nova prognoza sa hidmeta za kop bice snega 3-4 dana sledece nedelje odlicno
http://s18.postimg.org/6iic4zawl/hidmet_kop.jpg
Pogled za štampanje
nova prognoza sa hidmeta za kop bice snega 3-4 dana sledece nedelje odlicno
http://s18.postimg.org/6iic4zawl/hidmet_kop.jpg
I ja sad gledam al na weather2umbrella, kojima dosta verujem... Slicno kazu...
http://www.dodaj.rs/f/C/U7/cdvTP7B/untitled.png
isto kazuuu
Danas stigao na Kop. Izašao sam na staze oko 14h. Temperatura oko +3. Obišao sam samo bliži do skijališta, mrzelo me da se cimam tako kasno do Gobelje koja je radila a bila je i gusta magla. Karaman greben, mali karaman pa i krst su bili u iznenađujuće dobrom stanju. Relativno malo razbijena staza i mislim da nisam vidio bi jedno parče sa otkrivenim ledom.
Na pančić nisam išao, duvao je vetar i nije mi se išlo gore.
Bio dan i na dubokoj, crvenoj, preko karaman grebena. Užas. Malo posle spajanja sa krakom koji dolazi sa Pančića pa do polazne stanice duboke 1 je u stanju kao da su se vodile rovovske borbe. Hupseri preko visine kolena, sneg kao pesak na plaži... Nešto bolje stanje na samom kraju, ono parčence od spoja sa krčmarom do kraja.
Uglavnom, kakvo je vreme i kako nema zime, dobro je da uopšte može da se skija. Sutra ću da vidim ostatak skijališta.
hvala za korektan izvjestaj,napisi jos po nesto za sledeci dan posto se kanim da krenem gore....:)
Evo, malopre se vratio sa staze. Danas strane lošije nego juče. Sinoć počeo da duva južni vetar-fen. Staze su dosta lošije. Na puno mesta progledale. Samo jedan primer: malo jezero je sinoć tokom noćnog skijanja bilo dobro utegnuta, bez tračka zemlje. Danas na gornjem delu desno odrana. Kgb slično, duboka se dobro držala do 11h kad je počelo dranje. Solidan mali karaman i karaman.
Inače danas mnogo jak vetar duva, magla na pola od vrha pančića a relativno toplo. Dobro je što nema gužve nigde.
Videćemo narednih dana ali dobar minus u dužem periodu treba kao 'leba. Kad nas već sneg bojkotuje.
Ima li ko sa foruma da je na Kopaoniku ?
Da postavi koju sliku sa staze i prenese utiske ...
Mislio sam opširnije kad se vratim, nemam baš puno vremena jer sam ovdje sa kćerkama.
Skijao sam juče i danas, može se - nije sjajno al može. Po mojoj i ExBakerovoj subjektivno objektivnoj metodologiji ocjene skijaškog dana - 2.5 do 3.5 (juče 2.5 danas 3.5). Veći dio staza je otvoren, nedostaje Gobelja (radi samo relej lift, jednom smo pošli ali nije vredilo). Duboke drže prva dva sata ujutro solidno (do 11). Kombinacija crna duboka pa prelaz na crvenu (kod međustanice) je čini se najbolji. Pančić takođe ok. Sve staze kasnije puste i napravi se kaša, pojavi se kamenje, ali kako je stanje okolo - ovo je sasvim OK.
btw, pola turista na Kopu sada je iz Crne Gore.
Prilog 13115
Prilog 13116
Prilog 13117
Prilog 13118
Prilog 13119
Ocekuju li se snijezne padavine u februaru?
Sniježne padavine se očekuju svakog februara :-).
Ima li ko da postavi slike od predhodnog vikenda ?
Sada bi trebalo da ima vise snijega ...
ja sam se sinoc vratio smena od 19jan do 26 jan,juce je skijanje bilo na visokom nivou,minus,ima dosta snega na stazama i udaraju i dalje sa vestackim prekog pravog evo par fotki
Kako je samo napadao . Fotografije su fantasticne , hvala ti Furious .
Konacno da na Kopaoniku bude snijega da se moze uzivati u skijanju . Inace moram kazati i to , da me je odusevila organizacija ovog ski centra jer je uspjela i u najgorim uslovima da obezbijedi bar jednu stazu za skijanje , u odnosu na nase planine ( Durmitor i Bjelasicu ) gdje se nijesu nakanili da srede staze na kojima viri trska , a i pored dovoljno snijega Savin kuk ne radi ...
Skijao sam par puta na Kopaoniku i odusevljen sam ovom planinom .
da sad je pravo vreme da se ode
Koliko mogu da vidim po slikama, lepo ih i peglaju deluju bas ravne
to je stanje od juce bilo bas dobro vreme,u danima pre toga je bilo malo neravnina :)
Danasnje skijanje na Kopaoniku je bilo fenomenalno. malo oblaka samo u jednom periodu oko 11 h. ostatak dana suncano i prelepo. staze odstampane ratracima i prava je milina cuti zvuk skija kako prelaze preko odlicno pripremljenog snega na -9 C. danas za razliku od juce ima vise skijasa na stazama i dosta skijasa sa ski skolama.
sad je vreme za skijanje!!!
