ako te ne mrzi,zamolio bih te da mi proveris jos cene veza i cizmi i neki br tel,da dodjem u bg spreman?Citirati:
Originalno postavljeno od LORD
Pogled za štampanje
ako te ne mrzi,zamolio bih te da mi proveris jos cene veza i cizmi i neki br tel,da dodjem u bg spreman?Citirati:
ajde ako ti nije tesko ovih dana kad budes imao vremena proveri mi jos neke cene,otprilike 163-166 duzinu,vez i neke cizme pa da dodjem u bg da to kupim... bas sam popizdeo,ovde je u inter sportu samo par modela,decijih...Citirati:
Originalno postavljeno od dyape_zmay
Citirati:
Originalno postavljeno od valdevit
Burton ima daleko jaci marketing, pa je i to posledica rang liste...
Flow je ipak mladja kompanija, sa ne tako jakom distribucijom, pa ce i njena pozicija da se menja - pogotovu sad kad je njihov team ostvario znacajne uspehe, znacajno je bilo 1st i 3th mesto...
Ne znam gde je Šon Beli u toj prici, slabo sam pratio, tako da ne znam da l' je izduvao ili se jednostavno nije pojavljivao...
Sa druge strane, ne potcenjujem Burton, imaju oni tradiciju, sve to stoji, al' nije bas da im ostali ne mogu prici - ljudi, koliko god svi mi voleli taj board pa to ipak nije spejs shatl, niti nuklearni reaktor - razumemo se, right ?! :D
10x flow, ne moram da objasnjavam valdevitu. ako je nesto skupo ne mora da znaci da je dobro. najbolji primer je kalasnjikov AK-47, jeftina ali najpouzdanija puska i dan danas. da ne pominjemo najprodavanija. dovoljno je reci da su americki vojnici bacali svoje "seshnaestice" i koristili "kalashe" u vijetnamu. marketing i sponzorstvo timova i takmicenja odvlaci velike kolicine novca, a firma koja se reklamira zeli da povrati novac i naravno da zaradi. jedan od razloga zasto se firme reklamiraju je da povecaju proizvodnju i potraznju za njihovim proizvodom. ako uspeju u tome proizvodjaci podignu cenu svojih artikala i krecu sa zaradom. barton je u tome uspeo. nikad nisam rekao da je to losa oprema, daleko od toga, ali ako pogledas malo bolje barton nije napravio nista sto vec ne postoji. flow je to uradio i sto je najvaznije primenljivo je u praksi (konkretno, njihovi vezovi). ista stvar je i sa goltesovim u-step mekim vezovima. i to je bio odredjeni pomak u kreativnosti. ja sam koristio i taj vez (i jos uvek ga imam) i privlacio je paznju ljudi. a goltes je mala firma u sloveniji. nemoj misliti da zelim da te degradiram na bilo koji nacin, zelim samo da te posavetujem da budes malo vise "open minded".
a sto se statistike tice, znas kako je jedan nas poznati komentator rekao: "statistika je kao bikini - sve otkriva ali nista ne pokazuje!" :ok:
uh al' sam se raspisao, sorry folks
Hm. Ne bih se složio sa tim. Eebiga svaki cigo svoga konja hvali. Ali ako uzmemo u obzir da nije bilo Džejka ne bi bilo danas ni snowboarda ili bar ne u uvom obliku kako izgleda danas. Burton je pored jake reklame idalje No1. kada su u pitanju inovacije svake godine napravi par revolucionarnih inovacija. npr. za Vapor najlakši bord na sevtu i T6 umesto drvene baze u njih je ugrađena ALUMFLY baza ili ti aluminijum saćaste strukture em su laši em bolje podnose vibracije em su nekoliko puta izdržljiviji od bordova sa drvenom bazom. Takve materijale koriste u NASA i u avio industriji npr. F117 je od vrlo sličnog materijala napravljen, ako ne i od istog. Zatim SPLIT BOARD znači bord koji se satoji iz dve daske spojene u jednu pa ukoliko vam dosadi vožnja bordom ili treba pešice preći veću razdaljinu za 1 min. bord pretvarate u par dobrih skija. Infinite Ride tehnologija bordovi za 100+ dana u sezoni itd. itd.Citirati:
To što si rekao da da burton nije napravio ništa što već ne postoji mislim da praviš veliku grešku. Svi ostali proizvođači nisu napravili nešto što već nije postojalo. Jer zna se ko je naravio i prvi bord i prvi vez itd.
Što se tiče inovacije veza FLOW. Za to im skidam kapu. :yay:
Ali priznaćete svi vezovi i bordovi su kao igračke u odnosu na BURTON kada ih uzmete u ruke jednostavno vidi se i oseća se kvalitet. Zašto još neko ne da W48 garanciju na svoje proizvode.
Uh preterao sam maloVIŠe:glavaozid
TAj rad... :D :yay:Citirati:
Mislim da cu razliku u ceni (20k+) potrositi na nesto drugo...
Na primer za alhohol ?Citirati:
Originalno postavljeno od CianiD
@the man:
vecina firmi ima svoju PRO seriju i vecina je izuzetno kvalitetna sto govori cinjenica da se na takmicenjima koriste i drugi vezovi i oprema uopste, a ne samo barton. na sajmu sam se najvise zadrzao na flow standu (priznajem :)) iz razloga da vidim pro seriju i koliko su sigurne za takmicenja. ja se ne takmicim ali, kao sto kazes, razlika iznedju rekreativnih i pro vezova se itekako oseti samim drzanjem u ruci. sto se tice upotrebe materijala oni su iskoristili legure koje nisu oni napravili (sto bi bilo suludo da jesu, jer se instituti koji bave time finansiraju iz drzavong budzeta i trose orgomne svote novca) i primenili ih proizvodnji svoje opreme. posto se i tu trosi dosta para, vracamo se na pricu o marketingu.
mozda si me pogresno razumeo, ne kazem da je barton shit, daleko od toga, ali treba obratiti paznju i na druge firme. trziste je takvo, narocito na zapadu, da svaka firma (nevezano sta proizvodi ili prodaje) mora da se bori za svakog kupca kako bi opstala.
@lord:
ili da dodam jos malo i otpalim na zimovanje.... i tamo cirnem alkohol :D
Citirati:
LORD - jel to nesto iz licnog iskustva????
Utisci od sinoc?!?!?:dziveli: