Na prošlom expozim-u je bio veliki izbor kaciga, pogotovo na markoni/k2 štandu (bukvalno 15 modela). Sa kacigom kao i sa cipelama važi ona stara: probaj što više modela i veličina, jer od 10 kaciga možda ti odgovara 1-2...
Pogled za štampanje
Na prošlom expozim-u je bio veliki izbor kaciga, pogotovo na markoni/k2 štandu (bukvalno 15 modela). Sa kacigom kao i sa cipelama važi ona stara: probaj što više modela i veličina, jer od 10 kaciga možda ti odgovara 1-2...
ma znam da je na expo zimu bila velika ponuda ali cene mi nisu bas privlacne...ja bih pazario nesto do 40 jura...ma dao bih i 50 ako mi lepo pase...
Cene kaciga su bile OK, mislim da se uklapaju u tvoj budžet :ok:
Ufff skiman... jel znas ti onu... "o kad ce doci dan, da sletim u Japan"? Dusu mi izvadi tim snimkom...
Beli prax ixxxx! Ali cini mi se da je prikladnije trenutku http://www.youtube.com/watch?v=yI0xM...eature=related
letnje skijanje na zelenom? Imate li to u komsiluku? Ovo je mali offff. Nova tema? Letnji freride medju ovcama na pasnjaku?
@ D.I.M. ovo je sti link kao onaj sto je ostavio skiman :S
hvala Tadija greske se desavaju evo ponovo
http://www.youtube.com/watch?v=4sHbcL5sP_0&NR=1
Bio je opcinjen clipom koji je ski man postavio XD
Opcinjen je malo za ono sto je skiman postavio, zadivljen. Ali ne bi bilo lose ove letnje dane potrositi na nekom pasnjaku uz ski lift. Dodatni motiv za odlazak na planiunu sa skijama, Kopaonik, Kolasin, Zabljak, Divcibare,...infrastruktura je tu nedostaje samo podloga. Onda stare skije ne bix prodavao, vec bi one postale letnje? offf
Meni bi trenutno pasalo nešto kao ovo......http://www.youtube.com/watch?v=sj0pO...eature=related A u onom spotu mi je početak fenomenalan zbog muzike, tip u belom u slow motionu, pršič pršti okolo....Ko da se neki anđeo spušta niz padinu.....I još oni lagani široki zavoji.....ne možeš da veruješ, kako je to sve lepo izvedeno.....
kaciga je definitivno zakon odkad sam je uzeo nisam skijao
dana bez iste
najbitnija stvar je da ima dovoljno ventilacije
jer izolacija na kacigi je vise nego odlicna a opste je poznato
da glava proizvodi najvise toplote (kako kod koga)
uglavnom pod jedan da pruza sto vecu zastitu pod dva ventilacija
sto se ponavljanja tice za sljedecu sezonu ja sam se ponovio
xxl jos samo da im vezove nabavim razmisljam seizmedju par modela
glavu razbijam px15/18 obadva su solidna isti dobro poznati prednji vez
ljudi kazu najbolji ali je razlika u zadnjem vezu i to drasticna
18 je solidan komad metala dok je 15 slicniji 12/14
ali je zato 18 znatno tezi to je opcija jedan
a pod dva mislim na turolia ff18 onaj takmicarski sto nema gusjenice
nego ravni AFD nesto kontam tyrolia izlece na sve strane u godine se ulazi
valja koljena cuvat dok je look nizi solidnija konekcija sa skijom i malo tezi
uglavnom svi navedeni modeli se mogu uzeti relativno povoljno jos uvijek
dileme dileme...
sto se dasaka tice mislim da sam potpuno zadovoljan nema sta ni da dodam ni da oduzmem jedino mozda da pridodam na krace modele
neke turne vezove ali to kad cijene budu povoljne
neki dan sam propustio duke za 287 sad bih se izudaro dobro ali to je druga prica...
sto se stapova tice ja tu nebih investiro previse osim ako nije u pitanju
turno sklijanje onda je ok uzeti teleskopske
ja lomim po sezoni barem jedan par tako da nije isplativo ( za mene)
blje tu lovu uloziti u neki potrebiniji artikal
metron moze da se vozi po neuredjenoj stazi naravno
ali kad dodje snijeg zivota kad treba da se koristi pravi alat tu ce da zakazu
kad se samo sjetim snijeg bez dna a ja na m12 sedamdesetak milimetara pod nogom ne sjecam se vise ...
odlicne za neuredjenu stazu ali kad je prisic kao da imam dvije podmornice na nogama picim ja snijeg na sve strane to je u redu kad je nozbrdica dovoljna sve ide i slalom skije
ali samo u sebo mislim da ne zakacim kakvu zametenu grbu ima da me nema u sekundi
dok je sa sirokim skijama drugacije nema tonjenja
pa cak i 10-15 cm neutabanog snijega izgleda kao da je metar jer ne osjetis dno samo plutas
a kad dodje pravi snijeg kad god pogledas vidis vrhoove skija
nema razmisljanja samo uzivanje
to wlad moze samo da potvrdi ili ce moci uskoro
a i par drugih koi su se adekvatno opremili
a najbolja stvar je sto masa ljudi kad vidi neuredjenu stazu odustaje od skijanja i onda imas za sebe ono najbolje i provedes dan skijajuci
sa pravim ljudima ....
sto se tice onog ljetnog skijanja ne izgleda uopste lose da se covjek odrzi u kondiciji
za tu svrhu bih opremio rossi s7 2+ metra pa da se radi na tehnici
jer je staza bezprijekorno ravna mislim da bi bilo uzivanje do bola
Ja uzo Holt kacigu zimus na Expou na standu BeoSporta. ODlicno sam zadovoljan,a i uklapa se u tvoj budzet Tadija...
