PDA

Pogledati punu verziju : Bandana, štitnik (od vetra) za lice?

webad
31.01.2023, 11:07
Šta koristite? Ja sam probao bar 5 opcija i svaka brzo ovlaži i postane više smetnja nego korist.. Probao sam od onih običnih od 500din do onih od 2,3k koje su kao za ove baš aktivne. Probao sam i one fantomke sa procepima oko usta ali ništa od ovoga nije pomoglo..

Grazer
31.01.2023, 12:00
Koristim fantomku uvjek ispod kacige. Ako je vjetrovito, podignem ju preko nosa. Inace stoji ispod brade, cuva vrat. Nemam osjecaj da vlazi niti mi pravi problem da bi ga osjetio i rekao da mi smeta pri skijanju. Konkretno ovaj NGN model toplo preporucujem. Ovo je kao kapa s nastavkom na donjem djelu pa mozes kombinovati opcije. U svakom slucaju uvjek ju nosim, bez obzira na vremenske uslove. Podesis ju u skladu s uslovima. I ja i klinci imamo bas ovaj model pa smo "porodicno" prepoznatljivi na stazi

18240

18239

Grazer
31.01.2023, 12:23
Ovu cjelu prepisku smo mogli prebaciti u https://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?9326-Accessorizes

Mislim da bi tamo bolje pristajalo. @admin?

Nightmaster
02.02.2023, 15:07
Ovako nešto? :D
18244

Šalu na stranu, koristim slično kao i Grazer, samo sa drugačijim printom uglavnom, i sa onim šupljikavim prostorom preko usta tako da ne vlaži značajno da kažem. Za noćno i kada je baš hladno imam deblju bandanu koju koristim sa potkapom.

plageton
03.02.2023, 12:21
Кada bandana ovlaži, izvadiš iz džepa/torbe drugu i staviš. Isto kao i rukavice.