A šta je 5/7dana *?
Pogled za štampanje
Bas tako,tj tako je u americkim ski centrima
Ljudi Srbija je obecana zemlja cak ju je i Adriana Lima navela kao jedno od omiljenih mesta na svetu :) a Kopaonik je definitivno najjaci ski centar ne u svetu negu u svemiru a Nebojsa Skoric i ostali iz te bande su sefofi svemira a evo i zasto
Sezonska dzukela na kopu je 58 000din ili ti oko 800$
A epic ski pass koji vazi za Vail,Beaver Creek,Breckenridge,Keystone i Heavenly je bio do pre neki dan oko 570$ a sad je cini mi se oko 670$.Svi ovi ski centri su u vlasnistvu iste kompanije.Prvih 4 se nalazi u krugu od 40 milja (kolorado) a poslednji je na granici izmedju kalifornije i nevade.Vail 193 staze (5300 acres),Beaver 1805 acres,Breckenridge 2,360 acre,Keystone 3,148 acres,Heavenly 4,800 acres.E sad mi racunamo staze u kilometrima pa ako je verovati goski.com koji kaze da je 300km staza u Valdisere-Tignes jednako 2500 acres onda sami izracunajte.:sm022::sm022:
Nazalost mi imamo samo jednu drzavnu javnu firmu za ski centre. Kako bi bilo da imamo dva tri kopaonika i na svakom po jendu firmu da je vlasnik centra.
Mozda bi i ovde bio 42k ili 48k
Danas su mi nezvanicno rekli da ce ski pass "10/sezonski" po ceni od 15.000 dinara (na sajmu u predprodaji daju 10% popusta) vaziti za sva skijalista pod okriljem JP S.Srbije, bilo kada u sezoni tamo gde toga dana prvo udjete na zicaru. To je sve zanimljivo i ideja da postoji takva vrsta ski passa nije losa, ali mala je razlika u ceni izmedju dnevnih ski pass-ova i ovog, da bi im se tolike pare dale u napred...
Nasao sam na netu ovu galeriju prastarih fotki kada je Bela reka 2 bila nova i snimke njenog tabanja bez ratraka i to u vreme kada je na Kamaristu bilo -15 stepeni :eek: Samo vrtite do kraja.
http://picasaweb.google.com/sima.pec...97049231462530
Zna li neko u kakvom je stanju sada Bela reka 2?
----------
http://www.suvaplanina.com/
-------------
Da, u ovakvom: http://www.infokop.net/gallery/v/Kop...sers/Kop/2008/
:(
da mi neko objasni nelogičnost (po meni) da taj novi 10todnevni sezonski skipass ima drugačije cene u ova 3 navedena cenovna perioda?
9 odnosno 10 iljada.
Na standu SS su mi rekli da ce Gobelja relej biti pustena tek u PRVOJ POLOVINI FEBRUARA
Rekose i da ove godine nece pustati ni Strugu ni Ledenice, a tvrde da su RENOVIRALI BELU REKU 2 i da je na njenom renoviranju 3 dana radilo 40 ljudi. Ostaje da vidimo...
Prvo sve da vas pozdravim i pozelim nam uspesnu ski sezonu.
Imam jedno pitanje. Dobio sam poziv i ove godine odsedam u naselju Treska (sto je dzaba ....:)
Zanima me da li postoji neki ski bus koji vozi do staza, taksi, kombi sta god.... i da li zalazi u naselje posto je kuca 600m od glavnog puta.
Ici cu kolima ali cujem da je problem parkiranje u centru. Da li neko ima iskustva, kada bi trebalo ujutru stici... ima li neki parking koji se placa na dnevnoj bazi.... sta god samo me uputite posto sam tamo, najverovatnije vec od 20 decembra :)
Hvala puno
Sto je dzabe i..... Salu na stranu ukoliko se ide 20 decembra auto parking kod Konaka nije problem jer je Kopaonik do nove godine pust i prepusten samo zaljubljenicima u bele vestine. A ski prevoz iz Treske fantasticno funkcionise postoji par brojeva telefona na koje se narucuje taxi prevoz.
Bicu ja tamo i u januaru i februaru pa pokusavam da stavim na papir sta se vise isplati, taksi ili da svaki dan idem u centar kolima.
Koliko je taksi, citam cini mi se i ovde da je tokom sezone gore tuca za parking i jos se naplati papreno.
Jel konaci imaju besplatan parking za svoje goste?
Sto se mene tice ne moram da parkiram pred vratima Konaka. Valjda duz puta iza Konaka ima jos negde mesta gde nema lesinara a ima mesta :)
Nije bas tolika frka za parkiranje... Najveca je guzva za vikend, ali i tada moze da se nadje mesto. Gotovo uvek mozes da parkiras na parkingu preko puta dvosedeznice centar.
