Posto sam dobio precutno odobrenje (ja pitao, zena cutala, znaci odobrila) da mogu da gledam skije na snizenjima reko da pitam za savet jer sam poslednje kupio 1990. Ovo je i za mene i za bolju polovinu.
Oboje smo skijali jos kao deca i oboje poslednji put skijali negde 1993, bili dosta dobri sa starim skijama. Ove godine isli dva puta po 6 dana na Kopaonik i otkrili da nam se i dalje svidja i da nam nije jasno sta smo cekali sve ove godine i da su nove skije mnogo lakse za voznju od starih, pogotovo kad jednom ukapiras kako rade. Supruga voli opusteno, uziva na plavim stazama (mali karaman, marine vode, suncana dolina, izbegava KG zbog guzve) a kad joj dosadi spusta se bez vecih problema na svim cetvorkama (Pancic). Ja sam uglavnom skijao Pancic i crvenu duboku, isao par puta na crnu ali je vec bila rasturena tako da mi je bilo mucenje, znaci mogu da se spustim ali ne mogu da je lepo skijam, ako ima smisla. I onaj deo gde se spajaju crna i crvena, koji vodi ka liftu Duboka 1 mi je pravio malo problema sto zbog sirine (uskoce) sto zbog nagomilanog snega sto zbog guzve, pretpostavljam da je tehnika u pitanju.
Konacno do pitanja, koje skije gledati? Nisam nesto previse vezan ni za jednu marku a siguran sam da svaki proizvodjac ima nesto sto bi nam odgovaralo tako da imam nameru da gledam sta bude povoljno pa to da uzmem. Od cipela, ja sam uzeo Head AdaptEdge 100, skijao sa njima druge nedelje i bio jako zadovoljan a zeni smo uzeli Salomon Mission RS CF (70 flex), jos ne isprobane na snegu. Ja sam 186 visok sa nekih 96/97 kg, supruga 174 sa nepoznatom kilazom, dozvoljeno mi je da kazem 5-6 kg viska koji ce biti skinuti u sledecih par dana :sm004:.
Sto se mene tice, gledam nesto kao Atomic D2 VF 73, Progressor 700/800, Volkl Sensor 3 ali me nesto privlace i all mountain skije, recimo Volkl RTM 77 ili nesto iz Salomon Enduro serije.
Za zenu je malo teze jer mora i kombinacija boja da bude zadovoljena, nesto sto ide uz crno/crveno/belo pa recimo Salomon Origins Lava ili Salomon Enduro LX730, Head MYA 5, Atomic Cloud 7/8.
U lokalnoj ski radnji imaju jos jedan par Head i.Supershape Titan koje su 170cm za £285, oko 325 evra. Ima li neko iskustva sa ovima, cena izgdeda dosta dobra?
Inace zivimo u Engleskoj tako da kupovina iz bilo koje evropske radnje dolazi u obzir. U Srbiju ne nameravamo skoro.
Nadam se da ovo ima nekog smisla, unapred zahvalan na savetima.