Na stazama ga ima, negde progleda, ali moze fino po stazama da se skija sa decom.
Van staza plićak I na off ide samo ko je ljut na svoje skije.
Prosto tuzno ovih 15 u odnosu na 2012. i 150 cm prsica.
Sve u svemu nije lose, kad u Fra manjka metar snega sto da ne manjka I ovde. :-D
Pozdrav sa Kopa
Bravo furious, slike su ti fantasticne! Kopaonik konacno izgleda kao sto treba da izgleda.
.............
http://www.amazon.com/dp/B00HJ0AF22
http://www.amazon.com/dp/B00H6Z9SQY
Evo kako stvari stoje opet se ocekuje juzina u februaru i smenjivanje kise i snijega
Tesko da mogu bas da ubodu prognozu za februar...
Puna im je kapa ako pogode za 2-3 dana i to je to :)
Ma znam ali opet ova zima nije bila optimisticna tolko
Neka te ne plasi februar . Najavljivali su i sada dva dana snijega a pada vec cetvrti ili peti dan ( govorim za Zabljak i Bjelasicu ) a nadam se da je i na Kopaoniku tako .
Te prognoze duze ot dva dana niko ne pogodi, zima je prevrtljiva .
Samo da se kada god je minus na Kopaoniku ukljucuju toppovi , i sto snijega dovoljno za skijanje .
Stanje danas u slici
:-)
Idila ...
Posjetise me ove like na 2005 godinu, kada smo drug i ja posli na skijanje na Kopaonik . Tacnije on je skijao a ja sam vozio snowboard. Uzivamo mi u spustanju niz Pancic,Gobelju,Duboku ... i sad ne znam na kojoj stazi , kaze mi on da idemo desno. Ja ne vidim ni jedan trag skija ili borda pred nama i pitam ga jeli siguran da trebamo tamo , a on odgovara da jeste i da je na tu stranu pravi ,,puder,, i uzivanje za free ride.
Poslusam ga i krenem za njim i izgubimo se, naisli smo na mjesto kao sa slika koje je [postavio Ivan u postu iznad .
On sa skijam moze da se odgirne i ne tone u snijeg, a ja po ravnom nikud. Skinem snowboard, sa njim na rame i piči ... Jedno sat vremena smo lutali dok ne nadjosmo stazu i konačno se spustismo .
Nakon odmora krenusmo opet i ja vozim stalno za nekim momcima iz Beograda ,upoznali se na zici. Pita me ovaj drug da probamo neku novu stazu, a ja odgovaram ,, neka , dosta je za danas lutanje. Ako nas uhvati noć ima da se smrznemo ... ,,
Pancicev vrh
https://www.youtube.com/watch?v=pHpHFRDxBCo
Odlican snimak, i super skijanje .
Ne znam
Ja sam rezervisao tamo oko dana drzavnosti Srbije i svetog valentina,produzeni vikend.Inace to ce mi biti prvi put na Kopaoniku.
Ne, ovo je "klasična" ;) Pančić varijanta, što možeš videti sa snimka, kreće sa Pančića i ide levo pa onda dalje sve pravo...
Žuta staza ne postoji (kategorizacija staza kod nas su: crna, crvena, plava, zelena - po težini, najteža ka najlakšoj, a i u većini skijališta koriste iste), a ova koja je na snimku je crvena, a nije teška ;).
ovo je sve al nije crvena,ok koji je broj ove staze?
4b, kako znaš da li je crvena ako je nisi ni prepoznao ;)
A kamera "laže" za nagib..
http://www.infokop.net/images/mapakopaonik.swf
ma gde laze staza je smesna al je dugacka svidja mi se
E, svetski si prebacio... Staza je korektna, za Kop nije smesna, onako crvenkasta ;), ali je zato kratka.
e ja budala izbegavam crvene sve mislim ajd nek cepam plave jos ccc
Није она баш кратка, око 1.5 километара али је релативно мале висинске разлике око 250 метара. Она је исте дужине ко Караман гребен и Дубоке али је по висинској разлици негде на пола. Караман гребен је око 170 а Дубоке око 370 метара. По мени најбоља стаза за загријавање у девет ујутро и на крају радног времена кад се умориш.
e e e bas tako
Kopaonik mi se baš i svidio jer ima raznovrsne težine staza. Na mojim okolnim planinama (Jahorina i Bjelašnica) bilo gdje da početnik krene naletiće na neki težak dio staze.
Na ovoj 4B ko ne nauči skijati za 2 dana neka odmah pređe na plivanje.