Ja nigde nevidim nikoga. Sve se bjeli dokle se pogled pruza
Pogled za štampanje
Ja nigde nevidim nikoga. Sve se bjeli dokle se pogled pruza
Kako kazu na ovom sajtu http://www.snow-forecast.com/images/...good_piste.png Good piste [7]
Inache svidja mi se kako je odradjena prognoza za padavine recimo ovaj deo kod nas. http://www.snow-forecast.com/maps/dynamic/italy
Ako ima neko ko ide u 3D u periodu 14-21 decembar a nije još riješio ski pass pozivam na udruživanje radi popusta. Više informacija na PM.
Upravo se vratio iz Tri doline...
nakon ovoga, neko drugo skijanje neće biti isto, to je sigurno. 6 dana skijanja, 5 dana bez ijednog oblacka, jedan dan oblacno do 13h i nakon toga sunce. Sneg u Tri doline nije padao poslednjih 15 dana (a u Turskoj haos :) ) pa je samo u Val Torensu bilo uzivanja na pravom snegu, onako kako valja. Doline Meribel i Courchevel uglavnom sa dosta vestaka, staze zaledjene iako je temperatura bila u plusu par stepeni. Radilo je jedno 70 posto staza, naravno, sasvim dovoljno...skijasa jos uvek nema puno pa su Francuzi stedeli, pojedine staze su peglali tek svaki drugi dan
Fasciniran sam raznovrsnoscu staza i zaista ima za svakoga "materijala" da se izvoza do mile volje: nekako sam ocekivao da je vece ucesce teskih staza u ukupnoj kilometrazi ali to ne smatram minusom, cak stavise, zaista svako moze da uziva u razlicitostima...
Ne znam da li je zbog toga sto su uslovi za skijanje bili za dve klase bolji u Val Thorens dolini, ali po mom misljenju apsolutno kada se sve sagleda, ne treba ici ni u jedno drugo mesto sem Torensa. Naravno, znam da je cena vrlo vazan faktor, ali ako sve uzmemo u obzir, skijanje, zabavu, dostupnost kupovine, ponudu...ostala mesta mu nisu ni primaci
Pa da, zavisi kako ga doživiš ;), tj. kakvi su uslovi bili.. To što kažeš da su štedeli na uređivanju staza pošto nema skijaša važi i kada ih ima više ;), već sam dosadan, ali negde ima po dolinama tabela kako se uređuju staze (plave, crvene i crne - koliko često) i svakako ih ne uređuju svaki dan.
Što se tiče mesta, meni lično se najviše dopao Meribel i što se tiče zabave i što se tiče pozicije. Što se tiče skijanja, ako bih morao da izdvojim dolinu to bi bila Kurševel dolina i to onaj deo najbliži Meribelu sa gomilom crnih i crvenih staza. Za offpiste su svi delovi odlični ali opet Kurševel pobeđuje pošto se najmanje iskijaju tereni i više ostane za tebe :).
Meribel ovih dana izgleda kao avetinjski grad...nigde zive duse. Mi smo bili u Meribel Mottaretu, tamo je jos gore. Dobar deo radnji otvoren je tek juce, kafici prazni, nema sadrzaja nikakvih - ali dobro, dosli smo da skijamo :)
Verovatno je sve drugacije kada ima puno snega, sada u ove dve doline koje sam pomenuo preovladjuje vestak i stvarno je velika razlika u korist Val Torensa bila ovih dana kada je kvalitet staza u pitanju. Tamo klizanje, ovde skijanje :)
Da zakljucim...Francuska me je Boga mi odusevila...iskijao sam dosta Austrije, malo Italije, ali ovo je ipak makar za nijansu bolje
uf, još 26 dana, valjda ce napadati prsica do 11.01.2014.
Svaki dan pratimo web kamere kolege i ja i ovo je strasno, vec skoro tri nedelje samo sunce, nikako koji metar snega da grune!:glavaozid
:sm018:
Ma mora pasti :)
Ja sam se nervirao nedelju pre polaska sto je svaki dan suncano, i pomislim, kad mi dodjemo ima da se stroposta jedno metar novog, molio Boga za dva dana sunca...kad ono, i cela nasa nedelja je bila sjajna sa vremenom
Poz svima, pošto drugar i ja možemo tek od februara da idemo, propuštamo agencije. Pa me zanima da li neko zna kako do 3 doline najeftinijim putem?
Gledali smo easyjet i ispadne solidnih 150eur po osobi ali od Ženeve do 3doline je još nekih 140 eur povratna.
Možda ima neka jeftinija varijanta iz Bg-a a da nije avion? Je li iko do tamo putovao bez agencije i kako?
Hvala :)
i ja pratim svaki dan samo nesto malo pada po 1 cm...a do 11. ima jos dve nedelje, ako ja umem da brojim...
trebalo je sinoc da padne malo preko 20cm , a jos im ne radi web cam sa danasnjim slikama da proverim.
Videh na nekim prognozama da od 03.01. treba da pada nekih 4-5 dana svaki dan.
Nadam se da ce zatrpati 10. ii 11. bar 100 cm friskih pahuljica pa da uzivamo u off, inace tesko, vide li one stencuge oko VT.
Inace La Tanija mi izgleda naj za off, šuma svuda okolo i tesko da ima mnogo kamenja.
Evo sad pustise web cam i izgleda da je panulo do 20 cm max.
Pozzz:sm018:
Mi smo isli do Bazela Wizair-om, uzeli rentakar (400km) i ko gospoda stigli na skijanje sa rukama u dzepovima. Stvari smo poslali autobusom sa grupom sa kojom smo trebali da idemo
150e avion, 55e rentakar po coveku, 45e benzin i putarine (zaboli smo dizel auto). Toliko bi nas izaslo i da smo kolima krenuli iz Beograda sa jednim spavanjem usput, i to pod uslovom da idemo dizel automobilom koji manje trosi
Zavisi koliko bi vas bilo u kolima.
putarine sa vinjetom od 30 dana, tunel u oba smera i parking za 7 dana je oko 300e
ako se ide po ograničenju sa dizel automobilom i troši oko 6.5 litara to je 29*6.5*1.5=282.75e
Za toliki put bih dodao i prenoćište u italiji za oko 20e po osobi što znači da ako ide 4 osobe put može da ispadne 150e po osobi kolima što je 50-60e više od autobusa.
e, pa neka se sneg smilovao da malo napada.
Jos uvek pada pristojnim intenzitetom.
http://www.valthorens.com/winter-en/...vecam.550.html
:ski:
Zapravo, najjeftiniji rentakar bio je za 8 dana (posto zbog termina letova negde gazimo i osmi dan) oko 230eura, Svajcarska je nesto skuplja po tom pitanju od Francuske. Ali, prilikom online placanja avio karata, ponudjena nam je i ta opcija na WizAir sajtu, i to po ceni od 160e
Nas trojica, 160e renta, 40 chf vinjeta, 7e deo autoputa kroz FRA x2 i ukupno nas je čorba kostala po 30e svu trojicu. Dakle, 160 renta + 90e dizel + 45e putarine
A još smo jedan dan išli na izlet do Chamonix-a...sve u tu cenu uračunato
i to je za sada vise nego dovoljno :)
kako bre Jeco dovoljno, pa vide li ti onu stavku new snow ? Nista, null, zero = strasno.
Na web kamerama se jos vide kamencine, znaci nedovoljno.
Prosek za Januar je 240 cm u VT, tako da fali metar.
Ali koliko vidim po prognozi bi trebalo od sutra do 9. da svaki dan pada, a nadam se da ce i 10. i 11. da grune pa da taman 12. odmah na off :ski:
po ovome sto vidim na tvojoj slici od 2-9. januara mozda napada i koji metar :)
padace sneg dok smo tamo ali nece biti hladno ako je ova prognoza tacna :)
daj Bože, jer vide li ti kolike su one stene u VT van staza ?
Bilo bi dobro i da grune 10. i 11. vece da ostavimo prve tragove 12. ujutru, jer od 9. do 12. to vec ima uveliko da bude prosarano tragovima! Puno bre tamo nekih blesandera sto idu off :sm022: koliko vidim na web kamerama.
Keva me je deset puta zvala juce da mi kaze za Sumahera.....i narvno ne skidaj kacigu ne luduj sine !!! :)
i lepo ti rekla, ja od sudara sa drugarom u spustu pri 88 km/h (on nije jurio , ja ga stigao, a on skrenuo van ritma na pogresnu stranu i ja ga pokupio) na Kopu stalno nosim kacigu.
I kako starim sve manje volim te velike brzine.(dok se ne primim ko mlad majmun:sm022:)
Prvo polako snimim off ( kamenje, rupe, izbocine,provalije ...), pa kada ga dobro snimim onda moze brzo.
Jos ako naletim na nekoga ko zna teren extra , ne gubim vreme.
Pozzz:sm018:
Ko sve ide od 11.01.???
Prilog 12957
Ne znam tacno sada naziv, ali ovaj objekat iznad spa, u centru
http://youtu.be/R8DpOsDmhk4
gle kako mu je lepo :)
A jel korisna za pravljenje marsuta kako bi se najveci deo sva tri centra proskijao, tj. za pravljenje preporuka koje staze prelaziti da bi se sve iskijalo
Ne, tu opciju uopste nema. Prikazuje ti na mapi gde su sve toaleti, hitna, kase, koje zice rade, restorani, mozes direkt pristupiti web kameri. Status snjega, vremenska prognoza. Dnevni ski status. Pokriva grad poprilicno, sta je sve otvoreno u gradu, rekraciju u gradu, dodatne aktivnosti, shoping. Mozes slikati praviti s sablonima, dodati prijatelje pa s njima komunicirati. Nema opciju bilo kakvog pracenja tvoje lokacije ili predjene rute.
Ali...to je bilo u verziji za ski sezonu 2010. sad je 2014, predpostavljam da je dosta updatea uradjeno. Aplikacija je gratis tako da ne skodi pogledati
ja skinoh neku za android aplikaciju sa gps mapom 3d skijalista.
videcemo kako radi.
mada sumnjam da cu i koristiti uopste telefon na hladnjoci, ali za svaki slucaj neka ga.
pozz
Sto se tice aplikacija za iphone i android telefone ne morate brinuti jer imate u stanicama gondala na vise mesta postavljen bar kod za skidanje njihove oficijelne aplikacije za 3d, koja je odlicna.Takodje u svim stanicama vecih gondola omogucen je i besplatan wifi da bi skinuli aplikaciju.Za pracenje po stazama koristi iskljucivo gps i belezi kilometrazu predjenu po stazama,kilometrazu na zicama,prosecnu brzinu,max brzinu,visinske ralike itd.