Miloše, čovek dolazi 30 januara, tako da postoji mogućnost da uhvati novu žicu (ako ne budu kasnili više od 15 dana ;)) sa puštanjem...
@grOOvy: dobrodošao na forume, samo pitaj :).
Pogled za štampanje
Miloše, čovek dolazi 30 januara, tako da postoji mogućnost da uhvati novu žicu (ako ne budu kasnili više od 15 dana ;)) sa puštanjem...
@grOOvy: dobrodošao na forume, samo pitaj :).
jel mi moze netko rec gdje mogu nac nesto vise o skijalistu, kartu sa stazama itd
O skijalištu na:
http://jezerine.org/
Mapa na:
http://jezerine.org/jezerine_ski_map.jpg
Od kraja januara (2009) ide još jedan šestosed, kada se pojavi onda će se i dodati na mapu...
Zvaničan sajt:
http://www.kolasin1450skiresort.com
(ali još uvek nema podataka)
ok, hvala!
U Kolašinu vlada optimizam u turizmu
'Mislim da smo većim djelom spremni za zismku sezonu kao što vidite ovo je prvo snijeg koji je pao ove godine. Kada se radi o SKI centru Bjelaca tj. SKI centru Jezerine gdje se sada nalazimo to je svakako novi stari SKI centar jer su sve žičare i svi SKI liftovi dovedenu u neko ekstra stanje znači sve je mnogo bolje nego što je nekada bilo. Trenutno se pravi nešto novo u Crnoj Gori a to je žičara šestosed koja će biti dugačka 1.200 metara i od 17.januara će birti svečano puštena u funkciju.
Poslendjih godina veći boroj turista tokom cijele godine uticao je da kvalitet hotelskog i privatnog smještaja u Kolašinu bude podignut na veći nivo.'
Izgleda, da ce novi sestosjed ipak biti pusten 17. januara, kao sto je prvobitno najavljeno. Sto je mnoogo dobro! :yay:
Cijeli tekst: http://jezerine.org/info/
KOLAŠIN: UPRKOS POSLjEDNjEM KIŠNOM DANU NOVEMBRA
Miriše na turizam
'Uz pripreme za doček Nove godine kompanija "Bepler i Džejkokson” modernizuje kapacitete skijališta na Jezerinama. Već je odmakla izgradnja šestosjeda Viline vode a direktor Ski centra "Kolašin 1460 Ivana Peković nam je potvrdila da je pri kraju izgradnja nosećih stubova. Ostali elementi žičare šestosjeda Viline vode biće montirani iz helikoptera kako bi se dinamika radova ispoštovala do 17.januara naredne godne kada je najavljeno otvaranje šestosjeda "Viline vode".Sa novim žičarama i uređenim prostorima za skijanje Ski centar Kolašin 1460 će imati blizu 20 kilometara skijaških staza. Optimizam za predstojeću sezonu je najavio i Markić Rakočević, direktor Turističke orgaizacije Kolašina.Nova ulaganja u zimsku turističku infrastrukturu na Bjelasici su ohrabrenje za široku mrežu onih koji su se u Kolašinu organizovali za pružanje turističkih usluga, kazao je Rakočević dodajući da će turistička organizacija i ove zime biti pravi servis i animator kako bi gosti Kolašina imali što raznovrsnije sadržaje.'
Izvor: http://www.pobjeda.co.me/citanje.php...2-01&id=154062
Kakve su cene?
ma dobro za ski pas...ali za parking ako ostanu proslogodisnje cene:hair:
moze netko preporucit najbolje vrijeme za posjet jezerina? kad ima najvise snijega i najbolji uvijeti za bordanje?
