Pa i ja sam to vidio, ali sam pretpostavio da je to greska.. Vidjecu za par dana uglavnom..:ski:
Samo se nadam da ce ovaj novi sajt konacno krenuti u potpunosti u rad..
Pogled za štampanje
Pa i ja sam to vidio, ali sam pretpostavio da je to greska.. Vidjecu za par dana uglavnom..:ski:
Samo se nadam da ce ovaj novi sajt konacno krenuti u potpunosti u rad..
..stvarno je cijena od 2 eura poprilično velika (skoro pa jedan dnevni ski pass) ..toliko je parking u prvoj zoni u centru Zagreba!! :sm022: ..cijenu jedino ublažava ako je auto pun, odnosno ako ima petero ljudi ..ali kad se pomnoži puta sedam dana ..sveukupno ..previše!!!
..dal postoji kakva mogućnost da se izbjegne plaćanje?! ..dal ima kakav alternativni parking?!
Nema alternativnog parkinga.Po relativno umjerenoj cijeni skijat će gosti kompanije,ostali će bit lagahno oderani.:hair:
Mozda i ima, ako ugrabis rano ujutro.. Jer sam ja prosle sezone primijetio da se po 3-4 auta nekako i parkira ispred rampe.. :smoke:
jel postoji kakav studenski popust ili tako nesto na ski pass?
He he he POPUST u Crnoj Gori:sm008:...
evo jutros osvanulo 40cm snijega u kolasinu...eee steta sto ne radi ona opcija `live cam` na zvanicnom sajtu...
pitam samo :D a onda mi ne gine 104 eura
Zdravo drugari.. Ja sam trenutno na sjeveru Cg, palo je doosta novog snijega svugdje, pa i u Kolasinu. Na skijalistu ga tek ima dosta, sada i u nizim djelovima(u visim ga je i do sada bilo u velikim kolicinama). U svakom slucaju, ja sam u nedjelju gore, pa vam javljam utiske. Bice i slika.. Pozdrav..:sm018:
Bio sam izmedju Berana i Rozaja, tacnije odma do ski centra Turijak, a samim tim i kod ski centra Lokve.. u medjuvremenu je napadalo jos snijega, tako da ne morate da se brinete za skijanje, bar za narednih mjesec dana :).. U Kolasin nisam stigao da svratim danas, ali sam tamo iduci vikend sto posto.. PoZ:sm018:
@doe.. Imas li mozda neku sliku novog sestosjeda ili nesto?
Nemam nikakvu sliku zato shto nije josh pushten sestosjed tek 17 a i nisam neshto slikao :D
Hiljade gostiju "žure" Bjelasici
''Sezona je počela bolje nego što smo očekivali, kaže Ivana Peković, izvršni direktor Nju Ski centra "Kolašin 1450". Gosti iz Rusije, Albanije, Beograda, Novog Sada, Podgorice, Crnogorskog primorja...
Kolašin, 5. januara - Odavno planina Bjelasica nije imala idealnije vremenske uslove za start turističke i skijaške sezone. Sve se poklopilo - snijeg je pao kada treba i koliko treba, temperature su idealne sa onim potrebnim planinskim minusima, ali i suncem koje boravku na planini daje posebne čari. Takvi meteo uslovi na pravi način su iskorišćeni od strane Nju ski centra "Kolašin 1450" koji je izvanredno pripremio staze, skijašnicu, restorane, ski škole, motorne sanke, kvadro četvorotočkaše i sve ostalo što čini zimsku ponudu Bjelasice.''
Detaljnije na : www.jezerine.org/info
:sm018:
Ima li kakav prevoz autobusom od Kolasina do Jezerina jer mi se ne placa 2 eura za parking po satu?
Ne plaća se nikome :). Nažalost za nas, a za njihovu sreću nema organizovanog prevoza - osim taxi-ja ;)...
Parking je 1 euro po satu.
koliko taxi kosta da te odbaci iz kolasina do jezerina?
a prihvtljivo.... ima koji jeftiniji prijevoz :)
Ja sam trenutno na Jezerinama.. Na zicari sam, evo kratki info za sad :) : dan predobar za skijanje, staze perfektno sredjene, nisu puno popustitle, a evo skoro 2 sata.. Na pojedinim djelovima se moze naici na kamenje..jedina zamjerka, naravno na zicu. 20 min do vrha.. :(..e,da, Kljuc radi, tamo je najbolje skijanje danas, al je ogrOmna guzva. Eto toliko,ja sad izlazim.. :) pozz
ma sam da jos napada :) ja idem tek sredinom 2.mjeseca tak da cu se jos nacekat... jel velika guzva na stazama? osim na kljucu
e, da , kako napreduje sestosed?
E ovako.. Guzve je bilo na svim stazama, ali najvise na Kljucu, cini mi se.. Staze dobro pripremljene, mada je pozeljan novi snijeg.. Cijene na nivou proslogodisnjih, u restoranima se trazi mjesto vise.. Parking 1e/sat.. Sto se tice sestosjeda, nece to tako brzo biti zavrseno, bar mi se cini.. Probijena je trasa, radi se i dalje, ali do 17. je sigurno nemoguce.. Probijene su i neke nove staze.. Uglavnom je ok, bitno je da se radi.. Kasnije cu okaciti slike.. Pozz :sm018:
Zimska sezona u Kolašinu počela bolje nego ikad
''A zimska turistička sezona u Kolašinu počela je bolje nego ikada. Hoteli su puni, skijališta na Jezerinama pratkično vrve od skijaša.
