Me ne. Nisi ti pozer kao ti tamo cim si na ovom forumu :sm018:.
Pogled za štampanje
Nemoj Ski Aveniju da mi diras, dobri sendvici, dobra kafa, dobra usluga, dzabe internet, pa ne mozes jos i da biras sa kim ces da sedis :sm021:
Pre nego sto me neko optuzi da sam pozer, na smenu cuvamo cerku pa moram negde da sedim. Kobaje su super u onom pored ali nemas normalnu stolicu gde dete moze da sedne :glavaozid
Organizacija nije bas najjeftinija ali nam je najzgodnija.
Ski pass kupujemo svi za celu nedelju, porodicna varijanta. Ovo ce nam biti treca godina na Kopu, samo smo prvi put isli na smenu, bili smo 5 dana i nisam znao kako ce sve da ide. Cerka sad ima 7 godina.
E sad, skije i cipele se ostavljaju u ski depou, dole u dolini, tu iznajmimo opremu za dete. Neprocenjivo, izbegavas jutarnje nerviranje (zamisli sebe u punoj opremi, nosis svoje i decije skije, drzis dete za ruku i pokusavas da ne padne i pozuri na cas a ona, konstantno gundja jer ne moze brze ili pada sneg u lice ili vec a onda tvoja divna supruga ide iza i prica ti sta sve radis pogresno :glavaozid , nikad vise) a i preobuvamo se nekoliko puta dnevno.
Cerka obicno ima casove u 9 i u 1 i po zavrsetku svakog casa skijamo zajedno jos jedno sat, do tada je vec umorna. Onda obicno ja ostanem da skijam jos jedno sat a supruga organizuje nesto u zavisnosti od vremena ili raspolozenja. Onda smena, pauza za sendvic i kafu, nazad na cas, jos malo skijanja pa onda obrnuta varijanta.
Pretpostavljam da ce biti sve bezbolnije sto je starija i sve vise skijanja a manje pauze.
Ako iko ima bilo kakve ideje, pisite.
Hvala na odgovoru. Znam da obicno kada je dete malo i ne skija jos da jedan od roditelja ne skija nego se sanka ili radi nesto drugo na snegu.
@misk0
Ovo za gundjanje iza - znaci sve su iste do jedne ;)
Iste muke..i uvek je nesto pogresno ;)
Po meni su ključne dve stvari ;)
- Da što pre proskijaju, naravno ne forsira se ništa ali ako ranije deca proskijaju onda skija cela porodica, nema šta da se menjaju supružnici po smenama, uzrast oko 4 godine;
- Da se ne maze deca, treba im pomagati ali i vi treba da uživate u celom tom iskustvu, ali ovo je usko povezano sa tim da li su deca razmažena i van skijanja ;);
Što se tiče supruge, princip je prost, ako zna bolje uvek može da preuzme i nema gunđanja :D.
Skijanje nije balet, izađe se na stazu, skija, umori, odmori i tako dalje. Slična pravila važe i za decu i sve polove.
http://www.infokop.net/webcam.jpg
Jel ovo sneg na kopaoniku
nista drugo ne moze da bude :sm019:
Evo i jedne recenzije skijalista sa dobro poznatog sajta:
http://www.infokop.net/autorski-teks...-kopaonik.html
prvi top promolio glavu, samo se nadam da ce da sacekaju par dana kad uslovi budu bas dobri
I napokon cenovnik skipass-a
http://www.infokop.net/images/storie...-2013-2014.pdf
Koliko ja vidim, cene nesto vise od prosle godine, a 10 u sezoni se i dalje jedini isplati.
jos uvek su smradovi sto se tice besplatno za decu samo do 4g. tj. 2009. i kasnije, bas su pazljivi :awm2:
To za 4 godine je smejurija (a kao deca od npr. 6 godina će da im preoptereti infrastrukturu :D). Al' ajde to, obrati pažnju da su kategorija deca do 12 godina! :sm022: Već sa 13 godina su odrasli :glavaozid
(BTW: na Dolomitima je ski pass free do 8 godina a deca se tretiraju do 16 godina)
Opet ista priča...
DŽaba se mi nerviramo kad im neke stvari nikad ne dopiru do mozga.
Ajde još malo : Alta Badia (bez Dolomiti Skipass) / Kop
SKIPASS STAGIONALE (sezonski)
Adulti - €510,00 / 61.800 RSD
Seniores nati prima del 30.11.1948 - €435,00 / 52.500 RSD
Volim ja Kop i kupiću i ove godine 10/sez. sa popustom ali mislim da neke stvari ne stoje kako treba.
Prosle godine je sezonski za Kop vazio za sve ski centre JPSS a ove godine izgleda da to ne vazi.
Ne znam zasto sam izabrao da bas na ovu temu napisem svoj prvi post al ajde sad. Ja razumem da ce vecini skijasa ski pas uvek biti skuplji nego sto mi mislimo da treba da bude. Ali ako pokusamo da pogledamo sa ciste (ljute) ekonomske strane - zasto bi oni smanjivali cene ako vec iz godine u godinu prodaju sve vise i vise ski pasova. Nisu oni mutavi, znaju SS da za vikend skijanje nema blize i bolje. Istina, Tornik i Stara su ipak dosta povoljniji.
Za decije skipasove su stvarno preterali sto se tice godina, mada verujem da kada bi se preuzela iole ozbiljnija inicijativa sa nekom peticijom da bi ta starosna granica mogla da se podigne.
Veliki pozdrav svima. Nakon par godina pracenja foruma resih da se aktiviram.
Nije kraj sveta naravno i ja se lično ne nerviram uopšte što se tiče cena, po meni su korektne cene ski passa na Kopaoniku. Jedino što su te granice za free dečiji, dečiji i sl. stvarno smešne.
Pogotovo kada se uzme u obzir da i odrasli koji idu sa decom (a složićete se da to mora da se uzme u obzir kada se kalkuliše cena) praktično ne koriste ni treći deo ski pasa koje plate u punoj ceni. Zato i nije problem da se podigne starosna granica kada se zna da uz svako dete mora da ide i odrasli koji plaća punu cenu ski passa a infrastrukturu koristi daleko manje (pošto "prati" dete).
Ali dobro, sve treba gledati pozitivno :).
Offtopic: gledam juče kako napreduje izgradnja nove gondole Dantercepies u Dolomitima i postavili su je, rade se testovi i procena je da će je pustiti do 20 decembra. Na Facebooku komentari "bravo šampioni" i sve ostalo u pozitivnom smislu, i pomislim, da kod nas puštaju gondolu 20 decembra ili 10 januara svi bi krenuli da pljuju kako su neorganizovani i kako sve u poslednjem trenutku, a "ludi" Italijani super zadovoljni (a ta gondola je ultra važna u ski centru i menjaju je a svi su pozitivni i opušteni, iako su mogli da je puste još*u septembru ;)).
Prošle godine smo imali raspon cena po danu za 14 dana 11,79€ dok je za 1 dan 27,06€.
Za ljutu sezonu N.G. i raspust od 11,98€ do 29,80€ naravno po srednjem kurs od 113,0790 za euricu na dan donošenja odluke Vlade.
Ove godine je po danu cena za 14 dana 12,27€ dok je za 1dan 28,06€
dok je za N.G. i raspust od 12,46€ do 31,12€ srenji kurs 114,0569 od 22.11.2013.
Dakle dan je poskupeo od 0,48€ za 14dana do1€ za dnevni a u ljutoj sezoni od 0,48€ do1,32€.
Za Sezonske 5/7 po danu je 17,27€ a u ljutoj do17,80€
i za 10/S po danu je 17,18€ a u ljutoj NG do17,18€
Prošle godine 5/7 po danu je 16,59€ a u ljutoj NG do17,14€
dok je 10/S po danu je 16,51€ a u ljutoj NG do16,51€
5/7 je skupli po danu za 0,68€ a 10/S je 0,67€
Ovo poskupljenje čovek i da svari jer u toku četiri - pet meseci sezone sigurno kalkulišu pad dinara u odnosu na euro.
One raspone od kada i do kada je dete dete to nikako nije razumno i za razumevanje.
Pametnije i korisnije za razvoj ski-sporta bilo bi da su to iznivelisali nego onaj popus na Sezona za decu.
To ima smisla samo za takmičare, klubove a za pojedince teško...
Svaka cast kolega!
Mogu novine da preuzmu tvoj komentar I objave na konkretan nacin koliko su ss i vlada Srb jadni kada otimaju od dece od 5,6,7 i 8g + 12,13,14,15 I 16g.
Uopste ne misle na buduce svoje poslovanje tj. koliko buducih skijasa su izgubili svojom kratkovidoscu!
Vazniji im je 1 dinar sad nego 1000 sutra.
Nije Ski Avenija nego Doli Bel. A Djokovic hoce sad tu da gradi hotel:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija....&nav_id=780907
Ivane pregled i moj osvrt na cenu može da koristi svako ko pronađe da mu je to interesantno. Ja sam samo hteo da vidim kako se kreću dnevne cene za pojedine pakete od 2 dana do 14dana.
