-
Neće Tadija ne brini, evo ja ga čuvam od (ove) subote za tebe :). Na Kopu je vreme odlično, snega najviše do sada i skijanje je odlično. Van staze je iskijano, ali može između jela da se pronađe za uživanje :). Evo do malopre je provejavao sneg.
Sve u svemu ako ne krene da duva neki (pre)jaki jugo ostaće snega još dugo, a i sa jakim jugom će ga biti 100% i za ovaj vikend.
-
Samo se vi sprdajte, a ja ću da se zeznem i da ne odem za vikend. Što volim kad je ovako, ako odem kajaću se kad krene da se topi (kako mrzim kad na skijama naletim na baru na stazi), a kajaću se i ako ne odem ...
-
Jel si u subotu gore wlade?
ne daj da mi rasture ove skakaonice sa takmicenja u petak , a posebno vazdušni balon za uvežbavanje trikova :D
-
Da ne otvaram novu temu, ovu svako koga interesuje Kopaonik čita...
U subotu 13.03. po povratku sa Krčmara pojavili smo se na početku žice 8 - mali karaman mislim, u minut iza pola pet i zatekli dvadesetak ljudi kako se raspravljaju sa žičičarima da ih puste na žicu...
Ne zna se ko je bio nepristojniji, zaposleni koji su tvrdili da je dvadeset do pet i da ih ne interesuje koliko je na našim časovnicima, ili skijaši među kojima su najglasniji nažalost bili i najgluplji. Umesto da pokušaju molbom da dobiju što im je cilj, čak i da su u pravu, oni su krenuli u svađu i dodatno iznervirali ljude od kojih nam je svima tamo zavisila vožnja.
I tako smo se onda peške peli svi uzbrdo (skupilo se u međuvremenu jedno četrdesetak ljudi), među njima i jako male dece, nakon celodnevnog skijanja.
Sramota i za jedne i za druge.
Ne bih imala ništa protiv da sve drugo na skijalištu funkcioniše kao sat, onda bi nam s pravom mogli reći: kasnite minut, ko vam je kriv, mora da se zna red! Ali svi znamo da je to daleko od istine: parking mi je prvi na pameti, kafići bez toaleta koji su uz to i hladni, stubovi žica nezaštićeni, dovoljno.
Skijanje je ipak bilo predivno, snega nikad više, bez kamenja na stazama, uz ne toliko leda na koliko sam na Kopu navikla, kroz jele na Krčmaru fantazija. I na Gobelji ništa manje lepo.
-
то је нека политика СС.....ал је то све могло да се реши на други начин..... а да вам се у будуће не би дешавало, гурните сат 5 минута у напред у односу на онај званични СС....тако ћете увек доћи на време......
-
Dobro je da se nisam oslanjao na reči jednog momka koji mi je rekao da radnici na žičarama uvek ostaju još malo iza radnog vremena da pokupe skijaše koji kasne, pa sam skijanje završio na vreme. Međutim, moguće je da su mnogi to doživeli kao produžetak radnog vremena, kako inače shvatiti da je čak četrdesetak ljudi kasnilo, a ovima iz SS je izgleda dosta toga... U svakom slučaju, bezobrazno je ostaviti ljude i decu da pešače, za to bi ipak trebalo da postoji neko rešenje.
-
Koliko sam shvatio nije problem u satu Skijališta, ako sam dobro shvatio ti skijaši su svakako zakasnili (da li 2 ili 10 minuta nebitno)..
Mislim da je dovoljan argument SSa da ih ne pusti upravo brojka od 40 ljudi koji su zakasnili na poslednju vožnju. Na dno malog karamana može da se dođe samo sa vrha iste ili sa staze karaman grebena, sa obe strane se bez problema spušta do centra bez korišćenja žice - da li to znači da su svih 40 skijaša u stvari samo hteli da "uhvate još jednu žicu"?
Sa dna malog karamana može da se spusti do magistrale i odatle odpešači do centra ili pozove taksi - nije potrebno da se penje do vrha da bi se vratili do centra.
Pre dve nedelje smo pravili jednu ogromnu dnevnu ski turu u Italiji, i pri povratku smo uspeli da se dokopamo do jako blizu našeg mesta ali ne i do kraja. Par minuta nam je nedostajalo da uhvatimo zadnju žicu. Žica je i dalje vrtela ali automati nisu propuštali skijaše. Nikakve tu rasprave / molbe nema - kraj radnog vremena i to je to :). Vratili smo se busom do našeg mesta.
@Tadija: odlazim u subotu ujutru... Danas je padao sneg (kao i sinoć) tako da je moglo fino da se skija van staze pošto je poravnao teren, ali treba još da padne da se ne oseća podloga ;), tamo gde ima drveća je najbolje pošto ispod nije iskijano od ranije. Danas popodne su popalili topove (još u radno vreme žica) valjda hoće da zabetoniraju staze pred toplotni talas.
-
MA extra!!! Ja uzela papoludela i idem opet gore sutra ... zarazila sam se skroz, iako moja tehnika skijanja nije mnogo uznapredovala ... ubi me ta filozofija skijanja,
-
Master plan Kopaonika
Ecosign Mountain Resort Planners Ltd. je na zahtev Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj sačinilo Master plan ski centra Kopaonik.
http://www.infokop.net/mambots/edito.../pdf_small.gif Master plan možete videti klikom na sledeći link >>>
izvor: www.infokop.net
ovi stvarno ne znaju kako da potrose novac :D
dobar je plan, ali mislim da je moglo da prodje sa manje izmestanja postojecih zica, a po ovom planu krcmar bi trebao da se skloni, pa da tu ne bude nista, sto je po meni veliki minus.
-
To je zbog nacionalnog parka / zaštićenih vrsta. Ako pogledaš ceo potez oko crne duboke / krčmara je zaštićena zona. Filozofija im je očigledno ona sa gobelja - da jedna žica opslužuje po 4-5 staza, ako se pogleda potez gvozdca/ledenica tu će napraviti nešto slično sadašnjim gobeljama (ali "crnje"). Potez gobelja će baš-baš da prošire (ali to ne vredi ni da prave bez pokrivanja 100% veštačkim snegom) a novost je i deo prema Treski.
Po meni, glavni minus Kopaonika su "kratke" staze, treba da se potrude da naprave duge staze pa makar bile i plave...