Evo ova . . . rebarca!
Pogled za štampanje
Evo ova . . . rebarca!
Ljudi ima li vec nekih informacija o organizovanom odlasku u francusku na skijanje tamo negde u februaru? Planira li se nesto?
I ko je zaduzen za ta organizovanja?
Znam da je suvise rano za pitati ali primio sam se da idem u francusku s skimanijacima ili nekim drugim ski grupacijama i meni samo februar pase pa eto sad mi palo na pamet da pitam
Vise slika u temi "ljetni posetioci"
Evo malo slika i od mene
Prilog 3066
Prilog 3067
Prilog 3068
Prilog 3069
Prilog 3070
Plasim se da za februar neces lako naci aranzman. Vec krajem januara u FR pocinje puna sezona i postaje za nas jako skupo, sve negde do marta. Tako da "ski grupacije" izbegavaju februar. Ali mozes da proveris na njihovim sajtovima jesu li ove godine isli negde u februaru i gde su isli.
1st Minute ponuda Udruženja ljubitelja skijanja SkiBus za skijanje u Francuskoj u sezoni 09/10 po termimina izgleda ovako:
12.-19. decembar 2009.
* Tri Doline - Ski & snowboarder week
Varijanta1 - Smeštaj u Les Menuiresu + skipsa za Les Menuires i St Martin. Varijanta2 - smeštaj u Val Thorensu i skipas za Val Thorens...
Cena od 229 eura. Detaljnije...
02.-09.januar 2010.
* Tri Doline - Les Menuires.. prevoz + smeštaj + skipas - od 309 eura.Detaljnije..
** Les Sybelles (jedan od najnovijih i najvećih francuskih ski centara. Obuhvata 4 povezanih skijališa na ukupno 310km staza) - prevoz + smeštaj + skipas za celu oblast - od 270 eura. Detaljnije..
*** Isola2000 i Auron. Smeštaj je u ski centru Isola2000 na visini od čak 2000m. Prva 3 dana se skija u Isoli a poslednmja 3 dana u obližnjem Auronu. Oba ski centra imaju 255 km ski staza, a ski pas koji je u paketu važi za obe regije. Sa vrhova ovih ski centara se vidi Sredozemno more. U povratku je organizovan celodnevni izlet u Nici.. Cena paketa iznosi 229 eura.Detaljnije..
09.-16. januar 2010.
* Isola2000 i Auron - Paket prevoz + smeštaj + skipas za obe regije + neophodni tranferi do Aurona + celodnevi izlet u Nicu - 229 eura. Detaljnije..
** Tri Doline - Les Menuires - Paket prevoz, smeštaj i skipas za Les Menuires deo - od 279 eura. Detaljnije..
16.-23. januar 2010.
* Tignes i Val D'isere (Espace Killy) - Skijajte u jednom od najlepših svetskih ski centara. Preko 300 km ski staza. Paket prevoz + smeštaj + skipas - 299 eura. Detaljnije..
** Tri Doline - Les Menuires - Paket prevoz, smeštaj i skipas za Les Menuires deo - od 279 eura.Detaljnije..
06.-13. mart 2010.
* Isola2000 i Auron - Paket prevoz + smeštaj + skipas za obe regije + neophodni tranferi do Aurona + celodnevi izlet u Nicu - 249 eura.Detaljnije..
13.-20- mart 2010.
* Isola2000 i Auron - Paket prevoz + smeštaj + skipas za obe regije + neophodni tranferi do Aurona + celodnevi izlet u Nicu - 239 eura. Detaljnije..
20.-27. mart 2010.
* Tri Doline - Varijanta1 - Smeštaj u Les Menuiresu + skipsa za Les Menuires i St Martin. Varijanta2 - smeštaj u Val Thorensu i skipas za Val Thorens... Cena od 299 eura. Detaljnije...
03.-09.april 2010.- Uskršnje skijanje
* Les 2 Alpes - Skijajte 7 dana u jednom od najvišljih evropskih ski centara u okviru koga je i najveći skijaški glečer u Evropi. Visinska razlika centra od 3600m do 1250m i 220 km uređenih ski staza omogućavaju vrhunsko skijanje.. Paket prevoz + smeštaj + skipas - cena uskoro.Detaljnije...
Prvomajsko sedmodsnrvno skijanje u Tignesu - Iskoristite prvomajske praznike skijajuću u jednom od najlepših svetskih ski centara. Cena uskoro..Detaljnije...
16.-28.jul 2010.
* Jedinstveni SkiBusov ski & swim program - nešto potpuno novo kod nas. Zimujete na letovanju. Iskoristite letovanje tako što ćete biti i na moru i na skijanju. Šest dana na moru, obilazak evropskih gradova, a potom i četvorodnevno skijanje na najvišem glečeru Evrope - Les 2 Alpesu u Francuskoj (obezbeđen apartmanski smeštaj na 5 dana i četvorodnevni skipas). Proverite zašto je ovo bio hit prošle sezone. Detaljnije na sledećem linku >>>
detaljnije o svemu na www.skibus.rs
http://www.skibus.rs/docs/images/log...o%20skibus.jpg
Gledam preko skibusa cena za 7 spavanja u Tignesu sa putem i skipasom 6 dana kosta 319 evra(treba racunati jos oko 60evra ,posteljinu,peskire i ciscenje)=oko 380evra. Ako odem na Tignesreservacion i probam sam da napravim kalkulaciju dobijem sledece. Smestaj najjeftiniji 450evra za 4osobe-130evra po osobi sa taksom+185evra skipas za 6 dana+75evra parking-20 evra po osobi+4oo evra benzin i putarine-100 po osobi=konacno 435evra.
Poredim 380-skibus
435-ako ja sam pravim aranzman
To je za 55 evra vise od kalkulacije ako idem preko skibusa. Potpuno je drugacije kad sam isao za Italiju i Austriju, jer tamo kad ides sam, dobijes ustedu za 200evra za 4 osobe. Plus sto mozes sam da izaberes datum i apartman i da krace putujes nego preko agencije busom.
Jel ima neko pametan komentar na ovo, ali da ne bude tipa"agencija ima proviziju pa nize plati 30-tak apartmana i skipassova nego pojedinac". Zasto nije takav slucaj sa zimovanjem nigde , nego samo u Francuskoj
Poznajem neke kopače po Internetu koji traže posebne ponude (u samoposlugama znane pod nazivom: akciona prodaja). Tako se npr. u Les Manuires slična akcija zove "white weeks", a u sklopu toga "early booking", tako da teoretski možeš naći 7 dana smještaja i 6-todnevni pass već od 143€, uz uslov da na vrijeme rezervišeš.
U praksi je lakše platiti kojih 20 do 40 evra više i ići preko neke od nekoliko institucija koje imaju takvu ponudu i obezbijeđen prevoz. Postoji i nekoliko neformalnih grupa koje se same organizuju već nekoliko sezona zaredom.