Da su staze vrhunski sredjene s'obzirom na uslove, jesu... Da je ski pass preskup za ono sto nudi, preskup je...
Pogled za štampanje
Da su staze vrhunski sredjene s'obzirom na uslove, jesu... Da je ski pass preskup za ono sto nudi, preskup je...
Jet Ski Kopaonik (kada se izađe iz Konaka, reniraju ATV i motorne sanke) radi rentiranje GoPro kamera na Kopaoniku..
A nema znaci nista jeftinije od 35e.A to je preskupo i jos dodje samo 8gb sd card.
neisplati se cak ni za 3-4 dana skijanja.Dobija li se gopro 3 ?
Скијање за викенд шарено. У суботу стазе после 12 су биле тешке за скијање. У недељу је температура била нешто нижа, и стазе су држале до краја радног времена. Међутим, било је доста леда па су требале оштре кантне. Гвоздац и Леденице су биле перфектне до 11, а онда се десила једна ванредна ситуација. Изгледа да је на жичари Гвоздац на горњој стрмини пала дјевојка и кренула низ ледену шпуру и почела редом да купи остале. Троје их је стигло до првог стуба на почетку жичаре. Сцена је била страшна, видите мајку и ћерку и једног човека како вриште и јуре као на боб стази. Срећом, није било тежих повреда. Савет, људи обавезно носите кациге и на сидро Гвоздац идите само ако сте сигурни у своје скијашко знање и тад будите опрезни на сидру. Наравно, ово се у првом реду односи на дане као што је била недеља. У суботу југовина, мокар снијег а у недељу ујутро минус, па је шпура била као боб стаза.
U Subotu Gobelja Tanjir odličan ceo dan, a u Nedelju Karaman (tanjir) i Kneževe bare dobri, do negde i Mali Karaman, Pančić ledena ploča, Gobelja na vrhu led dok niže toliko tvrd sneg da kantne oštrene pre 4 dana na snegu su bile ko tupe...
Evo pise da je 25 e rentiranje gopro i 80e za 4 dana
Moraš navesti i gde? BS, Jet Ski ili nešto treće?
mislim da je jetski u pitanju,bs mi jos nije odgovorio.Dobiju se dvije sd kartice od po 8gb cekam da mi kazu sto od opreme
Kad vec @Cobra spomenu padove...skijao sam niz karaman greben, kamera mi bila ukljucena pa uhvatila decka na bordu koji pada, kliza i udara o zirafu..Prilazim, decko kaze ne moze da dise...kasnije ga je gorska sluzba odvezla ispostavilo se da je slomio(ili ugruvao) rebro...uostalom vidjecete sve na klipu samo da skratim i izbacim video na tubeyou...
jbte horor
Па јесу те "жирафе" заштићене нечим, струњачама?
Bio i ja juce na istom mestu. Cekao da udjem na KGB zicu, GSS stvarno doleteo lik sa motornim sankama pokupio opremu i vidim ga posle kod tog decka sto se spucao u zirafu. Jeste zasticena strunjacama ali mislim da se ulupao bas u strunjacu. Kad sam ja prolazio zicom gore vec je bio decko iz GSS koji ga je polozio na sanke i vidim da mu je pruzao ruku u fazonu dobro sam ziv sam. Sta se dalje desavalo ne znam posto kad sam se vratio nije ih vise bilo tu.
Zirafe jesu zasticene strunjacama ali decko je pao i klizao pa je udario uonu betonsku osnovu ili ti temelj zirafe u samom dnu kojeg strunjaca ne prekriva..da je srece taj betonski dio bi bio pokriven snijegom al kako snijega nema..
ja sam krenuo do dna KGB da obavijestim gorsku sluzbu ali na putu naidjoh na nekog instruktora ili redara pa ih je on pozvao preko stanice...
@markoos - jesi vidio kako je samo klizao onim sankama..svaka cast za gorsku sluzbu i brzinu reakcije..
Kada je ovaj pad bio ...
Mislim koji dan
sta je to zirafa haha
Ovaj tip veštačkog osnežavanja se kod nas popularno zove Žirafa:
http://www.lagoonsonline.com/images/snow5.jpg
Evo BS mi kaze da ne rentira Gopro na kopaonik vec u Sava Centru
Juce, mislim oko podneva negde.
@Pejamachine Ne znam koliko je proslo od poziva GSS, ali momak koji je doleteo do kucice kod KGB zicare da pokupi neku rančinu je došao i odleteo za manje od pola minuta ka gore. Dok smo mi prošli korpama gore povređeni je već bio zbrinut tako da ko god je bio, momku još jednom svaka čast i kapa dole :sm017:
Ja se isto prosuo na KGB-u u subotu, slomio kacigu i ugruvao dobro levu stranu. Kacamak od snega + moje neiskustvo :) Skija mi se zabola u nesto i samo sam preleteo preko skija.
