prekratka poruka :)
Pogled za štampanje
prekratka poruka :)
malo narcizma ali nije to poenta vec ono iza mene a i ispred mene :) tacnije dilema
Jao Jelena :ski:
Pa ti si ovo odskijala po crnim stazama.. . Uh , da mi je nauciti da skijam po puderu ... Ja sam i presao na Snowboard prije 14 godina jer nijesam bio dovoljno uporan da naucim ,, all mountain skiing ,, . E sada bih se posvetio tome, samo da ima snijega kod nas :sm022:
Super slike Jelena, daj jos koju ako te ne mrzi .
imam ih jako malo jer nisam imala vremena za to :)
Eh...ne da je bilo dobro
zao mi je sto nisam isla 12 dana ....to je vec taman skijanja za ovu godinu :)
e, ovo se zove ski in i ski out u full-u, samo preko terase :) , a
moze i do ulaza pa liftom na 2. sprat
Le Serac je smestaj.
Dakle ne menjam VT sto se smestaja tice u 3D.
:sm018:
Definitivno preko busa sledeće godine val thorens smestaj:-) ali dupli aranžman tj ide skijam 12 dana kao čovek i ne sekiram se za sneg
Poz Mikeli ...da skijala sam po crnim i jos crnijim tj off pored tih crnih...nije bas za pohvalu ali zbog toga adrenalina sam i isla ... predivan je osecaj voziti tj lebddeti:-) dobro a i strasno je sto ne osecam strah vec samo jurcam za sličnim ljudima praveći sare :-) ovo je bilo umetnički kao sastav za osnovnu školicu..
Poz
Koliko je usmjestaj i ski pass za sedam dana ? Ovo je fenomenalno mjesto i rado bih se sledece zime otisnuo sa snowboardom niz ove padine .
meni u trokrevetnoj u VT za prevoz+smestaj+skipass za sve tri doline 404 eur
Hvala Ivane. Pa to i nije skupo uopste. One staze koje ste pokazali, i puno snijega kada ga kod nas nema nidje...
Iduce zime moram ovo posjetiti.
Pozdrav svima,
Jel može neko, ko je bio smešten u Orelle, da mi opiše tu prodavnicu. Šta od nje očekivati. Ima li voća , povrća , svežeg mesa. Šta drže od piva ? Ima li piva uopšte?
Nemoj da se brineš. Nisam nikad video na bilo kom skijalištu da nema piva.
He,he
negde gore u postovima sam pročitao da je prodavnica oskudno snadbevena i ja je odma zamišljam kao Centroprom 90-ih pa zbog toga pitam.
Nećeš imati 60 vrsta piva, ali desetak sigurno.
pa ako ovo nije dovoljna preporuka!?
U prodavnici imas sve sto si nabrojao, tacno je da nije velika i preterano dobro snabdevena, mi smo za vreme boravka isli jednom u nabavku u obliznji gradic (10-ak min) od Orelle-a u veci supermarket. Elem, u Orelle-u u toj prodavnici mozes naci sve, i meso i pivo. Imaj na umu da dan pre moras da narucis baget jer hleb rade po narudzbini :-)
Taj info mi je trebao . Hvala .
Zanimljiva stvar, sad sam našao mapu na kojoj se vidi da su neke staze (konkretno, u Kurševelu), promenile oznaku i iz crvenih degradirane u plave, a pri tome nije vidljiva ni najmanja razlika u trasi u odnosu na 2013. godinu. http://www.latania.co.uk/photos/2014...s2013-2014.gif
Konkretno staza Creux.
Što je argument u prilog tezi da ta vrsta obeležavanja ume da bude dosta proizvoljna.
Pravo da ti kažem više ne znam. Čvrsto sam verovao da obeležavanje staze određuje tačka na kojoj ta staza ima najveći nagib i da je smisao svega toga da se zaštite početnici, tj. slabiji skijaši, da znaju koje staze da izbegavaju.
Sada vidim da je iz čista mira urađena obrnuta stvar - crvena staza je na mapi pretvorena u plavu.
Razmišljam o sledećem: trasiranjem staza se nastoji da i slabiji skijaši mogu da dođu do svih delova skijališta, pa se u tu svrhu malo "nateže" u korist plavih staza i ponegde gde bi pre trebalo da bude crvena. Ali to govori u prilog tome da je obeležavanje dosta proizvoljno.
Što se širine staze tiče - znam plavu stazu koja možda i nema veliki nagib ali je uska i levkasta i prilično nezgodna za slabije skijaše - staza Santons u Val d'Izeru. Verujem da je označena plavo pre svega zato što inače ne bi bilo drugog načina da u Val d'Izer pređe neko ko hoće da izbegne crvene i crne staze, a neće da se vozi žičarom.
Tako da i za ovu stazu u Kurševelu cenim da je to razlog - da bi, barem po mapi, moglo da se lakše spusti u Kurševel.
Pravilo za obeležavanje staza u Francuskoj je da nema pravila.
Kategorizacija je usko povezana sa marketingom ;) ako se gledaju neke studije kada se prave centri često se pominje procenat određenih staza, poželjnost određenih procenata da bi se privukli turisti itd.
uh gledam i cekam da ponovim ne bih menjala bar jos ovu godinu:) samo sto ne znam da li decembar ili pocetak januara? samo da se pregura more zbog zdravlja :)
Ivane, u tom terminu Orelle ili Les2Alpes :) Ali racunaj da je tad guzvaaaaa jer tad pocinje Francuzima raspust :) Ja merkam ove godine od 10.01. ne bi bilo lose da se organizujemo neka veca grupica pa da idemo svi skupa...
Rekose mi da im pocinje raspust posle tog termina.
Sumnjam da bi bio povoljan arazman da je tamo tad raspust.
Sa kolegom sam juce rezervisao L2A ( opet) od 31.01.2015., samo zbog La Grave.
Prosli put kada sam isao od 10.01. uopste nije radila veza za La Grave.
Sumnjam da ce biti guzve, a i na off-u je ionako nema :)
Plus sneg, nadam se da ce do kraja januara dosta napadati i vece sanse su mi za prsic u februaru.
Svakako bi bilo dobro kada bi se vise nas skupilo za off , pa jos ako odemo do La Grave nista bolje :ski:
Poz
iskopah sad na netu da raspust u Fra pocinje 07.02.2015.:yay:
http://about-france.com/school-holidays.htm
dakle nema guzve, ima snega i jos veza za La Grave radi od druge polovine januara.
Sve se lepo poklopilo, samo da se skupimo i off ludiranje je zagarantovano.
:sm021:
Mene nesto La Grave vise ne privlaci, slusajuci dozivljaje mojih drugara... U Val Thorensu mi je offa bilo sasvim dovoljno pre dve god, na 320cm snega... :)
Velika verovatnoca da i ja ubodem 3D od 10.01. samo da uzmem odmor, a najavicu ga vec sledeceg meseca, tako da je to manje vise to. :D
Brate jedva zivu glavu izvukli... Taj La Grve svi pricaju da vole da jedva cekaju... Oni isli bez vodica, stim sto je jedan drugar ranije isao sa vodicem pa is poveo kao najblazom stranom i zamalo izginuli, kazu da ima staza koje su bukvalno You Fall You Die... A ja iskrene sebe ne smatram za nekog eksperta skijanja, tako da mi takve avanture bas nisu potrebne :)
Ako bas zelis da ides, moj savet da platis vodica i da imas sve moguce od opreme (lopatu, ARVU...) Da je lepo, kazu da jeste ali da je naivno, nije, dosta je opasna ruta... I gornja ali i donja koja ide kazu kroz sumu... Ja nisam bio, da bih ti rekao iz licnog iskustva, samo ti prenosim sta su mi drugovi rekli, koji ne mogu da kazem da su isto eksperti skijanja ali nisu ni pocetnici, znaju da skijaju...
koliko sam video na youtube imas lakse i teze rute(gde treba i alpinisticka oprema)
videh i devojke koje jedva skijaju da se spustaju.
Svakako bez zaletanja prvi put.
poz
Ivane gde ove godine? ja nemam drustvo za off:( kad i gde planirate da ideta pa ako mogu da vam se prikljucim? ako primate zene...
Ivan ide krajem januara u Les2Alpes a mi idemo 10.01. u Val Thorens verovatno... Ivan vozi iskljucivo off, a mi volimo i off kada ima snega ali vozimo i stazu... :)