Citirati:
Znaš kako, ti ABS i Snowpulse ruksaci po defaultu nisu spremni za upotrenu. Ručka se nalazi ispod rajferšlusa, i da bi "pripremio" opremu treba da otvoriš rajferšlus, izvadiš ručku i zalepiš na čičak traku (i ručka za zadnje strane ima čičak, i na ruksak delu ima takođe) i onda je ručka zaista na dohvat ruke.E sad, ako dobiješ opremu (iznajmiš) imaš dosta problema:
pa imas problema, posto ti nesto uvale u ruku i kazu idi samo pravo, izgleda da je to bio slucaj, ali jos ce mo citati izvjestaj.
Citirati:
Mislim da Snowpulse ima nekoliko prednosti u odnosu na ABS (koji sada imaju da se kupe za jako male pare - u Kaprunu sam video 30litarski ABS ranac za oko 150eur): jedna je da štiti bolje glavu a druga (po meni nezanemarljiva) je da sam možeš da refiluješ punjenje (u ronilačkom klubu ili paintball klubu) pošto je punjenje običan kompresovan vazduh - a to povlači da možeš i da "ispališ" snowpulse i samim tim vidiš kako ceo sistem funkcioniše. I na kraju glavna mana: mnogo su skuplji od ABS ruksaka.
ovi iz ABSa opet tvrde da je njihov sistemu bolji jer su slobodne ruke da bi se borilo sa lavinom. meni licno snowpulse izgleda bezbjedniji; ipak je to shwicer napravijo :dontknow: