Guzva je bila na vozu ujutro a na stazi i liftu nije, što me začudilo i obradovalo. Snijeg je odličan, jedino je popodne malo smekšalo u dnu.
Pogled za štampanje
Prošle godine u Alpe Lusia-i krenem jednom crnicom (Valbona) i ispred sebe vidim starijeg čovjeka kako kreće nizbrdo. Staza je baš crna i duga oko 1,5 km. Nakon 500m kvadricepsi se već ugrajali i javljaju se a lik ispred mene ne posustaje. Razmisljam, steta je stati, imam dobar ritam a tu je i ovaj ispred mene, slaže klasiku, skupio skije, gore-dole preko mekanog dijela, pomislim neće on još dugo, idem za njim. Nakon kilometra meni se upali upitnik nad glavom, šta je ovo, pokušavam da ga uhvatim a onda vidim da su u stvari tu dvojica takvih, idu jedan iza drugog. Noge lagano otkazuju ali mi sada ponos ne da da stanem. Dođemo do kraja bez pauze, duša mi u nosu, noge klecaju a dva djeda ispred mene odoše na gondolu. Na vrhu gondole stadoše minut-dva, ja prođem ispred njih da ih bolje pogledam, imali su minimalno 65 godina, obojica. Oni odoše ponovo Valbonom a ja na drugu stranu gdje sam ostavio suprugu i djecu.
Od tada se nadam da ću u njihovim godinama sa nekim od mojih sadašnjih skibuddy-ija skijati sa istim žarom kojim skijamo sada.
Dobro de sad,
nisam bas u tim godinama, daleko sam i od 55 :cool: , (52-ga)
nego sam sve usamljeniji, napustaju me i skibuddy-iji,
a tih "dedica" ima svuda i u SLO i na KOP-u, a bogami
sam ih bas vidjao u AUT i IT, i bili su mi bas simpa,
uglavnom skijaju "staru" (vezane noge) tehniku i to rade
maestralno :sm017:, uzivanje za gledanje (a skijam je i ja :dontknow:)
Sto kaze skiman, samo da je zdravlja i poneki jevrejic, zelju imam,
nadam se da cemo svi mi da skijamo jos dugo, ima nas ovde
45+ dosta a MLOGO VOLEMO da se suljamo niz planinu :ski:
Ma nego šta...ova legenda je rođena 1938... i ne popušta(pobedio bi on i mnooooogo mlađe od sebe)....BTW ovog je vikenda bilo državno masters (veteransko) prvenstvo Slovenije na Kaninu i slika je baš nova....toliko o tome, koliko se nekomu da u ovim godinama...:bootyshak
Od avgusta ideš sa mnom na kondicione pripreme pa da vidiš kako se nakon tri mjeseca vozi crveno-crnih 4 km punim gasom... I neće te više nekakve djedice spopadati i gnjaviti po stazi :)
A zauzvrat (kad se pripremimo za skijanje kako valja) očekujem poziv za Molltaler u novembru :dziveli:
Obično ozbiljne svakodnevne pripreme počinjem u oktobru ali se pokazalo da kondicije nikada nije previše, ove godine je plan da promjenim pristup i budem aktivan i preko ljeta! A za zajedničke treninge ćemo se dogovoriti, proći će ovih sušnih 6 mjeseci brzo.
O tome vam pricam....
Ja bih ziveo kao kralj u srbiji kad bi minimalac bio 1000e .