veze sa stazom i Divicbarama.
Hvala i primi moje žao mi je zbog borda. Ako budem išla mislim da je ipak bolje da ne nosim svoje skije, ne želim da ih oštetim i da mom novčaniku nanesem takav bol. Ima li gde tamo da se iznajme neke normalne karving skije?
Ima gore kod pakringa da se iznajme,a kakve su, to ce morati da oceni neko od kolega skijasa :)
Evo ga bord :) Oni koji su videli uzivo, potvrdice da u stvarnjosti do deluje jos tragicnije :P
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...89711600_n.jpg
Tako sam i ja radio, bilo mi zao svojih skija, a i jeftinije da iznajmim tamo nego servis posle. Ima raznih skija da se iznajme od meksih do race, u glavnom su matore i izvozene, ali za takvu stazu bolje i nisu.
Ono na sta treba posebno obratiti paznju je da lik koji to izdaje nema veze sa podesavanjem vezova. Po duzini pancerice (pretpostavljam da nosis svoje) i nekako, ali ono sto je mnogo bitnije ne podesava opruge na vezovima. Znaci oprez sa vezovima ako vam je stalo do kolena, posle dzaba :glavaozid :awm2: :couto: itd.
Juce lep dan za skijanje a vec danas 8 stepeni i sve se zivo otopilo, valjda ce opet sneg
ma kakvo iznajmljivanje ???
pa ti iz rentala su kreteni...
ne daj boze da ostetis kantnu (a rental to i prizeljkuje)
pa da za izlaufane skije uzme 100-200 eura
Zna li neko puzdano, u cemu je tacno problem, sto ta staza nikada ne moze da se ispegla po propisu? Da li je los tabac ili se jednostavno ne radi kad treba i kako treba? Prosle godine je bilo snega i previse, a staza neupotrebljiva :(.
problem je tabach, mali je, lagan a i motor cesto zakaze.
Danas radi staza a dobio sam info da ako se nesto ne promeni(ukoliko ne padne novi sneg)radice i sutra max...znaci ko moze trasu pravac Divcosi...
Da li ce raditi i za vikend (16. , 17.02).Hvala u napred!
Ljudi ova tema je potpuno zamrla . Ajde dajte koju sliku od od ove godine ...