Hvala puno!
Pogled za štampanje
Hvala puno!
Dolazim u 9h i ostajem do 13h... Ako je neko zainteresovan da mu od 13h ustupim 2 ski passa za po 400 din. 064/26-22-867
Jeste bila maglustina juce i hladno, ali skijanje nije bilo lose. Oprema za iznajmljivanje je jako losa, barem ono kod Brke sto sam ja video i izbor je mali, ali za pocetnike koje sam ja vodio je bilo OK.
Do staze smo stigli bukvalno dok su cistili buldozerom parking. Malo je zez ako je auto bas nizak, ali citav put se moze preci bez lanaca bez ikakvih problema, uz brzinu uskladjenu sa kvalitetom zimskih guma naravno.
Postovacu u temi za dogovore za prevoz, moze biti da cu u utorak imati dva mesta u kolima iz i ka BG...ne znam jos za sigurno.
kako je bilo skijanje za vikend?
jel su sredjivali tj unistili novu stazu?
U subotu je ne racunajuci maglu i hladnocu bilo OK sve negde do 14h, tada su poceli da se prave hupseri u donjem delu staze.
Meni licno ne smetaju, ali nije bilo bas pesma za pocetnike.
Negde oko 16i20 je ratrak kkrenuo levom stranom staze uzbrdo i nestao uvis u magli. Znaci sredjivali su je. Kontam da su morali da srede stazu, barem da poravnaju one hupsere i da na onom delu gore gde vetar malo odnese, da nanesu.
Mislim da bas nemaju puno izbora, nisu oni ljudi krivi sto je ratrak mali, msm kriva je uprava odnosno Skijalista srbije, a pitanje je da li niz onakav put mogu da spuste veci ratrak ka stazi...
Da li je neko od forumasa pisao neki mail skijalistima srbije u kome skrece paznju na ovaj problem?
Mozda da napisemo svi po mail sa predlogom da nabave veci ratrak i time povecaju broj dana koji se staza moze koristiti...eto mesta za trosenje para koje ce silnom prodajom passova po paprenoj ceni ove godine zaraditi...
Msm, znam da nema od toga nekog leba, al barem da uradimo mi sta mozemo kao korisnici usluga...
Pod broj jedan: SS vise ne drze Divcibare, pisano je o tome ovde pre.. Vec 2 zime vodi Valis sportski centar iz Valjeva. SS su dali da ne kazem poklonili ovim nasima kad su videli da nemaju neku zaradu gore, da je vredelo drzali bi, veruj mi..
Elem, njima da se da 10m snega oni opet ne bi utabali kako treba, ima i do malog ratraka a ima i do njihove nestrucnosti, oni se okrecu na sred staze sa ratrakom!!!!
U nedelju je bio divan ledeni dan bez trunke magle, jedino je uzivanje pokvarilo to sto su utabali da ne kazem izrovili gusenicama samoooo pola staze. Bila je velika guzva jer je bukvalno pola staze bilo u funkciji. Ko zna da vozi skije / bord oni su isli celom sirinom staze ali na prste da se nabroji..
Staza je bila tvrda i zaledjena, pista do nekih 12h posle toga dzombe, oranje, tragovi gusenica i rupetina od metar na pola staze (nastala od cega, ne znam..) :sm004:
Aha...ja video na jaknama pise skijalista srbije i na ratraku, pa mislio...OK...hvala...
slozio bi se sa Jelkicom oko vecine stvari osim sto je u nedelju posle 12 bilo lakse da se vozi. te dzombe su vec mogle da se razlupaju skijama mada posle svega te moje skije su prilicno izlupane na vrhovima...
za opremu Ilke vec sam pisao da nije ok na novoj stazi i gde ima da se uzme nesto ok...
danas extra dan desetak ljudi, staza tvrda o5 do 12-13h i naravno lose utabana mozda do sada najgore. Sunce uvek prisutno ali temp. u minusu. u shumi mekano i lepo(izgubili smo jednog za sutra ali sta cesh odmorice do vikenda)
Ljudi...bilo dobro za vikend...sta izmisljate tu! Sve vam nesto smeta!
Kome se ne svidja i izvoljeva neka ide negde van!
Koliko para toliko muzike!
Bitno je da ima snega...da se ne vozi po travi i kamenju...a ostalo je zanemarljivo !
bilo je dobro a osim 150-200 kamikaza na stazi. dobro drustvo sneg i dobro zezanje to je bio vikend medjutim ima ljudi kojima nisu odgovarali uslovi na stazi. realno a obzirom na kolicinu snega koja postoji mogli su malo bolje odraditi tu stazu pa verovatno bi bilo manje padavichara van iste. Nikada nisu uze utabali i nikada nisu onoliko izrovarili sa strane...a sto se trave i kamenja tiche to realno ne sme da se deshava i zato sto bi se zadovoljavali samo sa tim a opet to tabanje vuche skorije pojavljivanje trave i kamenja...jbg mi smo takav narod samo umemo da vichemo cuti moze biti i gore :D
Josh jednom meni je bio savrshen vikend i evo bio sma juche a krecem i sada. uzivajte!
ja sam bio u suboti i bilo mi je ekstra. jeste losa staza i jeste bila magla ali opet...
nego nesto sam sabirao i mnozio i dosao do neke racunice: ski pass je 1000 dinara za dan. ne verujem da mnogo ljudi uzima pass za vise dana (mozda neko za dva...) e sad u subotu je bilo mozda 200 skijasa a mozda i manje (ako neko misli da gresim slobodno da me ispravi. ne idem redovno na skijanje pa mozda lose percipiram). to kad se pomnozi to je oko 200.000 dinara. sa tim parama oni treba da pokriju struju koju zica potrosi, plate ljude koji rade i gorivo za ratrak. ja iskreno mislim da nema sanse da pokriju troskove sa tim parama. a to je za dan vikenda kad ima puno ljudi. sta je sa radnim danima kad je 20-30 ljudi na stazi?? zica trosi pa trosi...
e sad to jeste javno dobro, svi smo mi to finansirali kroz poreze i ne treba da bude previse direktno profitabilno ali kroz razvoj turizma i drugim uslugama koje gosti plate to ce da se vrati...
po meni je samo minus tamo odrzavanje staze i mene tu zanima zasto tokom dana ne prodju koji put da malo ispeglaju. bar jednom da prodju na pola dana i bilo bi mnogo bolje...
Nije ti dobro razmisljanje. Ako je ski pass 1000 din. na dan, to je 7000 za 7 dana. Toliko kosta, na primer, ski pass na jahorini, gde ima mnogo vise staza, znaci i mnogo vise ljudi koji sredjuju staze, vise ratraka...
sedmodnevni ski pas je 4900 i bas me zanima da li su prodali i jedan ikada!! plus na jahorini ima bar 100 puta vise skijasa po sezoni (ako ne i vise)...
uopste nisu uporediva skijalista...
еј људи, немојте подносите оног смоту од Јелкице, све се уби... и пошаљите је код доктора...!
Nisam ni poredio skijalista. Pitanje je bilo da li sa cenom od 1000 din. mogu da pokriju troskove odrzavanja staze. Ako sa istom cenom da ski pass-a nalaze racunicu na Jahorini, gde ima toga deset puta vise za sredjivanje i odrzavanje, onda sigurno mogu i za jednu stazu na Divcibarama i sigurno da je ovo bezobrazna cena ski pass-a za jednu stazu
Bodzo,kad bi uprava radila kako treba imali bi oni itekakvu dobit od skistaze ali jednostavno svi oni "oce leba bez motike" .Znaci ako naplacuju 1000 kinti dnevni skipas treba da obezbede ljudima barem pristojnu tu jednu stazu kao i prilaz i nekakav parking.A to je sve katastrofa i pored toga narod dolazi i skupi se i po 300 ljudi ali je zato radnim danima 20-30 skijasa - zamisli koliko bi ljudi cesce dolazili kad bi se barem ove elementarne stvari dovele u red da ne pricam o nekakvim sadrzajima kaficima pored staze koji bi svakako doprineli boljoj atmosferi i zelji da se ide na Divci .... Ovako ostaje da Divci tavore i tako ce biti dokle god se ne nadje neko pametan i pocne da radi kako bi trebalo.
:dziveli:
Upravu si, a ne daj boze kad bi spojili staru sa novom stazom jos jednom zicom i prosekli barem jos jednu stazu.Onda bi imali mali ski centar i 200 ljudi svaki dan. Ali ko ce da lupa glavu i razmislja kako da se zaradi i ovako je dobro.
Cena ski pass-a se ne racuna bas tako kako matematika nalaze. Recimo na Kopaoniku ski pass kosta 2400 din i radi 25 staza, znaci prostom racunicom bi trebalo da ski pass na Divcibarama kosta manje od 100 din. Sa druge strane gledano, na Kopaoniku se neces spustiti 25 puta vise nego na Divcibarama iako ima toliko puta vise staza. Spustices se 2-2,5 puta vise, jer su za toliko brze zicare i uredjenije je sve, pa je tolika i razlika u ceni. A raznovrsnosti staza na Kopaoniku mozemo zahvaliti broju posetilaca i potrebama skijalista za toliko staza. A cena za nas standard je visoka i na Kopaoniku i na Divcibarama, ali trziste je to koje raspaljuje cenu, jer ne zaboravite da imamo bogatih pojedinaca, koji ne rade nista i tako dokoni su spremni da trose velike kolicine novca na Kopaoniku, a lepse je i lakse prodati malo skupih ski pasova i smestaja, nego mnogo jeftinih, pa da posle fali kapaciteta. Tako se izdvaja zito od kukolja i dok zito pije toplu cokoladu ispred Dolly bella, ja (kukolj) cu skijanje gledati samo na TV-u.
Sad se iznervirah, aj cao!
Николино :sm017::sm017::sm017:
da li su procisceni putevi i da li radi staza ?? :)
I mene interesuje kakav je put od Mionice. Za petak i subotu je opet najavljen sneg, zato molim ljude da napišu kakvi su putevi i da li trebaju lanci da se stavljaju.
Sad sam se vratio sa Divchibara i putari rade ceo dan punom parom jer ocekuju novi sneg pa za sada je put cist sto ne znachi da ce biti kad sneg napada.
sto se tice ski centra Divchibare i novih staza spajanja chuda xuda mislim da je to nerealno cak i spominjati obzirom na broj sneznih padavina na godisnjem nivou a da ne pricamo i o ljudskom faktoru. Realno prvo ratrak pa mozda i topovi na novoj stazi a posle toga sta vec...
na AMSS danas piše
Zbog snega na kolovozu obavezna je upotreba lanaca za ostale kategorije vozila.
Ako je neko išao danas ili ide sutra preko Mionice neka napiše kakav je put.
Idem na D u subotu.
Imam lance, ali nikad ih nisam montirao, pa mi je malo ...
Vezbaj kuci! Ozbiljno. Pogledaj neki video na netu, za najlakse i najbrze montiranje. Kad udjes u stos, sve traje 5 min, u snegu i realnim uslovima do 10.
Odlican savet. Ja sam sinoc stavljao potpuno nove lance na tockove i to za svaki slucaj da se ne desi da u kutiji koju sam kupio budu lanci dva-tri broja veci i da u trenutku kad mi stvarno zatrebaju to saznam! Planirao danas na put, ali ima dosta snega na svim putevima, pa odustao... :D
Nikad od tebe skijasa :D
мачко, стижу те године, немаш више осећај за авантуру... има пропустиш домаћу љуту, пеглану и пршић :Ррр
Krecem za lapo chuke ka Divchibarama. idemo da otkopamo vikendaju tako da javljam kakvo je stanje na putu preko Rajkovica. mozda vas slazem pa sutra uzivam u prshicu all alone :D
stanje na putu zabrinjavajuce(Valjevo-Rajkovic-Divcibare i nazad). Stigli smo Ok beo put skoro od Valjeva a moglo je bez lanaca. u povratku sneg je padao sve vishe kako smo se udaljavali od Divchibara a put je bio skroz beo cak smo videli par tragova da su neki udarili u smet(proklizali sa puta)..
ima li neko neki info, kako izgledaju prilazi ka planini, moze li se proci do gore???
Moze li mi neko reci da li je ociscen put za divcibare i da li na velikom minusu mogu da rade zice?
Unapred hvala!!!
Zicare mogu da rade, verovatno, do -70, u najgorem slucaju -40, problem je kada duva jak vetar :D
Da li je išao neko gore juče, da nije možda neko gore danas? Kakva je situacija sa novom stazom, putem do tamo, parkingom?
verovatno je zeznuto jer pada konstantno sneg...
Pa odakle i danas sneg tamo kada nepada nigde u srbiji dajte neke informacije iz prve ruke????????????
ne znam kakve bi ti informacije, dok ne odesh necesh ni znati. Situacija se menja iz dana u dan a izmedju ostalog idi na sajt amss vidi prohodnost idi na sajt Divcibare vidi neki broj telefona pa pitaj radi li zica i ima li parkinga...inace kad je ocisceno sve glave se ljudi na putu do nove staze. ponesi lance pa cesh stici gde god hocesh...
Valjevo turist 014 221 138 josh jedan izvor informacija...
sad ovaj vikend je moglo da se dodje a opet nije moglo iz gradova da se izadje. Na stazi nije bilo mnogo ljudi. Autobus je stao u povratku na pola puta zaledila je nafta. sinoc je bilo skoro -30 sto se prognozira i za vecheras. Za vikend su najavili padavine...
Informacija od coveka odozgo zice su danas radile bilo je skijasa prosao je bez lanaca jedini problem je sto je na pola vikendica zaledila voda