Kolašin je po tradiciji tokom novogodišnjih i božićnih praznika dobro posjećen, ali odmah po praznicima broj gostiju naglo opada. Ove sezone medjutim nije tako. Praznici su prošli, a turista u Kolašinu je sve više.''
-------
''Na Jezerinama takodje očekuju dobru posjetu i nakon školskog raspusta. Ponuda u ski centru uskoro će biti bogatija za 4 nove staze na Vilinim vodama do kojih će voditi žičara šestosjed čija montaža je u toku. Sudeći po početku ova zimska sezona u Kolašinu mogla bi biti jedna od najuspješnijih u poslednjih desetak godina.''
Izvor: www.jezerine.org/info
Stari dvosed radi i dalje sporo, a novi 6sed izgleda neće do marta, bolje da nisu ništa obećavali......
ŽELJEZNICA NIJE UVODILA VANREDNI PREVOZ
Ništa od skijaškog voza
ND Vijesti, Podgorica
January 12, 2009
Željeznica Crne Gore u toku praznika nije uvodila vanredni režim vožnje zbog, kako su kazali, smanjenog interesovanja putnika. U ovom preduzeću još uvijek ne znaju da li će organizovati voz za skijaše do Kolašina.
- U zimskom periodu saobraćaju tri para vozova za Srbiju, a u toku sezone sedam, dok je broj lokalnih vozova ostao isti - rekla je PR Željezničkog prevoza Kalina Adrović.
Ona je dodala da je Željeznica 31. decembra i prvog januara organizovala besplatan prevoz putnika koji su koristili kušete i spavaća kola.
D.Đ.
VIŠE HILjADA GOSTIJU UŽIVALO NA SKIJALIŠTU NA JEZERINAMA
Privilegija biti na Bjelasici
http://www.pobjeda.co.me/slike/vijesti/1231712046.jpg
Kolašin, 11. januara - Oni koji su jutros, oko devet sati, iz Rijeke Mušovića, Biočinovića, Selišta ili Smailagića Polja krenuli ka Kolašinu, imali su priliku da vide kolonu automobila kako voze ka Bjelasici. Ulica Boška Rašovića, koja je od nedavno jednosmjerna - imala je gotovo neprekidnu kolonu. Planinsko jutro, mraz, ali još više sunca, bili su potvrda da je današnji boravak na Bjelasici bio privilegija.
Sve što je proteklih dana ponudio Nju ski-centar "Kolašin 1450", uz izvanredne vremenske uslove, bio je razlog da se ovaj vikend provede na skijaškim stazama Bjelasice.
Kolone vozila su se formirale i prije samog dolaska na parking, a registracije su potvrdile da su u današnjem prekrasnom izdanju Bjelasice uživali i gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije... I nakon ovogodišnjih praznika, nastavljena je dobra posjeta i turista iz Rusije. Registracije iz susjednih gradova, samo su potvrdile da ni dva sata vožnje nije bilo predaleko za uživanje.
-Današnja nedjelja je najposjećeniji dan ove sezone na Bjelasici, naglašava Vesko Sekulić, šef restorana na Jezerinama. Uspješan uvod dali su sunce i snijeg, dobro pripremljene staze, a posebno ponosna je danas bila Ivana Peković, izvršna direktorica Centra, jer je bilo privilegija danas biti na Bjelasici.
Izvor: www.pobjeda.cg.yu
ima kakvih slika od vas koji su bili na jezerinama?
evo,ja sam se sad upravo vratio sa jezerina....sta mogu reci...ponedeljak je,slabo koga na stazama,staze su stvarno extra odradjene i sami pogled sa parkinga na njih daje dozu adranalina..ali kad sjednete na korpu koja vozi 20 min do vrha,taj adrenalin nestanea i danas kljuc nije radio...sto se tice 6-sjeda,vidio sam da je probivena trasa kuda ce zicara proci i da su izliveni temelji stubova..danas je mehanizacija radila na prilaznoj stazi koja vodi do 6-sjeda(pored tanjirace)...sluzbenik mi je rekao da ce biti zavrsen za 10-15 dana...
Živi bili - pa videli :), ali za 10-15 dana, jako teško (da ne kažem nemoguće) - ja sam dobio info negde u martu - šta je bliže pokazaće budućnost ;).
A to što kažeš 20 minuta za Ćupove - pa to je razlog valjda da Ivana ne bude ponosna (iako u članku kaže da je ponosna ;)) :D.
Ne valja ništa ako ne radi Ključ zato što na skijalištu nema gužve, valjalo bi da se ugledaju na Kurševel (to im je ciljna destinacija ;)) pa da im sve žice stalno rade...
Evo i par slika sa tela, koje sam uspio da prebacim.. Subota 10.01.09.
1) Trasa za sestosjed,
2) Slikano sa zice, donji dio,
3) Moja malenkost :)
Ovih dana bih trebao da idem opet gore, pa cu napraviti bolje slike... Pozz :sm018:
Ček, ako ja dobro vidim na ovoj slici, ni polazna "stanica" 6seda nije postavljena?
Znači, trasa je raskrčena, izbetonirane su stope a ostalo je da se postave stubovi, ulazna i izlazna stanica, postavi sajla i korpe i sve to istestira - i to će da urade za 10-15 dana?! ;)
Hm, po ovoj prvoj slici - to će još da potraaaje...
@miloš: počeo si da "trošiš" magare8? :)