Ako neko želi ili ima potrebu kopiraću celu tabelu koja se odnosi samo na odrasle mrzilo me da radim za ostale kategorije. Dakle dnevna cena za pakete ski-pasa.
Cena sezonske karte zavisi od dana koliko ste iskoristili tako da nije mogla doću u obzir za razmatranje ali ako pretpostavimo da ima bar 120 i da smo skijali sve dana onda je to to.
Sezone:
Low 16.11.12.-20.12.12.; 25.03.13.-12.05.13.
top 21.12.12.-27.12.12.; 03.01.13.-13.02.13.; 19.02.13.-24.03.13.
HI 28.12.12.-02.01.13.; 14.02.13.-18.02.13.
Pozdrav!
Može li neko da kaže kakvo je stanje na kopu u drugoj polovini decembra, ima li dovoljno snega za skijanje ? Sad gledam kameru kod hotela Junior i vidim da je sve zeleno, pa sam u dilemi da li da uopšte uplaćujem hotel (od 21 do 28 decembra) ?
Unapred hvala!
Još malo pregleda cena skipasa ovaj put poslednjih 8 sezona period 2006-2014 za najskuplju varijantu šestodnevnog računajući prosečan novembarki kurs eura. Po običaju je u to vreme i donošena cena.
Primeticete jednu zanimljivost 2006/2007, 2007/2008 i 2013/2014 smo imali istu cenu?!
Izvori lični, Nbs i staro.skijanje.rs
Kad već gledaš kamere pogledaj info kop arhivu na željene dane unazad do 2006.
Ja sam bio na otvaranju sezone 2010-2011 od 10.12 a utiske možeš videti ovde (link ka 164 strani ovog foruma). Može veštak da pokrije staze i obezbedi skijanje samo je pitanje koliko je interesa da puste veći deo skijališta. U tvom planiranom periodu nebi trebalo da bude problema...
Izvinjenje adminu što upućujem posetioce na drugi sajt!
Počelo osnežavanje :D jeeee
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/po...na-kopaoniku-0
p.s. zna li neko, pošto vodim još jednog početnika za opening, da li ima tada instruktora gore, kakva je situacija sa tim..? Hvala..
U pitanju su i uslovi za povraćaj novca. Ne znam da li je menjano, ali pre 4-5 godina kada sam poslednji put to gledao ti uslovi su bili zastrašujući.
Po sećanju, pare za povraćaj ski pasa je mogao da dobije samo ko se povredi na skijanju, ali uz potvrdu ovlašćene ambulante (čitaj te na Kopaoniku), zatim član porodice koji neguje povređenog - ali ne bilo koji član nego samo određeni član (na primer žena da, ali sestra od tetke ne) i oni koji imaju smrtni slučaj kod kuće pri čemu je procedura dokazivanja da se smrtni slučaj zaista dogodio takva da je verovatno najlakše doneti mrtvaca na Koaponik i pokazati im ga.
To se ne može uporediti sa režimom povratka novca za ski pas na zapadnim skijalištima, što je i normalno - onaj ko dođe na planinu došao je da bi se skijao i za to platio, a ne da se ne skija i ne plati.
Ja sam nažalost morao da se bavim sa povraćajem. Povreda nije strašna nije dalje bilo skijnja par dana. Sve se obavi u direkciji SS kod supa.
Procedura je da je GSS imao izveštaj o zbrinjavanju i Trauma centar.
Sa svim tim podacimo kopijama lk i ostalim dokumentima nije problem.
Naravno da SkiKuče glasi na ime koje je u izveštajima gore pomenutih institucija.
Kod mene nije trebalo da se ski pas ostalima članovima vraća samo je poenta bila da ne propanu dani koje klinac nije skijao.
Ne prica se nista o epilogu poslednjeg pozara u Konacima. Neki info?
Sutra pocinje sa radom karaman greben.
http://www.infokop.net/novinski-clan....html#comments
Upravo i ja vidim na netu.... kakva vest,da ne poverujes.... prvi put u istoriji,NOVEMBARSKO SKIJANJE NA KOPU :) :) :)
nije prvi put, 2007/2008 je skijanje pocelo 15. novembra ;)
Ali svakako odlicna vest :)
Da, ali 40% popusta samo, a radi jedna staza...
Jbg, šta da se radi, ne verujem da bi mnogo bili na gubitku(pošto ionako stalno radi jedna žica) da uvedu praksu da svake godine prvi dan u sezoni skijanje bude besplatno. Ovako 1800 za jedan dan za jednu stazu koja da je malo manje strma išla bi uzbrdo :D.
Ipak cu sacekati opening weekend i popust od 70%.