Pogledati punu verziju : Google maps izbacio ski elemente sa mape. Alternative?
Polako krecu da svrbe skije pa sam hteo da bacim pogled na neka skijalista, distanca, smestaj u okolini itd itd. Sve ono sto sam inace navikao da radim. Medjutim, ne vidim vise ni staze ni liftove. Kratkom pretragom nadjem da je google izbacio to sa mape
https://support.google.com/maps/thread/305158944/ski-slopes-no-longer-visible?hl=en
Postoji li neka alternativa gde su ski elementi integrisani u klasicnu mapu sa saobracajnicama, POIs itd itd? Dakle, ne mape sa detaljnim prikazom skijalista poput Bergfex, Skiresort itd vec klasicna mapa na koje su dodata skijalista. Hvala
Imaš žičare na
www.bergfex.de/map
Hvala Stevo, nije mi bila poznata ova mapa. Sreca pa imam wide monitor pa kada otvorim paralelno google maps i ovo dobijem donekle ono sto sam imao kod google maps.
Šteta što su to skinuli sa Google Maps. Bilo je baš korisno.
Ovu mapu dosta ljudi hvale, podloga za puteve itd. je OpenStreetMap a žice i staze su meni se čini dobro odrađene:
https://openskimap.org/
Ovu mapu dosta ljudi hvale, podloga za puteve itd. je OpenStreetMap a žice i staze su meni se čini dobro odrađene:
https://openskimap.org/
Respect za mapu. I pokretne trake kraće od 100m su tu.
Ne znam da li “kliktao” na staze, iskoče podaci sa dužinom, visinom, prosečnim i maks nagibom, profilom staze itd. Ovo se naravno izvlači iz topo podataka tako da nije 100% tačno ali je svakako interesantno.
Ne znam da li “kliktao” na staze, iskoče podaci sa dužinom, visinom, prosečnim i maks nagibom, profilom staze itd. Ovo se naravno izvlači iz topo podataka tako da nije 100% tačno ali je svakako interesantno.
Respect na kvadrat! Možda nije 100% tačno, ali će zbir svih staza biti tačniji od onog šta uprave skijališta navode.
Da da, ovo je sto se topografije tice vrh. Ja sam ovo koristio prosle sezone obilato mada bih smeo da se zakunem da sam za ove mape ovde cuo. Inace je izuzetno pouzdana i tacna. Upozorenje: Sledi deo gde otkrivam koliko sam lud :) Dakle, ima u medjuvremenu gomila youtubera koji voze po stazama i prikazuju trenutni nagib. Odgledao sam na desetine takvih videa i uporedjivao sa podacima sa ove mape i mogu reci da je solidno precizno. Slabe tacke su to sto po metru duzine staze daje samo jedan podatak o nagibu sto cesto nije slucaj, ali vise od toga bi bilo previse ocekivati :) Prosle godine sam tako birao crne staze koje sam se po prvi put u zivotu odvazio da probam... i preziveo sam :)
Poigrah se da uporedim konfiguraciju mojih najtidražih skijališta (nekadašnjeg i sadašnjih). Poređenja radi sam naveo i zvaničnu kilometražu staza navedenu na njihovim sajtovima.
18460
Хвала Влад, ове мапе скијалишта су прилично објективне и хоризонтално и вертикално. Рецимо за Копаоник Стевс са Инфокопа наводи дужину стаза и путева око 59,5 км а по овим мапама 57 км али не селектује 3-4 стазе, кад се и оне додају добије се око 62 км. Поред тога и црне деонице одлично препознаје. На Копу мислим да најстрмија стаза је 19б (некадашња Лавина која је служила за скијање у дубоком снегу) и ова мапа је препознаје као такву. За Јахорину су чак унете и нове стазе Трново 9а и б које су тек направљене. Стекане, за Јахорину приказује само 35 км са свим селектованим стазама. Руку на срце, мени је то и објективно јер ја пошто сам скијао много дана и на Копу и Јахи имам осећај да је Коп много већи. Љебнајић помиње 60 км што је по мени тешки маркетинг.
... Стекане, за Јахорину приказује само 35 км са свим селектованим стазама. Руку на срце, мени је то и објективно јер ја пошто сам скијао много дана и на Копу и Јахи имам осећај да је Коп много већи. Љебнајић помиње 60 км што је по мени тешки маркетинг.
Ja sabirao i nisam uspio prebaciti 20 km. Naravno, nisam računao "vezne puteve" tj. šetališta.
Računaju oni i vezne puteve i sve ne brini se ;)
Za Kopaonik je čudno što ima "dva" centra, jedan neki manji deo selektovan i drugi koji ima odabrano skoro sve (fali par staza i u njoj), nedostaje BR3 napravljena ove godine ali će se i to pojaviti verovatno uskoro.
Sve u svemu bolje teško da može s' obzirom da pokrivaju sva skijališta po svetu (vidim da nema u Australiji :) ).
Да рачунају се и везни путеви, и искрено кад се пређе 50 година а нема се кондиције постају ми дражи од црних и црвених стаза. И дубоки снег прија само на равним падинама и умереним нагибима.
Više ćeš se umoriti odgurujući se onim putem od Šatora (danas se kaže "od Peggy-a") ka nekadašnjem hotelu Jahorina (u pravcu Prače). To nije nikad bila, niti će biti skijaška staza.
Naknadno sam skontao da je to skijaška staza. Za skijaško trčanje. Baš sam neuk.
[emoji3]
Nego se nisu setili kao napolje da samo obeleže livade sa brojevima/romboidima i to su onda ski rute za freeride. Nema nikakvo održavanje (osim znakova) a staviš u statistiku - dobro za marketing…
Na Kopaoniku ima samo jedna takva staza/ruta na Gobelji (“freeride”) legende su čak 2 godine povremeno i tabali rutu ratrazima, očigledno im niko nije objasnio u čemu je svrha freeride rute [emoji23]
Стекане, истина та "стаза" за алпско скијање није, мада сам је више пута "скијао" кад сам морао да се пребацим са Шатора на жичару Двосед. На Копу има мало таквих ски путева, а неколико су баш уживанција за вожњу. Један који обожавам је са врха Беле реке 2 на некадашњу почетну станицу сидра Леденице, 1,5 км шумског пута са једном серпентином а скоро 250 метара висинске разлике. Смрчева шума као из бајке. Добар је и ски пут који долази на исто место са Јарма, има на пар десетина метара гурања али пролази кроз леп предео. И кад нема гужве са дна стазе Кнежевске баре до Дубоке 1. Разбијеш монотонију, скијаш црне стазе и ако има дубоки снег па кад пукну ноге пређеш на плаве и ски путеве и кафане.
plageton
27.11.2024, 14:10
Стекане, истина та "стаза" за алпско скијање није, мада сам је више пута "скијао" кад сам морао да се пребацим са Шатора на жичару Двосед. На Копу има мало таквих ски путева, а неколико су баш уживанција за вожњу. Један који обожавам је са врха Беле реке 2 на некадашњу почетну станицу сидра Леденице, 1,5 км шумског пута са једном серпентином а скоро 250 метара висинске разлике. Смрчева шума као из бајке. Добар је и ски пут који долази на исто место са Јарма, има на пар десетина метара гурања али пролази кроз леп предео. И кад нема гужве са дна стазе Кнежевске баре до Дубоке 1. Разбијеш монотонију, скијаш црне стазе и ако има дубоки снег па кад пукну ноге пређеш на плаве и ски путеве и кафане.
To su na Kopaoniku i najlepše rute za vožnju, kad ima uslova.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.