Zao mi je sto je po ovako divnom danu doslo do povreda...inace je dan ko iz bajke !!
Pogled za štampanje
Zao mi je sto je po ovako divnom danu doslo do povreda...inace je dan ko iz bajke !!
и Десанка Максимовић је написала бајку...
http://http://www.facebook.com/media...8040262&type=1http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.320062458040262&type=1
Ko danas nije bio na bz ...samo moze da zali....
Prelep dan danas,da se ne ponavljam...
@SRB_PI Da nisi ti mozda onaj u maskirnom,dao si nam neku rakiju,pukovnik smo te zvali...?! :)
A pro-po danasnjeg dana, i ne samo danasnjeg nego zadnja dva tri u nazad... Prvo moram da se zahvalim momku iz GSS-a (na zalost ne znam kako se zove), ljudima sa zicare Konjarnik i naravno SRB PI-ju koji je zaista prvi lek za bolove a koji je stradao odmah posle moje cerke.
E sad, neko ce reci da serem ali... EVO JAVNO POZIVAM sve koji vole da skijaju i koji paze na sebe a i na druge, da kada god vide ,,kamikazu,, stignu doticnog i ubiju boga u njemu, stapovima, skijama, pancericama, ma cime god stignu, izgaze ga od batina, i garantujem da posle petog, osmog prebijanja ce sve da se dovede u red!!! I to bez razlike, da li je to idiot koji bez kontrole ide plug-spust ili je neki ,,velemajstor,, koji pici super-dzi misleci da moze da kontrolise situaciju na oko 90 km/h!!!
Posto je takav ,,velemajstor,, izlomio moje dete koje je sada u gipsu od malog prsta do pupka, meni preostaje samo da bude zao sto mu nisam jebao majku majcinu odmah na licu mesta, umesto sto sam skupljao dete po stazi. A strasno mi je zao sto mu nisam polomio obe noge, i obe ruke i sve na njemu krv mu jebem!!!
Kao sto sam uputio javni poziv, tako cu i JAVNO DA SAOPSTIM, sledeci put kada dodjem, a doci cu kao i uvek sa suprugom, sinom, bratom, ocem, nadam se i sa cerkom, zato sto volimo planinu i zato sto volimo da skijamo, prvog debila kojeg budem video da ugrozava druge bukvalno cu ,,nasekirati,, da li sekirom, da li skijama!!!
Sto se mene tice puna podrska SRB PI-ju za pistolj, sledeci put pucati makar noge!
Jos jednom Aleksa hvala ti, zaista je zadovoljstvo upoznati nekoga kao sto si ti.
Pozdrav Macak011, zao mi je sto smo proveli malo vremena zajedno...
Meni je posebno zao sto sam u jednom danu upoznao dva drugara sa foruma kojima se skijanje zavrsilo na najgori moguci nacin. Zelim iz sveg srca da povrede prodju sto pre i bez posledica i da se vrlo brzo ponovo sretnemo na stazi, naoruzani sa maksimalnom opreznoscu, drskoscu i snagom protiv svih majmuna i mamlaza na stazi. Ne prodje skijanje, a da ne izgubim grlo na skijanju urlajuci na kojekakve bilmeze. Ako negde na Kopu, BZ ili ZL cujete neku budaletinu na stazi koja se dere i soli pamet majmunima, e to sam ja..
Posebno mi je zao male Mashe, Romanove cerkice, Aleksa mi je rekao naknadno sta se desilo i ne mogu da verujem da postoje tako maloumni ljudi i da ne smanje brzinu kretanja kad je u blizini dete, bez obizra koliko blisko i u kom god pravcu se kretalo. Nikad, ali nikad mi na pamet nije palo da projurim blizu deteta, jer nikad ne znas kad ce tvoja noga, skija ili staza da te izda i da se istumbas i ne daj Boze, pravo na njega! Nemam pametan i kulturan komentar, to su najobicniji izdrkani bilmezi kojima ne treba nista objasnjavati, nego kad ga oboris, pancericom u facu bez objasnjenja i nek se cheshe posle sta se desilo i zasto mamu mu jebem! Pun mi je qrac izdrkanih debila na iznajmljenim skijama bez imalo straha za sebe i druge, jer za to sto oni rade na stazi ne trebaju muda, vec nedostaje mozak - imaju vijugu vise od kokoske da ne seru po dvoristu i to je sve... :awm2: :couto:
Puna podrska mlacenju majmuna na stazi - samo oprezno da vas ne nahvataju "plavci" :ok:
@Srb pi
@Roman
Zelim vam da sto pre prodje taj uzas koji vas je snasao i da sve prodje kako treba.Pritom Aleksa, kod tebe je situacija mnogo bolja i stariji si, ne brinem za tebe, a i nije ti prvi put, savladaces ti to kako treba. Malenoj Mashi zelim da joj naredni dani ako je ikako moguce prodju sto pre i da se upoznamo upravo na Babinom Zubu, imam i ja malene skijase, Aleksu i Nikolinu koje polako pripremam za predivni sport i istovremeni uzas zvani skijaska staza...