Kao i svuda, 15 januar - 1 april :)
jebno :) bas me zanima kako je...
heheh jedva cekam :)
..huh ..evo mene ..hvala na dobrodošlici :)
..e ovak ..što se nove žice tiče, vjerujem da će je završiti (osim da u potpunosti zatrpa Bjelasicu) ..što bi ja rađe nego šesterosjed ;)
..interesira me, pošto ja više volim powder i freeride od staze, kakve su mogućnosti i prilike za to ..koliko sam vidio (zato i dolazimo) toga ne nedostaje!!! ..nije problem ni hodanje do dobrih destinacija, tak da ako imate štogod za pokazati, i ako imate volje, rado bi da nas netko vodi!!!
..vidio sam na stranicama skijališta da ima za rentati motorne sanjke ..dal se s tim možda može računati za vožnju do powdera i koja je cijena!???
..eto toliko za sad ..imam ih još u rukavu :) (pitanja)
btw. ..koliko ima snijega sad na Bjelasici?! ..pošto je ovo čudno vrijeme
Koliko sam shvatio ovih dana bi trebali da postavljaju stubove (heli).
Za off-piste za početak možete da idete ispod stubova žičare (2seda) na sve strane. Zatim sa vrha žičare u "rupu" do tanjira ključ (južna je strana, pa ili imate lopate od skija ili lep sneg čekate ;)). Na samoj stazi Ključ takođe imate sve van staze za fino skijanje, takođe kada krenete da se "vraćate" možete da isečete sve off-piste.
Ako želite da hodate, sa vrha ski lifta Ključ možete da se (brzo) ispenjete na vrh Ključ, to je u stvari celi greben - sa kojega možete da birate kuda ćete da se spuštate (tu imate bezbroj putanja).
Ovom poslednjem delu bi trebalo da se dolazi novom 6sed žicom - da ne mora da se šeta - ako sam ja dobro razumeo poziciju.
Na skijalištu možete da iznajmite motorne sanke & četvorotočkaše, ali nisam siguran koliko će vam oni pomoći u osvajanju terena (pri vrhovima često stoje smetovi - koje ne možeš da pređeš ni ratragom).
Ne znam trenutno stanje snega na stazama tamo, pretpostavljam slično kao i u okruženju...
@Wlad, oces da kazes da mislis da ce 6sjed izlaziti na Kljuc?
Nema gde drugde da izađe ;). Ne na sam vrh sigurno, ali negde niže (čim je izlazna stanica niža od 2000m).
Viline vode - trasa žice je čist sever, s' obzirom da kreće gde i dvosed (tačnije, od tanjira "Carev do") onda nema gde da ide osim prema Ključu...
Sad, da li sam ja dobro to ocenio, videćemo :dontknow:
Izvor: jezerine.org
“Viline vode” čekaju helikoptere
Na Bjelasici danas nije padao snijeg, tako da su se radovi na izgradnji šestosjeda “Viline vode” odvijali i preko planirane dinamike. Tokom prethodnih dana, kada su se pahuljice na ovoj crnogorskoj ljepotici približile visini od jednog metra, građevinci nijesu znali za predah.
...
:ok:
au..blizi se sezona .. :dziveli:
jel mi moze neko rec stranicu za stanje na stazi? koliko snijega ima i tak to
Nema te stranice.. Jedino ako ne izbace neke novosti na : http://jezerine.org/
Znam samo da trenutno ima oko 1m snijega na stazi, i to je to! :)
aha, ok. hvala!
zanimljiva informacija :D sam nek jos napada :D
radi li skijaliste?
Ne. Skijališta u CG se obično otvaraju par dana pre nove godine. Ne zna se tačno datum za Kolašin ove godine.
Nadamo se da će promeniti tu praksu u budućnosti, tj. da će otvarati skijalište i ranije ako ima snega.
(a ima ga obično pre nove godine ;))
..opet ja s pitanjima :) ..hvala na prijašnjim odgovorima!!!
..zanima me koliko ima vremenski od Kolašina do Žabljaka u zimskim uvjetima (vjerovatno ćemo koji dan do Savinog kuka) ..kilometraski i nije puno, al skužio sam da ceste baš i nisu najbolje čišćene :confused:
..a noćni život u Kolašinu?!! ..preporuka za neki bircuz, klub, restoran?! ..nešto radi duže u noć?!
..thnx
Nema problema grOOvy :)
Ovako, sto se tice duzine putovanja, nisam bas siguran, ali sto se tice odrzavanja cesti, to nije u toliko losem stanju. Znaci, ceste se redovno ciste..
A, sto se tice nocnog zivota u Kolasinu, toga ti nece faliti.. Ima dosta i klubova i restorana i bircuza ! :sm021: Vidjeces vec sam.. Pozdrav :sm018:
Računaj da ti je putovanje po CG zimi, ako ima snega na putevima i sl. oko 50km/h prosek, ovo je naravno čisto da stekneš otprilike utisak.
A ima ljudi koji idu 100km/h po ledu, ali to je daleko od proseka :D.
Što se tiče provoda, Kolašin je malo mesto, tako da ne možeš da promašiš, sve je blizu, ima par diskoteka, restorana, kafana, hotela - obiđi pa vidi :).
Koliko sam ja razumeo cene se neće menjati...
(ostaće na nivou prošlogodišnjih)
..hvala ljudovi na informacijama ..budemo onda istraživali!!! :smoke:
Moderno skijalište
MINISTAR NENEZIĆ U POSJETI JEZERINAMA
Kolašin(MINA-BUSINESS) – Buking smještajnih kapaciteta u Ski centru Jezerine za novogodišnje praznike i januar izrazito je dobar, a solidna posjeta očekuje se i u februaru i martu, saopštili su predstavnici kompanije.
Direktor Ski centra Jezerine, Ivana Peković, saopštila je da su ove godine u potpunosti remontovani i osavremenjeni postojeći liftovi, što će znatno povećati brzinu, odnosno skratiti vrijeme vožnje do vrha planine.
- Skijašnica, ski škola, restorani i servis funkcionišu, a očekuje se da će tokom sezone proraditi najsavremeniji ski lift na Balkanu, čime će biti otvoreno još blizu 15 kilometara novih skijaških staza - kazala je Peković na sastanku sa ministrom turizma i zaštite životne sredine, Predragom Nenezićem, koji je boravio u radnoj posjeti Kolašinu.
Detaljnije na: http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id=291316
I zvanično su objavljene cene ski passa za sezonu 2008/2009.
Malo su izmenjene kategorije, ali su cene ostale iste (kao prošlogodišnje), cena parkinga je vraćena na sramotni nivo od 2EUR/h. Za autobuse je parking, ne sramotan, nego nema reči koje bi to opisale!
Očigledno su nepoželjne organizovane grupe, osim ako ne dolaze iz Bjanke & Lipke.
Više na: http://jezerine.org/ u delu "Ski-pass".
Za ovu godinu je opet obećano ubrzavanje starih žica - prošle godine su "slagali" - javiće nam kako je ove :).
---
Ja sam taman planirao kraj januara da posetim Jezerine, da vidim kakav je to 6sed :), ali kada sam video ovu cenu od 2EUR/h za parking - odma sam odustao. Jedino što može da ispravi to je da postoji organizovan bus prevoz Kolašin-Jezerine.
Na zvanicnom sajtu (novom) kaze da jue dnevni ski pas za odrasle 13 eura + 5 eura depozita...:dontknow:
Pogrešno im je to - sve cene, za sve kategorije stoje (1dnevni) 13EUR, što naravno nije tačno. Dnevni je 20EUR za odrasle.
Depozit ne naplaćuju, iako stoji u cenovniku - i prošle godine je stajao - oni koriste one jednokratne ski-data kartice - od ove godine i na Kopaoniku iste - tako da nema depozita - mnogo praktičnije :).
Cene su iste kao sa početka prošle sezone...