Da li se nesto dogadja na Jahorini ?
Grade li se novi liftovi ili ce i naredne sezone sve biti po starom ?!
Aston
Pogled za štampanje
Da li se nesto dogadja na Jahorini ?
Grade li se novi liftovi ili ce i naredne sezone sve biti po starom ?!
Aston
ništa novo, grade se vikendice i apartmani
o zicama ni govora
Kakvo gradjenje zica.....to necemo skoro gledati. :sm022:
Sta hocete kupili su nove ratrake pre par godine, dosta je :glavaozid :glavaozid
Da kupili su "nove" ratrake bilo ih je 6 ove sezone ali s tim da su na kraju sezone bila ispravna valjda 2. Krajem februara kada sam se ja vracao sa Jahorine ispravna su bila samo 3. :eek:Citirati:
Originalno postavljeno od CrazyKong
Pokrenuo sam pricu oko nove zice jer se u februaru pricalo da ce se graditi nova zica iza tehnicke baze, sve sto sam ja tamo video je da je deo sume prokcen i to je sve. (prosle godine toga nije bilo) :sm006:
Bio sam na jahorini pre 10 dana, jedino što se priča to je da Križaj gradi onaj Hotel VUČKO preko puta Termag-a i da će naodno investirati u ski lift Poljice dako da će u sezoni 2007/08 to biti 4-sed. :ok:
To je jedino što se priča...
Ali ništa se ne radi...
Sem što Peggy secka špršutu u sred leta:cug:
Obratite pažnju na poslednju rečenicu ove "aktuelne" vesti sa sajta http://www.jahorina-ski.com/vijesti.php:
Nakon zavšenog PARASKI kupa koji je održan 29 i 30 marta gdje je ekipno najbolja bila na otvorenom prvenstvu Vojska SCG, a na nivou BiH PK Banjaluka upriličena je i dodjela medalja i završna svečanost 31. marta.
U petak i subotu staza ispred Pansiona Jahorina ski rezervisana je za zimske susrete srpskih zemalja dok je Nedelja, 02. april dan rezervisan za Kup veterana. Već od 03. aprila počinje ski kamp a preme nezvaničnim informacijama interesovanje je veliko i očekujemo dolazak oko 300 mališana.
Posebna novost je i ta da je olimpijska ljepotica Jahorina dobila i novi ski lift koji je postavljen iznad našeg objekta i u funkciji će biti od 3. aprila 2006. godine.
:confused: :confused: :confused:
Pa da montirali su jedan baby ski lift iznad Ciljne kuce, ali posto su kasnili zavrsili su tek pocetkom aprila....sta je tu nejasno ?Citirati:
Originalno postavljeno od djceko
Možda je trebalo pisati "... u funkciji će biti samo 1. aprila 2006. godine"Citirati:
Originalno postavljeno od djceko
iskreno, meni je sasvim ok i sadašnji dvosjed, nikada nisam čekala duže od 3-4 minute. ako se već troše pare, meni bi draže bilo da naprave još koju stazu od vrha poljica do dole, da nije onolika gužva na stazi :(Citirati:
Originalno postavljeno od Milan NS
na poljicama uvijek bude naaaaajveća gužva na stazi :(
ili neka bar prošire postojeće staze.
iako, ne očekujem ništa - pa za onih bijednih 60 eura koliko je ski pass i još firma u državnom vlasništvu - iluzorno bi bilo išta očekivati, pretpostavljam da jedva troškove pokrivaju.
a šta fali pršutu po ljeti? ja danas marendala pršut, sir i paradajz :DCitirati:
Sa novim liftovima bice i novih staza, sad ako liftovi rade punim kapacitetom na stazama se stvara velika guzva tako da skijanje i nije zanimljivo.
Sa cekanjem si verovatno imala srece, jer mi kad smo bili, bila je prilicno velika guzva da se cekalo 20-40min na dvosedima, pogotovo na praci (skocine).
Od sezone 2005/2006 postoji nova staza na poljicama kroz sumu, dosta je uska i blaga ......
ja sam se baš bila obradovala kad sam vidjela tu novu stazu :) i nije gužva na njoj :):):)
mislim da bi dobro došla još koja.
iako, nisam baš sigurna da je to ekološki, jer se mora prokrčiti ona predivna šuma :( ne mo'š jare i pare...
kad smo kod ekologije, duša me boli kad vidim plastične boce i omote od čokoladica bačene naokolo - prestrašno!
nego, da li se zna kakve će biti cijene u tom novom križajevom hotelu?
pretpostavljam da će biti bar kao u termagu, ako ne i više...
pa nije ono staza nego prolaz, za stazu treba puno više resursa
a ne treba se proširivati jer je ionako ne srede stazu šire od 3-4 širine ratraka
i to maksimalno dva puta, tako da dok radi Prača/Skočine opet nema dovoljno ratraka a ni izgleda ni volje ili potrebe da sve staze budu cakum-pakum svaki dan, kao na kraju sezone kada prave samo gornji dio staza
sa onom mehanizacijom oni mogu odrzavati samo Ogorjelicu I i II i Želju
i donekle Šator/Poljice
opasno je pustiti ljude na onakve staze uopšte, ja sam gledao kako se pate da siđu kroz duboki morki cjelac penzioneri kojima je to bilo gore od
bilo kojeg ekstremnog sporta, vidiš im dušu kako isparava
posledni dan rada Skočina, drže raju do 11 na "startu", prođu ratraci
staza izgleda super ali puca pod skijom, raja ko krdo muflona jure da ih zakači dio tek uređene staze...samo oni na početku rulje imaju šanse da se ne zakucaju jedni u druge...na dnu vrište od bolova... cjelac na +10
više liči na preživlajvanje nego li na skijanje, ali nije dosadno:)
juče sam bio gore na Jahorini, ima neki novi objekat između Šatora i Ogorjelice II na vrhu, sutra slika
cjelac na +10 = ultimativni dan za skijanje
a sto se tice ekoloske staze bez krcenja suma
zasto ne napraviti kompromis prorijediti sumu i skijati kroz istu
to bi bila neka poluekoloska staza
naravno bez ikakve vrste ravnanja sto bi sprijecilo
zagadjivanje izduvnim gasovima
i tako automatski dobijes tri cetvrtine ekolosku stazu
Bezbednost? ;) Čini mi se da skijanje "među drvećem" i nije najbezbedniji sport ;), pogotovo za prosečne skijaše koji su većina na stazama..
Još ako ukomponujemo da 95% skijaša kod nas ne nosi kacigu.....
http://images.fotopic.net/yx45o3.jpg
novi objekat pored staze
A sta je sa tim delom sto je prosecen kroz sumu iznad baze ? Kuda on ide ?
ide ovako, ako hoces da izbjegnes i ono malo staze na satoru/poljiceCitirati:
Originalno postavljeno od CrazyKong
da valja.... ides kroz tu sumu :couto: izbijes iznad Termaga
ako mislimo na istu stazu
Da je Jahorina u Srbiji kako se stvari kreću verovatno bi imali bar jedno 5 novih četvoroseda. Neverovatno ali istinito da nešto može da se poredi sa Srbijom i da u njoj bude nešto naprednije i bolje:)
Pravo zboriš :), izgleda da se krećemo u pravcu normalnih država, il' je to samo fatamorgana ;).
Prosto ne mogu da verujem da se nešto kod nas radi :), jedva čekam da završe te duboke i staru planinu!
(i ovo do sada što je urađeno na Kopaoniku je sjajno posle godina u kojima se ništa nije radilo)
Na upravo zavrsenom Sajmu turizma u Novom Sadu, na standu zimske ponude BiH sam saznao da ce sedista i nasloni na zicarama na Jahorini biti zamenjena novim, udobnijim -tapacirana pogodmim materijalom za tu namenu.
Sto rek'o jedan veliki covek, da Gavrilo Princip nije pucao, Jahorina bi odavno bila u Austriji... ostalo valjda ne treba da pisem... heheheCitirati:
Originalno postavljeno od Stevs
To samo znači da niko ne planira da investira u nove žičare na duži period. Duboko sam razočaran.Citirati:
Originalno postavljeno od admin
Cao Stekane i ostali forumasi!
Molim vas za sto vise informacija o Jahorini. Razmisljam o odlasku za novu godinu a interesujem sve, pre svega smestaj kao i mesta za izlazak, jer nikada nisam bila.
Videla sam na ovde na sajtu da ima nekoliko hotela pa me zanima gde je najbolji odnos cena/kvalitet.
Hvala unapred :sm018:
Moja preporuka : TERMAG ali on je i najskuplji
Nešto jaftiniji ali sasvim dobri su Hotel Nebojša i Lavina
Od apartmana preporučujem Peggy
Mada najveća preporuka ti je da požuriš jer mesta na jahorini za Novu godinu pogotovo tih cena-kvalitet skoro da i nema .