Prilicno sam siguran da sam pre koju nedelju video tablu na toj kucici o kojoj svi pricaju, pa izlasku iz Konaka, kad prodjes medveda, na kojoj je stojao oglas da izadju HD Hero 3 Black Edition. Nisam siguran da li je u pitanju BS ili neko drugi, ali ljudi izdaju motorne sanke, na kojima imas nosac za gopro, tako da sam ubedjen da ih imaju i tamo a ne samo u bg
To i ja kazem, jako su brzo reagovali sto je za svaku pohvalu...jer od trenutka od kad je redar pozvao GSS, proslo je oko 5 minuta do kad se pojavio momak sa sankama da uzme sanduce...ali prije svega nacin na koji je vozio sanke i uzurbanost su za svaku pohvalu..neki bi se setkali da uzmu ono sanduce dok je ovaj trcao...
evo pogledajte kako je to sve bilo...i moje neiskustvo kad sam pruzao ruku da ga izvucem. Sreca pa ovaj njegov drug dodje pa rece da ga ne diram...
Momak na 2:10 u narandzastom panciru je pozvao GSS jer me je pitao da li da zove pomoc al se to na kameri ne cuje..
http://www.youtube.com/watch?v=mRAL8N01MfQ
Svaka ti cast sto si stao da pomognes.
U situacijama kao sto je ova, kada je u pitanju udarac i trauma, pa se opravdano sumnja da je moglo doci do povrede kicme, povredjenog ne treba pomerati ako niste obuceni za to.
Jedini slucaj kada smete da pomerite povredjenog, a postoji sumnja da je doslo do povrede kicme, jeste kada ustanovite da nema disanja. Pa morate da pomerite zrtvu u odgovorajuci polozaj da bi pristupili ozivljavanju.
U slucaju da morate da pomerite povredjenog, uvek to radite u paru, jedna osoba mora da drzi i stabilizuje glavu povredjenog coveka pri pomeranju tela.
@Pejamachine
Bravo za gest sto si stao i pomogao decku :sm017:
Ista situacija I u subotu posle 15h , samo sto je bob vozac bio moj sin od 6 god.
Naime lepo sam hteo da klinca namestim izmedju mojih skija I da ga ja guram uz Gvozdac zakacen na sidru, ali genijalan žičničar me uhvati na brzinu I insistirajuci, a ja poverovao njegovom iskustvu I dozvolio da stavi klinca pored, sa druge polovine sidra.
Do zaravni u visini spajanja gvozdca sa ledenicama izvukosmo nekako, ali na onom strmom delu gvozdca na jednom mestu sidro malo podize skijasa u vis pa tako I klinju I izgubi kontrolu nad skijama I pada sa sidra pravo u moje noge-skije. Momentalno bacam sidro u stranu I bacam se na klinca da ne odleti nizbrdo po ledu I za trenutak uspevam.
Onda pokusavamo da se razmrsimo sa skijama I da ga odgurnem polako sa leda u stranu u sneg, ali sinčić se vrpoljio I nekako mi se izmigoljio na tom ledu I krenuo da kliza nezaustavljivo na dole. Srce mi se steglo I dok sam ja raspetljao skije da krenem za njim on vec odmakao.
U tom trenutku hvala Bogu sidrom naidje covek-ljudina I na zaravni u visini ledenica kada je klinja malo usporio klizanje, pusta sidro I hvata klinca prosto bacajući se na njega!
Još jednom do neba hvala dobrom čoveku koji je zaustavio klinca!!!! :sm017:
U tom trenutku stižem I ja sa skijama I ponovo se spustamo do sidra da bi izvukli gore, ali ovaj put kako ja kazem sa sinom izmedju mojih skija I nikako drugacije.
Stvarno bi mogli da tu postave vec jednom sedesnjicu, a ne ovako da veci izazov bude izvlacenje uz gvozdac od skijanja po istom.
Po planu je i predviđen 6 sed tu i ma krčmaru ali je umesto prošle godine gradnja odložena za ovu godinu.
Ono što sam primetio ove zime je ogromna količina leda na svim stazama kojima se skijaši izvlače tanjirom na vrh a sad vidim da je isto i sa tim sidrom. Nije mi jasno zašto ne nabace malo snega na taj deo. Ima ga pored dovoljno za tih metar širine ispod tanjira i sidra.
