Video sam nekog baju iznad Col Alta (desno na nekoj plavoj stazi / putu) ima tezgu pored staze i cepa servis :ski:
Pogled za štampanje
Video sam nekog baju iznad Col Alta (desno na nekoj plavoj stazi / putu) ima tezgu pored staze i cepa servis :ski:
Znam da nema veze sa Plan de Gralbom, ali je rekao da bi to bilo idealno (da je kod Gralbe), ovo jeste daleko od idealnog al' reko da pomenem nešto što je baš uz stazu :D.
Mislim da je možda lakše da uveče posle skijanja ostavi u neki servis gde je smešten i pokupi skije ujutru pred skijanje, pretpostavljam da su servisi "u gradu" mnogo bolji nego na stazi.
Ma da, ali bicu u nekom gore hotelu na Plan de Gralbi (iznad Selve) na samoj stazi - tako da mi je ova tip za servis na stazi (gde-god) koristan.
Hvala.
Update no 2:
Poslednja dva dana su malo popravila stvar što se skijanja tiče. Saslong se nekako naučio (i bez oštrenja kantni), tako da nam je ova dva dana bio zabavan. Dobro je poći od vrha, sa šestosjeda (ne direktno sa gondole), pa nastaviti sve do dole. I to je bolje ići crnom stazom - sa ledom mi je teža bila crvena. Vozili smo još dio na Monte Pani - tamo ima jedan lijep četvorosjed i ispod njega dvije staze - crna i crvena, obadvije su OK, i nema
nimalo gužve. Plan de gralba je malo dosadila, ipak su tu preblage staze. Jedan dio kada se prođe Passo Sella i uđe u Val Di fassu je takođe bio dobar. Ima Val Gardena dobrih staza, ali je kvalitet snijega na stazama bio
različit. Za mene su najbolje bile:
- Seceda (do kraja)
- Campinoi - 5-ica, sa vrha do Plan de gralbe, ili Sa Piz Sele (crna)
- La Longia - sa Secede do Ortiseia
- Danterpecies, crvena
Gledali smo da obiđemo što više staza, pa nam je pala na pamet i (loša) ideja da pođemo novim vozićem Rascieza do vrha. Po mapi, odozgo ima neka staza do Furnesa (tramvaja do secede), reko da vidimo i taj dio. Prvo mi je čudno bilo što u redu za vozič čekaju neke babe sa onim krpljama za snijeg, a veoma malo skijaša. Kada smo izašli gore sve mi je bilo jasno. Sa izlaza treba pješačit jedno 200 m dok se dođe do stazice koja je jedva pokrivena snijegom i, uz još par uzbrdica, vodi do Furnesa. Uglavnom, zaobiđite Rasciezu bez ako nećete da sankate ili pješačite.
Generalno, Val Gardena mi nije baš najbolje "legla".
Prednosti su sjajne dugačke staze koje često imaju skoro kilometar visinske razlike i pristup Sella rondi koja krije još puno kilometara staza bez upotrebe auta ili autobusa. Prednosti su još i često sunčano vrijeme (svih sedam dana sunce) kao i veoma lijepa priroda.
Mana je što se u suštini radi o nekoliko odvojenih skijališta (4) kasnije spajanih međusobno. Mislim, svi ti spojevi su izvedeni veoma dobro, ali je priroda i okolina takva da se često dosta putuje od jednog do drugog dijela skijališta, uz vozikanje raznim gondolama, vozićima, stepenicama i sl. Volio bih da postoji više brzih isklopivih n_to_sjeda umjesto raznih gondola. Na žalost, dobri n_to_sjedi su uglavnom na blagim i prekratkim stazama.
Na kraju ovih 6 dana - skoro da su više boljeli mišići na nogama od hodanja u pancericama nego od skijanja. Restorani i kafane na skijalištima - ima ih dosta, malo su skuplji s obzirom na ono što se nudi. Ili su takva moja iskustva, poredeći sa Austrijom. Kad pomenuh Austriju - jedno poređenje dvije često posjećivane skijaške regije za ljude sa ovih prostora - Dolomiti Superski versus Carinthia TopSki - za mene TopSki pobjeđuje u svim kategorijama.
Update no 3:
umjesto slika, video:
http://www.youtube.com/watch?v=kFgWP...layer_embedded
Panzer kojom kamerom snimaš?
A u kojim kategorijama Kaertner ski pass pobjeđuje? Po napravama, sređenosti staza....po čemu?? Ne znam....pre par godina sam imao sezonski Top ski pass....bili svugdje, umesto sedam dana skijanja u I, uzeli sedam dana BKK što je normalno (platili samo app, pošto smo karte imali)....nakupilo se nekih 40 skijaških dana preko čitave sezone....i na kraju rezime...Italija je ipak Italija (i po sređenosti i po stazama, i po hrani....čak i po kafi)...najviše mi smetalo, da sam morao za svaki centar u auto pa vozi.....u Dolomitima toga nema...Možda ću imat sledečih sezona još tu kartu (isplati se jer me dođe jeftinije od sezonske karte na mom Pohorju), ali ću si uvek priuštit još 7 dana Dolomita...onako, da se naskijam..... ali to je samo moje mnenje....:sm011: