Originalno postavljeno od
jopopo
Samo jedna zanimljivost pošto vidim da se diskutuje o "težištu". Što se tiče težišta kod skijanja, ja sam se prošlog leta kod kog prijatelja u Češkoj zezao sa tablom za balansiranje i merenje opterećenja tj određivanjem težišta. To je simulator za sportove koji zahtevaju ravnotežu i balans (skijanje, tenis, golf, bezbol i sl.). Svaki čovek ima drugačije težište i u drugačijem položaju ima idealno opterećenje i to zavisi od mnogo faktora, prvenstveno o građi (visina i dužina ekstremiteta u mnogome određuju ovo).
Tako da ako vam se neko čini da ima pomereno težište ne mora da znači da je tako (ne pričam konkretno nego generalno). Takođe meni stalno pričaju da moram više da savijem kolena prilikom slalom vožnje ali ako to uradim onda gubim idelni balans i ravnotežu i težište pobegne mnogo napred, jednostavno gubim taj moment kojim telo osciluje. To je i simulator pokazao. Šta da radim, visok sam i takav mi je balans :)
Hoću da kažem, da ako nečiji stil izgleda kao da vozi na repovima, ne mora da znači da je tako.