Spustio se ja sam bez klinca oko podneva niz gvozdac da izvidim i bio je vlazan sneg, bez leda ali je posle 15h naglo steglo i zaledilo.
On me cekao na vrhu sa sestrom, ali nismo mogli tad da se spustimo jer ćerka slabije skija. Pa dok smo nju vratili na mašinac kod mame, pa se nas dvojica spustili niz obe duboke (par puta ) i onda se mladi gospodin setio da trazi da se spusti i niz gvozdac, te smo tek posle 15h stigli tamo i zatvorili gvozdac u 16h sa žičničarima.
:sm018:
Moram i da malo pohvalim mladog skijasa koji se nije uplasio od klizanja, vec je odmah ustao stao na skije i spustio dole da probamo ponovo da izvucemo do vrha gvozdca.
Evo i par slika da vidite mladog skijasa i kakve su bile staze.
Pozdrav za mladog skijaša. :sm018:
Koliko godina ima?
Vidim da si ga već ubacio u off-piste ambijent. :)
Иване, драго ми је да се све завршило како треба. Малиши велики поздрав, и он је дефинитивно храбар, јер многи клинци више не би стали на скије. А могу замислити како си се ти осећао:ski:. Решење је шестосед, а до тад се треба чувати.:dziveli:
Hvala, 6 god. ima skijas.
Nego sta, cim je poceo niz crne rekoh da probam i to malo off-a sto sam nasao sa prsicem i svidelo mu se toliko da nisam mogao da ga maknem nigde drugde van sumice i prsica. Cak sam mu i skakaonicu napravio gde smo skakali ko blesavi u da kazemo dubok oko 20cm prsica, + oko 30 cm starog snega.
Ja se ubih od monotonije, ali je on bio presrecan.
Na kraju sam izmislio da hoce redar da nam uzme skipass , jer je zabranjeno kroz sumu i nekako ga odlepih odatle, a i sav prsic smo ugazili.
Hvala.
I sam je rekao da ne bi vise na sidro na sta sam mu rekao da od sledece zime tu treba da bude sedesnjica i samo se nasmejao i rekao da je onda u redu da tu opet skijamo.
Sa 6 je razumniji od mene tako da sam ga samo slusao gde zeli da skija i pratio tamo kao telohranitelj, da se drugi ne sudare sa njim.
Inace imao je i padove u dubokom snegu, zakaci skijom grane jelke dok se provlacimo kroz istu, sa skakaonice na ledja jer se nije nagao napred, malo i na stazi, ali najbitnije je da odmah ustaje , trese sneg i ako treba navlaci skije i nastavlja i to sve sam bez moje pomoci.
Izvini Ivane, al ja moram da se osvrnem na ove tvoje avanture. Dobro je sto je incident prosao bez povreda,i sto su svi ucesnici zivi i zdravi. Lepo je decu motivisati da skijaju, ali ja moram da kritikujem tvoje ponasanje. Forsirati dete od sest godina na crnu stazu i sidro. Ne obazirati se na instrukcije zicnicara,izazvati nezgodu pa ponovo ici na reprizu,zatim dete forsirati da skija van staza,kroz sumu,na skokice i dr. To je po meni krajnje neodgovorno.
Ja isto mislim da je veci deo krivice upravo zbog lose procene roditelja.
Kopaonik je za vikend bio vrlo opasan, video sam lomove...
@Finac
Grešiš. Iz svega napisanog, forsiranja nema, samo ispitivanje granica, predispozicija i sklonosti. Što i jeste posao roditelja.
Strah od nepoznatog je najveći strah kod modernog čoveka i često ga parališe. Eto, ima ga i ovde na forumu.
Vidi, iz iskustva, tako je bolje, opasno je voziti između nogu, na sidru, još jednu osobu.
Ono što si trebao uraditi je da spustiš svoj deo sidra u predelu zadnje lože (iznad pregiba kolena). Jako je nezgodno za tebe, čak i počne da boli ako je duga žica, ali jedini način da ti dete "ne odleti", nagledao sam se toga u Austriji.
Što se tiče Gvozca, i ja sam svog sina sa 7 godina vodio prvi put i odskijao za medalju, čak je i vozio slalom između hupsera. To je bio znak da mogu svuda da ga vodim sa sobom i nemam brigu da neće stati na pola staze i odustati :)
@sev Upravo tako. Preduhitrio si me. Ne vidim nista lose u svemu sto je IvanBgd uradio.
Jer se jezim na svaki glas roditelja kada pustim dete na igralistu da se vere po penjalicama i kada cujem na svakih 5 sekundi roditelje, babe, dede... stani, nemoj, uspori, pasces, pasces, pasces.....