Ovdje mozete pisati o svim novostima/zanimljivostima vezanim za novi svetski kup u skijanju, koji pocinje sjutra :dziveli: veleslalom u Soldenu za zene, i preksjutra za muskarce.
Pogled za štampanje
Ovdje mozete pisati o svim novostima/zanimljivostima vezanim za novi svetski kup u skijanju, koji pocinje sjutra :dziveli: veleslalom u Soldenu za zene, i preksjutra za muskarce.
U subotu 23.10.2010. je na programu veleslalom trka u ženskoj a dan kasnije u nedelju, u muškoj konkurenciji.
Oba dana prve vožnje su zakazane za 10h, a druge za 13h.
Na danas odvezenoj trci veleslaloma, na otvaranju sezone u Soldenu prvo mjesto uzela Viktoria Rebensburg, druga je bila Ketrin Hoelzl, trca Ketrin Cetel. Sjutra je na programu i prava trka u muskoj konkurenciji, takodje veleslalom, sa pocetkom prve voznje od 10, a druge od 13h.
i pocelo je, napokon da imam sta da gledam na EUROSPORTU :yay:
1. Cyprien RICHARD
2. Ted LIGETY
3. Philip SCHOERGHOFER
4. David SIMONCELLI
5. Marcel HIRSCHER
6. Kjetil JANSRUD
-druga trka u 13h-
Nama koji imamo kablovsku redovno seku HRT 2, kada je skijanje, formula i sl., pa mopram i ove godine da slusam ove jadnichke sa Eurosporta Srbija, ljudi to treba slusati, danas covek rece " ovde u Valdizeru ", on jadnicak ni ne zna gde se otvara svetski kup ,
:sm022: A NE MOGU DA GLEDAM BEZ TONA :glavaozid
Axxaaxax istina jeste to reko:sm022:.Desi se svakom da pogresi
Nije problem u lapsusu (ako je bio lapsus), osim toga sto je budaletina covek nema ni najblaze veze sa sportom koji prenosi.
Mogao bi da se informise, bar to danas nije tesko, a o finesama i sl. nikada nece nista ni znati, za to moras da
malko i volis sport i da skijas.
Meni se najviše dojmio prenos vožnje jednog 'Talijana: "...'oće čovek d'izgine..." i dobra ili loša "glajding tehnika" pred ciljem skoro svih takmičara :D
Srećom pa WC ne prenosi RTS... treba preživeti Duška Koraća...
HRT2 je jutros prenosio formulu 1, tako da sam veleslalom pratio na spomenutom Eurosportu. Shvatio sam da je glajding tehnika vrlo bitna u skijanju. Tek sam danas shvatio šta mi u skijanju fali i moraću poraditi na tome. Šalu na stranu, kakvih komentatora ima, ovaj se može durati (bila jednom grupa Duram Duram). Ne može Eurosport za 40 različitih sportova nahvatati 40 pismenih komentatora. A ono za "izginuće" me je baš nasmijalo.
I mene.,,Ijao oce covek da pogine'' xaxaxxaaxaxa:)
Eurosport player preko neta prenosi sve trke bez komentatora, samo zvuk sa staze...nista bolje od toga :)
Ma ovaj je dobar, kakvih ima. Prosle god. je lik (Smiljan Banjac ili tako nesto) svakoga komentarisao "on skija kao kamikaza, prosto ne ume drugacije".
Prosle god je universal sports prenosio sve trke uzivo bez komentara i za dzabe.Ne znam da li su bili ograniceni samo za korisnike iz USA ali vredi probati,doduse od ove god naplacuju 30$ godisnje ili 4$ po trci.Max bandwidth je 3.5mbit/s dakle kvalitet slike ce biti bolji od bilo kog domaceg ili stranog kanala koji gledate u SD-u.Ima i dosta razlicnitog materijala vezanog za skijanje pa ko voli ne izvoli
link
http://www.universalsports.com/skiing/index.html
Ovde mozete pogledati slike koje smo napravili u Soldenu:
http://www.ski-trip.net/foto-album-s...mbar-2010.html
http://www.ski-trip.net/foto-album-s...arci-2010.html
http://www.ski-trip.net/foto-album-s...zene-2010.html
Pozdrav
A utisci gde su? :) Kakvo je bilo skijanje?
Utisci su ekstra.
Skijanje je bilo odlicno, za ovo doba godine.
Petak i subota suncano, sneg kao u martu, temperatura u minusu.
Skijali smo uglavnom na drugom gleceru, Tifenbach-u. Nema puno staza, u principu samo jedna padina, ali odlicna. Moze i da se nadje malo offpista.
Mi smo vise isli zbog trke nego zbog skijanja.
Ono sto me je posebno odusevilo je atmosfera u gradu i na trci. To je ono po cemu se trka u Soldenu izdvaja. Taj vikend u Soldenu je prava ludnica, narocito u subotu. Mesto je krcato ljudima, sve kafane su pune. Njima je to praznik u znak pocetka ski sezone.
Uz trku, odrzava se i puno propratnih dogadjanja kao sto su parade fun klubova, press konferencije proizvodjaca opreme, predstavljanja ski timova...
Sve u svemu bilo je super.
Drago mi je :ok: pa da i sledeće sezone dobijemo izveštaj :)
Hvala.
Ovde ima malo detaljnija reportaza:
http://www.ski-trip.net/vesti-ski-ta...u-soldenu.html
Bicemo ove godine na jos par trka, Val Gardena, Bansko, mozda Kitzbil, svetsko prvenstvo u Garmisu...
kad pocinje sutrasnja trka ?
Subota 10h i 13h Zene
Nedelja 10h i 13h Muskarci
komentar Igora Mladenovica na EUROSPORT-u za Mariu Riesch "kao zdral podignuto telo" :kez::kez:
Ljudi, jel neko prebrojao Svabice u WC :hair:, ima ih
(slobodna preocena) bar 30%, danas su drugu voznju zavrsile 8-9 njih :dontknow:
Ljudi imate HRT2, tamo gledajte skijanje.Na eurosportu nemaju voditelje koji mogu pratiti sve sportove koje prenose.
Ah taj predirektan pristup kapiji!!!:glavaozid
Komentator na eurosportu je pretružan lik!
Odlicna trka slaloma u Leviju. pobjedu odnio povratnik, posle skoro godinu dana, Zan Baptist Granz! Sjajno! :ok:
Pobeda Nevene Ignjatovic u danasnjem FIS slalomu u Norveskoj!
Sve cestitke!
http://www.ski-trip.net/ski-takmicen...norveskoj.html
Stvarno svaka cast, samo naprijed! :ok:
hoce li biti repriza trke na Eurosportu ?
Svaka cast, sve cestitke samo napred
Prenos spusta: "Izgubio je vreme u onom S delu staze...". Vjerovatno je mislio na onaj dio gdje se skreće lijevo pa onda desno.
..."Činilo se da mu ono drvo ne može pobeći...". Čovjek je car.
Na RTS-u su ipak bolji. Jes' da se uhvate nekih informacija k'o pijan plota, ali nekako lepse zvuce. Do pre 2-3 godine su prenosili trke oko Nove godine, ali poslednjih bas nijednu. Samo 4 skakaonice u ski skokovima.
P.S Dobar spust, a bice, nadam se i 2. voznja zenskog vele slaloma.
Sad gledaam spust, snimio sam jer nisam bio kuci, ovaj sa eurosporta je nevidjeni ludak!Odavno goreg komentatora nisam cuo,u kontinuitetu iz prenosa u prenos iste budalastine prica.
Ja najvise volim da gledam na HRT-u. Njihov komentator je extra, al u poslednje vreme ugase HRT dokle je skijanje :(
Ma nisu ni bitni komentatori, dok god postoji opcija MUTE na tv-u :).. P.S. Sjajna trka spusta juce, svaka cast Walchoferu, stari je to vuk. :yay: