Ovo je zabeleženo u subotu, donji deo crne Duboke. U jednom momentu je bilo, bez preterivanja, jedno 50 ljudi koji su stajali levo i desno po celoj stazi sa strane i mozgali "kako do dole", žao mi je što nisam snimio. Jedno su želje a drugo mogućnosti.
http://www.youtube.com/watch?v=pMaaYe1JugY
Da se razumemo, nemam ništa protiv, svako po savesti ali juče sam u dva navrata zaustavljao klizanje i skupljao sa mojim drugom nepoznatu decu koja su posle pada otklizavala sa staze i po 20-30 metara a bila su sa roditeljima. Na kraju ni "hvala" od roditelja ni osmeh, ništa!!! Samo: "neka, neka, mogu ja...". Jadna istraumirana deca i nekulturni roditelji. Jedan lik je toliko forsirao da na delu gde se spaja crna sa crvenom je zaboravio da ukoči i otišao preko ivice u jelke. Bilo je kao u crtanom filmu :)
A šta je falilo uživati sa decom na malom Karamanu, Marinim vodama, Kneževskim barama? Staze su bile super sređena bez gužvi. Kada me smorila gužva otišao sam tamo i uživao celo popodne dok su se "optimisti" i dalje gurali na "6-cama"!!!
Nadam se da će najavljeno veštačko osnežavano Gobelje za sledeću godinu malo rasteretiti skijalište jer je vikendom katastrofa.