Hvala puno! Da li preporucujes odlazak kolima, tj da li je preveliko cimanje iz Beograda ici kolima do tamo? Vidim da neke agencije nude jako povoljno prevoz mini busevima pa me zanima da li je to mozda bolje resenje?:confused:
Takodje, da li je dobro uzimati unapred ski pas (zbog snega) jer ako je situacija kao sa Kopom, covek nikad nije siguran koje ce godisnje doba da ga snadje sutradan, a ne za mesec dana :D ?
Pa nije cimanje od BGD do Jahorine imaš oko 4 sata vožnje putem BGD-ŠABAC-LOZNICA-ZVORNIK-MILIĆI-VLASENICA-HAN PIJESAK-SOKOLAC-ROMANIJA-PALE-JAHORINA. Put je više nego dobar.
Ski pass? Ako bude ove godine najbolje rešenje je uzeti 10-dnevni za 10 ne vezanih dana u sezoni pa ono što ne iskoristiš za novaka, iskoristi kasnije za neki vikend ili tako nešto u toku sezone. Taj ski pass je prošle godine postojao e sad dal će ga biti i ove godine sam bog zna. Sneg na jahorini je retko kada bio problem, naročito za novu godinu.
Cene smestaja i ski passa za sezonu 2007:
http://www.skijanje.co.yu/Ski_Centri/BiH/jahorina.htm
Hvala puno na infu!!! Nadam se da cu otici
Nedelja 05.novembar :
Tapacirana sedišta su montirana na Poljicama i Ogorelici I , i ove dve žičare su ofarbane i doterane...deluju kao "nove" :-)
Radovi se izvode i na Ogorelici II i prači.
Nikao je kafić , na vrhu između poljica i ogorelice I
Načekaćemo se za nove žičare.
Nego, najavljeno je da će ski passovi vrijediti i za Jahorinu i za Bjelašnicu:
http://www.bhski.ba/index.php?subact...t_from=&ucat=&
objekat iliti novi kafić
http://images.fotopic.net/yx45o3.jpg
sad u nedelju
http://images.fotopic.net/yk9e8x.jpg
Tužno da tužnije ne može biti.:sm008:Citirati:
Što se mene tiče, nisu morali ništa ni da diraju. Jedino se sada ne može reći da nije ama baš ništa urađeno tačno 20 godina.:sm006:
Čuj "ofarbane", dobilo se na kvaliteti skijanja, nema šta.
Samo da mi klinke proskijaju, nema me više tamo.
Pa posle 20 godina farbanja "raje" - red je bio da se farbaju žice :-)
meni je dobro i ovako, forma radnickog odmaralista mi sasvim odgovara
oni i ne mogu tek tako da ponude bolje uslove skijasima
tako da im ostaje da konkurisu skijalistima u okruzenju samo cijenom
a da se ulagalo preskupo bi mi to platili ove sezone
Za jednodnevnu ili dvodnevnu opciju skijanja, uz provjeru prognoze i da li rade žice taj dan odgovara i meni.Citirati:
Originalno postavljeno od tataratira
Međutim, kada od planiranih 7 dana provedeš 4 na stazama, 2 u hotelu lagano se živcirajući a zadnji dan se spakuješ i odeš ranije uz neiskorišteni skipass onda mi ne odgovara.
Nevjerovatan potencijal je neiskorišten, žele zaradu (evidentno iz ulaganja u nove smještajne kapacitete) a ništa se novo ne pruža. Formula je tako jednostavna: pametno ulaganje dovodi skijaše a oni donose pare koje troše i svi su zadovoljni.
A to da je sada jeftino, to je vrlo relativno.
uuu,extra,bar nesto,samo da se ne izbezobraze pa roknu ski pass 150 eur za 7 dana
Da li stvarno mislite da ovo neko namerno radi? To mi zvuci kao i sto Srbija nema auto puteve. Pa zar mislite da ni drzava, a i gradjani to ne zele. Drugim recima nema se para, a niko da ulozi, ili pozajmi. Ne ostaje nam nego da cekamo, zelimo i da se trudimo.Citirati:
Originalno postavljeno od bobo
Ps. A ni ministar finansija vam nije skijas.
Naš jeste pa sad samo još na Ceru, Fruškoj Gori i vršačkom bregu se ne gradi ski centar :-)
http://www.skijanje.co.yu/Ski_Centri...va_stolica.JPG
Ovo je rezultat tapaciranja. Vozio sam se u nedelju 5.11.06. Ogorjelicom I, i jeste udobnije i prijatnije... pogotovo sto sam bio u farmerkama na -13...