Daske koje život znače :D. Kao što kaže flexon, sa lopatama samo plivaš, pored dubokog pršavog, još više olakšava život u teškom snegu (sa pršavim se i izboriš, ali kada potoneš u teškom snegu, k'o da imaš betonske cipelice ;)).
I da, podseti me lepo, sećam se kada je "dubok" sneg, tj. offpiste "tanak" kada nema previše snega, a znaš da ispod njega ima stena i stenčuga, nisam se sa "uzanim" ("čačkalicama") usuđivao da uletim na nekim off-pistama (bojao sam se da ne "roknem" u neku stenu ispod pa da polomim i skije i noge), ovako, kada malo potoneš - možeš samo podlogu da "nagrdiš" - eventualno ;), a noge treba čuvati, a ne skije/glavu :D.
napisah gore da se dvoumim izmedju par vezova
doslo je do male promjene silom prilika
jer se px18 prodao a bio je tako povoljan da skoro nisam mogao da odolim
da iskreno kazem pao mi je kamen sa srca jer je to ipak malo
potencijalno kobna opcija za koljena sa onom kolicinom elasticiteta i
minimalnom din vrijednosti od 10
medjutim pojavila se nova opcija 4frnt deadbolt 816 isto povoljno samo
se nadam da i to nece otici
e to je vec pitanje za stekana posto stekan ima iskustva sa vist vezovima
neznam koi je to vez u vist knjizi ali
ako znas nesto pomagaj nemoj da uzmem kakav eksplodirajuci ili
klimavi uredjaj sada se troumim izmedju tyrolia ff18, look px15, deadbolt 816...
ali ovaj deadbolt izgleda solidno skroz barem na izgled
zadnji vez je isti kao salomon 916 a prednji vez je stari Geze dizajn
isti koi je bio i na fks vezovima djelimicno
zbog tih cinjenica mi zvuci kao vrlo interesantan vez i uz to cijelo kilo je
laksi nego px18
i ovo je freeride
svaka cast na volji :ok::ok:
http://www.youtube.com/watch?v=HVwrj...eature=related
evo sam sada porucio vezove
ponuda je zaista dobra samo se nadam da se nisu prodali
ja mislim da brat bratu ne moze jeftinije za din 16 vezove
http://www.proctorjones.com/pjonline...7MLGRH1LJXFWVF
Srećno te služili, da čuvaju tebe i tvoje noge narednih 10 godina :dziveli:
Kad ih namontiraš baci sliku skija sa vezovina na forum :ok:
Interesantan link:
http://www.cosleyhouston.com/alps-ski-chamonix.htm
šta reći :sm017:
i moji vezovi su stigli 4frnt/vist 816
solidni vezovi nema govora metal svuda gdje treba
zadnji vez veoma slican salomon equipe sa 5 rupa
din 8-16 prednji vez geze dizajn
kocnice trebaju krivljenje doduse minimalno jer su 104 mm sirine
meni treba 110
ali zato su radjene od ne krivljujuceg celika
ja neznam koim ritualnim kaljenjima su podvrgnuti ali
kriviti iste granici se sa naucnom fantastikom
no svega par mm mislim da ce biti moguce
kocnica je jednostvna za rastaviti nesto slicno kao ona markerova samo
malo jednostavnije i sa manje masti
trebam vidjeti kako ce se ponasati na skiji
ali za sada izgleda kao vrlo solidna konekcija
i prilicno su niski sto je vrlo pozitivno
samo jos da odlucim gdje da montiram linija ili cm iza
ah da nisam uspio da nadjem kako se podesava pritisak
zapravo nisam toliko ni zagledo taj segment jer sam se zajebavo malo
oko kocnica
ali stekane ako znas kako podesiti pritisak na vist vezovima javi se
Ja sam bez problema krivio standardne Vist kočnice na širinu 90mm. Kočnica se može rastaviti tako da se krakovi potpuno odvoje, a onda u škripu uz malo alata sve ide bez problema.
Ako misliš na uzdužni pritisak, sistem je kao i kod Markera: zavrtanj sa zadnje strane.
sto se kocnica tice od uzasno su tvrdog materijala jedva da sam malo pomako ali to ce da ide jer mi ne treba mnogo
znam da se vez pmjera na saraf nego me interesuje koi je sistem
da nema kakva kazaljka ko na look tyrolia koja kaze da je pritisak ok
ili da idem dokle moze i to je to
http://uk.youtube.com/watch?v=uiWk6IZqwDk
al' ovi idu sve trag do traga..kao stede puder...
kako bi ja to prosarao sve popreko :sm011: :sm022:(samo se tesim, ubi ova vrucina:glavaozid)
Skinuo sam film "Wanderland"...ovako na brzo premotavanje izgleda odlicno...prenecu utiske kad ga odgledam ;)
http://www.meatheadfilms.com/wanderland
evo ...odgledao sam ga...lep filmic(da li ski film moze da bude nesto osim lep?)...prati jednu ekipicu koja luta istocnim delom severne amerike...ima dosta powder segmenata sa puno faceshotova:sm011:...najjace mi je na kraju kad ih po nekoj planincugi vodi trudnica u 4. mesesu...a zena skija za 10...ko ona Sapina svedjanka :D...
meni se vise svideo Steep zbog istorije i dokumentarnog karaktera, ali i ovaj moze odlicno da posluzi za skracivanje ovih dugih, vrelih, letnjih:couto: dana;)
23:14sati / 35stepena
nista ne pomaze
ali tu je internet
http://www.youtube.com/watch?v=92Jm8FkQ--U&mode=related&search=
koje fino spavanje
Ne imadoh fotografiju ranije. Lijevo je rezultat rada, a desno originalna verzija:
Prilog 1929
odlicno obavljen posao svaka cast :dziveli:
ja jos nisam postavio svoje imadoh vrlo hekticno ljeto
ali sam zato nabavio svoj prvi digitalni aparat tako da cu
okaciti slike najvjerovatnije cim dodje vrijeme postavljanja
ps
stekane ako postoi kakav pdf vist sablon nek ti nebude mrsko da okacis
da se ne zajebajem sa sestarom i trokutovima:sm022:
...a ove markerove kocnice stvarno zeznute...evo pre nedelju dana sam probao da ih iskrivim, ali sam uspeo da slomim jedan krak, tako da je sad mogu ili da kupim nove kocnice (laksa varijanta) ili ako ih ne nadjem da trazim neki meksi metal istog precnika pa da savijam...
PS Stevo, svaka cast ovo bas lepo ispalo :ok::sm017:
PS2 i dobar ti avatar :sm022:
PS3 jel ti linija sa pance stoji na onoj "tačci" ili si merio onom metodom(duzina sa 2 pa onda tezisna linija sa pance pa onda jos cenat, dva nazad)?PS4 au al sam ja ispao iz "forme", zaboravio neke "strucne" izraze
PS5 sad cu imati malo vise vremena da pisem po forumu, pocela skola :D
PS6 evo , setio sam se, metoda je BOF, ipak ce sve doci na mesto sa malo podsecanja:)
PS7nema vise, ovo je zadnji, pozdrav svima !
ja bih pokusao sa nekim meksim metalom ili ako mozes da nabavis siroke kocnice po povoljnijoj cijeniCitirati:
...a ove markerove kocnice stvarno zeznute...evo pre nedelju dana sam probao da ih iskrivim, ali sam uspeo da slomim jedan krak, tako da je sad mogu ili da kupim nove kocnice (laksa varijanta) ili ako ih ne nadjem da trazim neki meksi metal istog precnika pa da savijam...
mislim da nebi trebao biti nikakav problem saviti iste
ma stavio sam u stegu tako da viri samo od one "krivine" sto obuhvata skiju i stavio sam kocnicu u suplju sipku zbog poluge, da mi bude lakse. probao sam da iskrivim i izgledalo je kao da ce da se slomi, a onda sam sledeceg dana shvatio da nemam sta da izgubim...:D
prosle godine je planetbike imao bas te kocnice za moj vez, cak mislim da su bile i siroke...valjda ih jos imaju u ponudi...prosetacu se do vojvode stjepe kad budu izneli zimski program (jel zna neko kad iznose?)...
verovatno su na svim markerovim vezovima slicne kocnice...
kako sam poceo, izgleda da cu i ja da zavrsim sa lovilicama :sm022:
PS a mozda da stegnem vez na 14 pa da ne ispada :D
Dobro je dok si na lovilicama, nezgodno je ako završiš na krpljama :D. Možda su u PB baš imali wide-break u ponudi, imali su one Gotame i Mantre pa verovatno i kočnice za njih? :confused:
Nažalost, koristio sam šubler (pomično mjerilo), trokut (trougao) i dobru volju (čelične živce). Imao sam i rupe bušene originalnim šablonom na drugom (u stvari trećem) paru skija, pa sam poredio mjere prije bušenja.
BOF metoda mi se poklopila sa onom crticom sa serijskim brojem skije, tako da sam sredinu pancerica poklopio sa tom crtom.
Evo ergele spremne za sljedeću zimu. Zadržaću samo ova tri para. Ostale prodajem.
Još kad bih imao slobodnih dana na zimu da ih vozim... I dovoljno dubokog snijega za ove "debele"... I dovoljno kondicije da se sa njima borim... Da je babi nešto, ne bi bila baba...
Prilog 1930
Ih, kakva su vremena došla... Ne možeš više nikoga ni isprovocirati na ovom forumu.