Hvala
Nije mi jasno, da li neko zna sta se desava sa onom stazicom od bivseg Bacista koja izlazi na Suncanu dolinu? Navodno su pre dve godine postojale zaostale kasetne bombe pa je bilo zabranjeno da se prodje. Prosle godine mi neki drugar reci da je on tuda preprecio do Suncane :dontknow:
Tu ima ogromno mesto za parking a i blize je u svakom slucaju
Nova prodajna mesta ski karata na Kopaoniku
10.12.2008.
http://www.skijalistasrbije.rs/imves...12_10/logo.jpg
JP „Skijališta Srbije“ obezbedilo je nove punktove za prodaju ski karata u ski centru Kopaonik. Pored postojećih u hotelima Konaci, Grand, Jat apartmanima i kod polazne stanice žičare „Bela reka“, nova prodajna mesta nalaze se u „Klubu A“ i kod polazne stanice žičare „Centar“.
izvor: www.skijalistasrbije.rs
pogledajte postavili su topove za vestak. Jos samo da ih vidimo da rade...http://www.skijanje.rs/forum/C:%5CDo...anGreben-1.jpg
Mozda i nece biti potrebe jer je najavljeno da ce pasti 31cm snega u cetvrtak :D
Okruglo 31?:D
salim se, ja ne verujem toliko snow-forecastu, ni oni sami sebi ne veruju ;)
ali super je sto pada sneg sledece nedelje:ok:
Daj Boze! Da uhvatim barem jedan dan skijanja pre NG.
Pa ne mora da bude tacno toliko ali bice vecih padavina :)
Pa šta fali da mali isprobaju nove snežne instalacije.
Valjalo bi da nagruvaju što više.
Jedino tako će znati radi li.
Ovaj top je onaj sto su imali i prošle sezone. A rekli su da imaju postavljene i t.z. žirafe.
Samo da nije ona palmina!
Valjda ce pasti dovoljno da skijamo posto sam popusio kod francuza.
Izvor: infokop.net
Prema informacijama koje smo dobili od JP "Skijališta Srbije" danas u subotu 13. decembra zvanično se otvara sezona 2008/2009. U pogon će biti puštena žičara Karaman Greben koja će raditi od 9h do 15:30h. Staza je pripremljena, a skijanje će danas biti besplatno.
Sneg koji je padao tokom jučerašnjeg dana i noći dostigao je visinu od 18cm, dok ga na stazi Karaman Greben ima oko 10 cm utabanog.
Snega na putu ima u poslednjih par kilometara prilaska pa se preporučuje posedovanje zimske opreme naročito zbog promenljivih zimskih uslova.
Na području Kopaonika, sa istočne strane, iz pravca Brusa, pada sneg, praćen jakim vetrom, a gusta magla, koja smanjuje vidljivost na 50 m, dodatno otežava saobraćaj. Na kolovozu ima do 10 cm ugaženog snega, pa je upotreba lanaca obavezna. Bez preke potrebe ne treba koristiti ovaj putni pravac ka Koaponiku.
Od danas pa do kraja zimske sezone infokop.net sajt će redovno ažurirati ski info sa Kopaonika koji možete videti na sledećoj strani >>>
---
:dziveli:
Dali radi i vestacko osnezavanje?
Pa koliko smo primetili sa web kamera radilo je predhodnih dana, a posto sada na kopaoniku pada sneg vestacki sneg vise nije potreban.
Dobro je da to funkcionise i da bude podrska prirodnom snegu,nadam se da ce i ostale staze skorije pustiti.
Obzirom da od sutra krece naplata, ja se nadam da ce biti nekoliko staza. Kako sada stvari stoje, idem sutra na jedan dan pa dobijate izvestaj od mene (nadam se sa nekoliko fotki).
Ja sam danas bio na Kopu. Snega ima 15cm utabanog na stazama. Radi Karaman greben a koliko sam cuo i sutra je besplatan skipas.
Da sam se bolje organizovao mogao sam i ja na jedan dan.
50% popusta sutra:
13.12.2008.
Danas je i zvanično počela sezona u ski centru Kopaonik. Staze su pripremljene, na njima ima dovoljno snega i zičare su otvorene za skijaše.
Skijanje je danas bilo besplatno, a za sutra JP Skijališta Srbije odobrava promotivni popust na cenu ski karata od 50 posto. Pozivamo sve ljubitelje zimskih sportova da sa svojim porodicama dođu i uživaju na Kopaoniku.
Obzirom da naplacuju, nadam se da ce pustiti barem jos neku stazu.