Tanjug kaže 20cm snega. :) Ja verujem da ima ponegde i 25cm.
Za ova 2-3 dana mogu još 10ak cm da naprave, što je sasvim dovoljno da krene za vikend kad je i planirano, evo vesti.
Pogled za štampanje
Tanjug kaže 20cm snega. :) Ja verujem da ima ponegde i 25cm.
Za ova 2-3 dana mogu još 10ak cm da naprave, što je sasvim dovoljno da krene za vikend kad je i planirano, evo vesti.
"Do skijališta na Torniku, udaljenog devet kilometara od turističkog centra Zlatibora, narednog vikenda svi skijaši moći će besplatno da se prevezu autobusima Turističke organizacije Zlatibor iz Užica i sa Zlatibora." mene interesuje da li ce ovaj autobus finkcionisati preko nedelje (eadnim danima) i u tom slucaju da li ce se voznja placati ubuduce!!!
Evo informacija iz prve ruke,danas sa Tornika...
Sezona počinje u subotu 24.
U subotu i nedelju ski pass po promotivnoj ceni za samo?! - poludnevni 880 din;celodnevni 1160din.
Prema prisutnim SS-ovcima biće tanko ako ne padne još snega sutra ili prekosutra;dali su mi topao savet da ponesem stare skije "jer će biti tu i tamo poneki kamenčić".Pustiće stazu koju opslužuje 6-guz.(Čigota+Ribnica i gornji deo Tornika)
Snega nema bog zna šta,nekih 10-15cm na stazi neutabanog;topovi sporadično rade na svim stazama.(i na gornjem delu Zmajevca)Donji deo Zmajevca je izuzetno tanak,više ima kamena nego snega.
Evo i slika!
Evo i par slika sa Ribnice i Čigote.
U sjajne fotke i info iz prve ruke. Tanko je ovo, ko ima stare skije bice fino :)
Ali po prognozama posle vikenda ide malo doplije, ali ne mnogo jedva iznad nule, ali nocu minus fin tako da ce moci da rade topovi pa ce valjda recimo za sledeci vikend vec biti fine staze :)
Na sajtu skijalista pise 30 cm utabanog snega,ako za 7 dana lepog minusa oni i dalje gledaju u nebo,onda za sta ce im topovi,to sto na Zmajevcu na donjem delu nema dovoljno snega,to je zato sto dole nisu ni koristili topove(znajuci ih sve gore zato sto nece da rade),za sada kada nije jos Zlatibor pun se provlace sa poludnevom od 1100 din bukvalno ni za kakvu ponudu.Kamenja ne bi smelo da ima,i ako ih ima to je zbog ne strucnog upravljanja tabacima,i uvek ce ti reci da nosis stare skije da bi sebe oprali.Zasto oni za 7 dana minusa nisu osnezavali sve delove,znamo samo mi koji znamo po kojim su arsinima zaposleni oni koji trenutno rade na Torniku,koji samo gledaju da sa sto manje rada se provuku,cast za dva tri pojedinca koji se i jedini nesto trude.
Ccccc... kojih 30 cm utabanog, majku im? Ovo je baš tanko... ja idem u subotu i nosim stare skije.
Trebali su da zaloze te topove, sad kad je bila prilika.
Milsio sam da krenem za vikend na Tornik, ali slike ne deluju obecavajuce.
Posle idem na Zlatibor pa se nadam da ću "skoknuti" do Tornika da izvidim situaciju. Ako budem imao vesti javiću vam.
Super javi bas, da vidim jel vredi putovati iz BG.
Evo jedne informacije, zvao sam TOZ i rekli su mi da ce postojati redovna linija izmedju Zlatibora (centra) i Tornika. Ova usluga ce biti besplatna samo narednog vikenda, kao promotivni period, a u buduce ce se povratna karta prodavati po ceni od 200 din (nebitno da li imate skipass ili ne).
Mislim da je ovo skroz ok!!!
Evo 'vako: bio sam na Torniku, snega van staze nema ni 10 cm (na Zlatiboru mozda 5,6 cm) ja ne znam gde su oni merili 12 cm. Magla je pa nisam mogao da vidim staze, ali sam video da ratraci rade i cuju se topovi. Sneg pada ali je to zanemarljiva jacina. Sretnem poznanika koji radi gore i on tvrdi da ima 30-40cm na stazi. Ja nesto ne verujem.
Eto, nisam bio od neke pomoci.
http://img401.imageshack.us/img401/2...0111899.th.jpg
http://img528.imageshack.us/img528/8...0111898.th.jpg
http://img815.imageshack.us/img815/6...0111897.th.jpg
Sram te bilo, što nisi izašao gore pa da uslikaš fino! :) :P
Šalim se.
Pa moguće je da ima 30-40cm, jer topovi već nekoliko dana rade. za 4 dana mogu da naprave 30ak cm. A bilo je desetinu prirodnog. :)
Bio sam na Torniku i ja,dole u podnozju stvarno je oko 10 cm prirodnog,ja sam isao do Ribnice gore ima vec 15 cm prirodnog snega sigurno,poznanik te nije mnogo "slagao",ima otprilike utabanog od 20 do 30 cm,za sada,slike nemam,na telefonu je slaba rezolucija,a gore magla jos veca,tako i da sam fotografisao ne bi se puno videlo.
Da,vec peti dan rade topovi,ja se nadam za vikend izmedju 30-40 cm utabanog snega.
Ma utabanog nema šanse da ima toliko, to je neutabanog 40cm! Ako je tako i to je dobro. :)
Evo zvanično obaveštenja SSa.
Oni ovde kažu 40cm utabanog snega, a to su izmerili kod nekog lansera :) Ako ima 15cm utabanog, dobro je!
Pogledajte temperaturu na Torniku -18 :D Sad topovi rade punom parom! I prognozu su promenili na SS sajtu, samo u nedelju sneg. Ma ja ću sigurno gore. Nosim i nove i stare skije pa šta bude...
Danas je bilo sigurno 20cm utabanog snega,a na nekim mestima i vise,ponavljam utabanog,pa prskaju snegom vec,evo sad ce 6 dana,skoro bez prestanka,na torniku realno veceras oko -10,nije tacno to na kameri.
Pa nisam bas iz Panceva, al nije ni bitno ;)
Znaci, vidim kolektivno raspolozenje, da se otisnemo, pa sta bude...
Evo sad dobih info sa Tornika da će možda i Zmajevac raditi...
Danas prelepo vreme,temperatura u proseku oko -5,Zmajevac radio doduse samo je jedan deo staze utaban,ali nije lose pripremljen,staze Tornik i Ribnica fenomenalne,jedino problema je bilo na prevoju Cigote,pokusavali su ocigledno da taj prevoj popune snegom pa su delove iznad i ispod prevoja bile ostecene,bilo je dosta sitnih kamencica,a i pola Cigote je bilo utabano.Topovi su i danas radili,tako da ce za koji dan biti sve staze u odlicnom stanju,i jos kada proradi takozvana "banana",sve ce biti jos bolje.Sve u svemu dobar pocetak sezone,ne secam se kada je pre moglo da se skija na Torniku u ovo doba godine.
Sutra,naravno da ce moci,utabanog snega od 20 do 30 cm,na nekim mestima i vise,sudeci po prognozi skijanja ce, i to dobrog ,biti sve do nove godine,jos malo prskanja vestaka,i to ce biti odlicna podloga od 30-40cm dobro sabijenog snega.Inace pravo ce uzivanje biti radnim danima,kada nema guzve,pa ko moze tada da dodje,bice mu super.
Bas sam se iznenadio da danas nije bilo vise ljudi na skijanju. Lep dan, dobar popust, dzabe parking i vruc caj :D
S druge strane, dusa me zabolela za mojim starim skijama. Ne smem ni da zamislim sta bi bilo da sam samo nove poneo. Naravno, njih nisam vadio iz auta. Ono je strasno kakva je bila donja polovina Cigote. Kamen do kamena. Cak sam licno bacio kamen velicine manje glavice kupusa sa staze. Inace, pre podne se lepo moze skijati dok kasnije skijasi i borderi zdrljaju sneg pa na mnogim mestima ostane samo tvrda ploca.
Sutra prve 2,3 voznje probam nove skije a onda opet ove koje trpe sve.
Sta mislite do koada ce biti toliko kamenja na stazama? Da li moze to nekako da se ocisti ili moras samo da se ceka da napada sneg?
Kamenja uglavnom sitnog ima samo na donjem delu Cigote,ja mislim da ce za dan dva uz pomoc topova to biti reseno,tako je bilo i prosle godine na pocetku sezone.Moje misljenje zbog cega je to tako,jeste da se oni trude da prekriju taj strmi deo,odnosno prevoj koji je najrizicniji,jer svi tu koce,pa tako dosta snega svlace iznad i ispod prevoja pa se pojavljuje sitno kamenje na tim mestima,mozda je zapravo i najveci razlog neiskustvo vozaca tabaca,ali su svakako bolji nego predhodnih sezona.
Sigurno je neiskustvo vozaca ratraka. Danas je bilo dobro skijanje :D
E ja sam prosle godine sa sedeznice gledao...kako se vozac ratraka muci i muci na onoj levoj strmijoj stazi, lik je takve hupsere napravio da je to strasno bilo...mi prosto nismo verovali sta lik radi... I onda smo sutradan culi da je navodno dosla ekipa sa kopaonika u pomoc....tako da treba jos nasi da uce kako se sredjuju staze....
Trebao si da gledas pre dve sezone, palo na Torniku preko 1 metar snega jedva su uspeli da natabaju jedno 15-20cm,doduse tada nije bilo topova,danas im se ipak mora priznati da su napredovali.
Divan suncan dan.... :)
Prilog 8141
Odlicno skijanje na Torniku danas,suncano vreme,u najtoplijem delu dana -3 stepena,staze mnogo bolje pripremljene nego za vikend,pri kraju Cigote mnogo bolja situacija nego pre neki dan,tek popodne izvirio poneki sitan kamencic,topovi su radili tokom celog dana,tako da ce i to biti sredjeno vec sutra.Zmajevac,pola staze je utabano sirine nekih 10-15m,topovi i dalje rade,pa se ocekuje da ce za koji dan biti pripremljen celom sirinom,a i to sto je tabano veoma dobro izgleda,samo treba vise snage zbog nagiba i sirine utabanog snega.Takozvana "banana"(po mom misljenju najbolji deo Tornika),bice pripremljena posle nove godine.Sve u svemu fenomenalan dan na Torniku,uz to da dodam svega oko 100-tinak skijasa,tako da ova sezona obecava odlicno skijanje na Torniku.
Radni dan. Trebalo bi iskoristiti još ovih par dana pre raspusta i praznika. Posle će biti mravinjak.
Radnim danima nije guzva ni kada je raspust,ni kada pocne sezona,a za praznike je dobro pre podne,ja prosle sezone nisam skijao ni jedan vikend,a imao sam 18 dana skijanja na Torniku.
Koliko se placa parking na Torniku?
I,ima li gde da se parkira a da se izbegne ta naplata...?
:)
prosle godine je moglo da se parkira pre one kapije pored puta, ali onda imas malo da tabanas sa punom ratnom opemom...cini mi se da nije bio nesto skup parking...cini mi se
Koliko je to u dinarima,to kada nije "nesto skup"...?
:)
Mozda 200-300, valjda ce se javiti neko sa zlatibora da kaze tacnu cenu...