Citirati:
a mislim da je snowboard i dalje u povoju, i da ceo taj mentalitet nema toliko veze cak ni sa snegom koliko sa surfom i skejtom. Na primer, roleri su skoro pa umrli, dok je skejt preuzeo cak i nacin oblacenja kod obicnih ljudi. Ne verujem da bi neko ko vozi skejt, otisao na skije, dok znam dosta ljudi koji voze rolere, pa su uzeli bord (sto mi je cak i malo cudno).
mislim da je snowboard vec odavno dosego svoj vrhunac, a da je freeski jos u povoju; sto se tice imidza; ovi moderni skijasi su vjesto preuzeli snowboarderski stil i razvili svoj vlastiti. takodje treba imatu u vidu da freeskijasi i boarderi vode politiku miroljubive koegzistencije; upravo zbog performansi twin tip skija, domen u kome se krecu i vjestine na koje se loze je identican, nema radikalnih razlika u filozofiji i dozivljavanju sporta pa je odnos bratski (ali na stetu boardera) ;)
Citirati:
Ja mislim da ce biti vise bordera, ali nemam nikakvog osnova da to tvrdim, samo pretpostavka. Ovde gde sam bio prosle sezone, monte-rosa, definitivno ima vise skijasa, ali skijaliste je takvo. Vec u cervinia, snowpark je pun bordera, mogu samo da zamislim kako je u tinju ili les 2 alpes ili negde tako gde parkovi rade po celu godinu.
mislim da ce ih u parku biti bare-bare, a da ce u terenu skijasi biti vecinski.