Sapa nekako lepo napise, ono sta napise
Nekako svake godine pre odluke gde cu na zimovanje, malo na netu obidjem Swicu i njena skijalista. I svaki put odustanem. Sapa je napisao tekst koji mi se dopao jer odise iskrenoscu. Napisao covek sta je OK ali i spomenuo nedostatke. Navikao sam u zadnje vreme da kad mi neko prepricava gde je bio upotebljuje uvek superlative. Valjda ljudi iz pijeteta prema novcu koji su dali , hvalospevimaodaju pocast lokaciji na kojoj su bili .
Motivisan podatkom da na skijalistu radarima kontrolisu brzinu, setih se da je prosle godine pala sajla na Kopu, i da nije pokrenut postupak protiv odgovornih,a decko je polomio nogu. U Swici su pouceni slicnim iskustvima pokrenuli zastitu skijasa na razne nacine, pa i ogranicavanjem brzine. Odgovornost u svakom trenutku. A odgovornost je pre svega zbog samog skijalista, jer su velike ostete koje skijalista isplacuju povredjenima
Pre 2 godine godine , decko od 16 godina( sin moj) je polomio ruku u Val Gardeni, i nije proslo 3 minuta, a vec pored njega su bili i medicinska sluzba i dva skipolicajca. Policajci su uzeli izjavu od mene, slucajnog prolaznika i sluzbe medicinske zastite. Kasnije, u hiruskoj ambulanti, saznali smo da je jedna zena polomila kuk, jer je na nju naleteo neoprezan border i nakon incidenta pobegao. Policija se raspitivala satima o borderu, kako bi imali resen slucaj, a ne NN lice, jer bi ona mogla da tuzi SKICENTAR, ako ne nadju bordera. Par sati kasnije, mi smo zavrsili imobilizaciju ruke, a upravo tada su usli dva policajca vodeci uplakanaog mladica sa lisicama na rukama. Doveli su ga da zena potvrdi da je on upravo naleteo na nju na stazi....