Nije losa ski policija, ali postojeci Zakon o skijalistima predvidja sve uslove za bezbednost - ali se na zalost ne postuje ni od strane SS ni od strane skijasa, pa vlada bezakonje na stazama i luda kuca. Procitajte SVI:
Zakon o javnim skijalistima
http://www.skijanje.rs/oko-skijanja/...-skijalistima/
Obratite paznju na sledece stavke:
clan 33 stav 2 i 5:
Skijaški centar može da obavlja delatnosti, odnosno poslove vezane
za korišenje skijališta pod uslovima:
2) da obezbedi službu održavanja reda na skijalištu i da uredi red na
skijalištu (pravila o redu na skijalištu);
5) da obezbedi sistem veza na skijalištu i vezu sa najbližom
zdravstvenom ustanovom i organom unutrašnjih poslova;
clan 46
Služba spasavanja, odnosno spasioci u sluaju nesree obavezni su
da utvrde identitet lica koja su uestvovala u nesrei i da obezbede dokaze vezane
za prouzrokovanje nesree, a u sluaju nastanka smrti ili teške telesne povrede da
neodložno obaveste najbliži organ ministarstva unutrašnjih poslova.
clan 49
Skijaški centar obavezan je da vodi evidenciju o nezgodama na
skijalištu (identitet unesreenih, vreme, mesto i okolnosti nesree) i da o nastalim sluajevima nezgoda obavesti turistiku inspekciju.
clan 52
Skijaški centar obavezan je da ima zaposleno lice sa odgovarajuim
sportskim strunim zvanjem za staranje o bezbednosti i redu na skijalištu (šef staza).
clan 53 (ceo)
Skijaški centar obavezan je da za vreme rada skijališta obezbedi
redarsku službu koja mora imati odgovarajui broj redara kako bi efikasno osigurala
bezbedno korišenje skijališta (patrole, dežurna mesta i dr.), u skladu sa odredbama
ovog zakona i pravila o redu na skijalištu.
clan 54 stav 2,4 i 6:
Redar u vršenju svojih dužnosti ovlašen je da:
2) upozori, odnosno udalji sa skijališta ili njegovog dela lica koja se
ne pridržavaju pravila utvrenih ovim zakonom i pravila o redu na skijalištu, koja ne
raspolažu ispravnom skijaškom opremom, koja prave nered na polaznim stanicama
žiara ili su pod uticajem alkohola ili droge;
4) obavesti turistikog inspektora ukoliko se skijaš ili drugi neposredni
korisnik skijališta u korišenju skijališta ne pridržava utvrenog reda na skijalištu;
6) uskrati jednu ili više vožnji žiarom licu koje svojim ponašanjem
ugrožava ili može ugroziti bezbednost upotrebe skijališta, odnosno žiare (pijana lica
i lica pod uticajem droge, lica koja se ne pridržavaju utvrenih pravila o ponašanju na
skijalištu, lica koja sa sobom nose nedozvoljene predmete i sl.).
clan 55 (ceo)
Skijaši su obavezni da se pridržavaju pravila o redu na skijalištu i
uputstava i upozorenja koje im daju redari.
Ovako, da skratim - apelujem da SVI procitate Zakon da biste znali Vasa pre svega, prava, a zatim i OBAVEZE! Elem, vecina nece procitati ni ove moje citate, na zalost, vise ce ih zanimati stanje puteva ili da vide par slika sa staze, ali ako im se desi ovo sto se desilo nekom drugom, onda ce biti kasno...
Dakle, ne daj Boze nikom, ali ako dodje do ovoga, zovite policiju, SS i GSS pa nek rade SVI svoj posao! Ili uzmite stvari u svoje ruke, pa po faci, ali oprezno i "inkognito" - fantomke i slicno i a u pm nek ide zivot! Juce sam bio ping pong loptica -zvao sa GSS za zapisnik o nesreci - kazu pitaj SS - i u pravu su! Pitam na pocetku konjarnika SS ko je radio zapisnik - kazu pitaj GSS - rekoh mu: PA DA SE NOSITE SVI U PICKU MATERINU GLUPAVU, KOGA DA PITAM MAMU VAM JEBEM LUDU i GLUPU?!? VAS ILI GSS?!?
Dakle, za one koji i dalje nisu sigurni: SS pise zapisnik o nesreci, GSS takodje, ali za sud vam treba SS izvestaj, jer SS ANGAZUJE GSS!!!
E u tome je problem, nadam se da me kapirate sada. Potpisujem da VECINA NJIH, nema veze dal' su oni dobri momci ili nisu - VECINA garant nema polozen ispit za redara ZNANJEM, vec kumovskim i rodbinskim vezama, itd.. Fuj, gadi mi se sve ovo, skijanje je u Srbiji opasna kocka - pamet u glavu ljudi.