Skijam vec dve sezone po 7 dana, interesuje me koju atomic skiju da kupim? :sm011: :sm011: :sm011:
Pogled za štampanje
Skijam vec dve sezone po 7 dana, interesuje me koju atomic skiju da kupim? :sm011: :sm011: :sm011:
Kvalitet skijanja zavisi, između ostalog, i o kvaliteti skija. Vidim da si upoznat sa činjenicom da su Atomic skije najbolje, pa ti preporučujem SL12. Nadam se da će ti se dobro slagati sa jaknom i hlačama.
Gledao sam na atomic site-u i mislim da bi mi sl12pb bas onako legle, mada ni metron b5 nisam iskljucio iz kombinacije :).
Jel ima jos neko neku preporuku?:dziveli:
Beta Race 10'22
I, slažu li se te sl12pb?Citirati:
Originalno postavljeno od Stekan
Mislim da bi možda "metron b5" mogle bolje da se uklope, kako bojama i dezenom, tako i sve širom diskusijom na ovom forumu.
Ali ti predlažem da poručiš modele za 07/08, u ovoj generaciji su svi modeli pretrpeli velike promene.
Nemanjus, znam jednoga koji bi možda prodavao Beta Race 10,22. Možda nisu nove, ali su provjerene. I čuvene na ovom forumu.
Pochni sa cipelama; Atomic naravno, podrazumjeva se model za sljedecu sezonu.
Ima bash finih modela crveno-bijele pa providne...nako ne izgledaju amaterski :smoke:
Nemanjuse, koje to skije onako ladno i spontano mažnjavaš na toj sličici? Kaciga je tu da te teže prepoznaju?
e da, na njima dođu 1018
ako padneš skija sigurno neće ;o)
Hmmm, 9.7 nije ni tako loshe za jednog talentovanog pocetnika......Vidim na slici da su po prilicno kratke za tvoj uzrast (ili si i ti 'krilni centar' od 200cm), mozda si trebo zemnut neke od jedno 1.77 cm.
Salu na stranu: Atomic je blago receno uzas od skije,al taj 9.7 od 177 me zimus i nije tako loshe sluzio, mislim kolko sam ocekivo da ce da bude loshe....:dontknow:
nisu svi za Atomic a nije ni Atomic za svakoga
Ajmo malo ozbiljno, Izor 9.7 je super skija za naprednog rekreativca, ono sto drzim je upravo 177cm. Ali kad sam probao na testu elan SL race, odusevio sam se kao malo dete. Odlucio sam zato uzeti slalomsku tvrdu dasku malog radijusa (fischer u potpisu).
I da ne bude zabune, Izor cu zadrzati! :sm021:
Ziva istina.....zato ti sad i nabavljas jednu normalnu skiju sa wooden-core i shirinom pod cipelom od preko 75mm :smoke:
@nemanjus nabaci neke big ili sugar daddies, skije koje popravljau rejting toj firmi....plus sto ces s merakom voziti po Brezovici tamo gdje nije prosao ratrak, a i napredovaces u skijanju; odvikunces se od stalne voznje u carve tehnici :smoke:
Oke ‘agent provocateur’ :sm021: , ti si dakle pravi ‘piste-tigar’, onda ti taj Atomic i pristoji.
A Izor 9.7 i treba da zadrzis, moje iskusto je da je odlican kad pista nije perfectno uredjenja: ono kachamak; novi sloj snjega na stazi i slicni uslovi i na ledu ofcours (tu Atomic zna znanje)…..nisam bio odusevljen u dubljem snijegu. Ma fali malo dushe tom Atomicu :smoke:
Budimo ozbiljni. SL12 je tako gay skija, mislim stvarno, zuta boja, ono... stvarno ne znam s cim bi to slozio??? Dakle, samo GS, pogledaj kako mi dobro ide uz jaknu:
http://images.fotopic.net/ym2na2.jpg
Eventualno mozda i ST, znas plavo-crveni kontrast je jako efektan, samo sto su prejeftine - a cijena se primjecuje dok uzivas u kafani u svom koktelu, dok kontrast ne!
To je upravo razlog da uzmes neke manje strukirane, tj u shire skije,(sa meksim flexom), ti vec znas da skijanje postoji i bez klasicnog carvinga. Kontam i sam znas da padine pruzaju vishe od utabanih staza, a jedna dobra allmountain skija ti pruza vise, nego neki racer sa kojim imas samo varijacije na zadanu temu....
al dobro kad si vec okorjeli race-tiger onda naravno biras te slx, gsx i slicne x modele.
Sta god da zemnesh, zelim ti puno snijega i jos najmanje 1000 dana :ski:
..kuda to ide ovaj svet...pa šta drugo da vozim,
i uostalom, koji je to auto bolji od Moskwitch-a, i skija od Atomic-a
:sm017: Moskwitch
:sm017: :sm017: Atomic
To care, ipak moj covjek :sm017: Ma znao sam: klasicni 'agent provokator'!
ma sve moze burazeru.... i na sl i na gs, al kad probas na skiji sa meksim flexom onda ti se otvore vidici.
PS
Ovo tesko drogiranje je bilo na Izoru ili na tom fischeru???? Lokacija???
:sm023:
Ihiii, sta ga je tamo napadalo ovih dana..........
i da sad na primjer tamo ides sa nekim dosadnim race modelom, pa greota bi bilo pravo reci. A ide Izor i kroz cjelac, al ide i neka slalomska skija....al sa puno rada i "samopregora".
:sm023:
Vozio sam ga zimus uporedo sa pocetnim allmountain modelom volkl AC 2; jako slicna geometrija i ista duzina 177...….u dubokom 2:0 za AC2 na pisti 1:0 za Izor. I na ledu 1:0 za Izor. korekcija na meksoj (uredjenoj stazi) 1:0 za Ac2
:dziveli:
Kad smo vec kod agent provocateur...
:sm021:
krivo vam što nemate muške skije :o)
ko preživi sezonu na 10'22 zna sta znači imati sreće u životu...