PDA

Pogledati punu verziju : Pancerice

remark78
06.02.2022, 10:16
Hoću da kupim pancerice za skijanje.

Rekreativan sam skijaš, spuštam se na svim stazama (crne, crvene, plave), pre bi za sebe rekao da sam lošiji nego dobar skijaš.

Imate li neku preporuku ili bi možda neko prodao?
Nordica, Dalbello, Salomon, Head, šta je preporuka? Gađao bi flex 90-100, veličina 28.5. (44)

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

stekan
06.02.2022, 12:14
Ukratko: marka je nebitna.
Detaljnije: https://www.skijanje.rs/ski-oprema/oprema-za-alpsko-skijanje/cipele/izbor-odgovarajucih-pancerica/

Zuba1970
06.02.2022, 12:47
Bez probanja nema nista veruj mi. Samo tako ces znati da li ti odgovara pancerica. Pogotovo ako imas kao ja problem zbog zgloba ili nekog cuklja.

plageton
06.12.2022, 23:07
Šta znači oznaka GW uz modele pancerica?

niipheus
07.12.2022, 00:22
https://www.skijanje.rs/vesti/zelite-nove-pancerice-trebace-vam-i-novi-vezovi-a-samim-tim-i-nove-skije/

stekan
07.12.2022, 07:52
I ovo:
https://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?9325-UPOZORENJE-nove-pancerice-i-stari-vezovi

plageton
07.12.2022, 12:06
Znači, grip walk.

stekan
07.12.2022, 13:01
Znači, grip walk.

Ako vezovi odgovaraju, definitivno Grip Walk.

lvujosevic
07.12.2022, 13:03
Jedno pitanje, procitao sam da pancerice koje nemaju GW mogu u vezove koji su GW, ali da li ima nekih razlika u samom skijanju, tj. da li ce se primetiti razlika u odnosu da imam pancerice sa GW?

stekan
07.12.2022, 13:15
Jedno pitanje, procitao sam da pancerice koje nemaju GW mogu u vezove koji su GW, ali da li ima nekih razlika u samom skijanju, tj. da li ce se primetiti razlika u odnosu da imam pancerice sa GW?

To je klasična glupost. Svi alpski vezovi koji se trenutno proizvode su GW. Jedina razlika između GW i ne-GW vezova je u prostoru za đon pancerice iza AFD pločice prednjeg veza. Bitna razlika GW v.s. ne-GW pancerica je što se u GW pancericama osjetno lakše i sigurnije hoda.

lvujosevic
07.12.2022, 15:59
Jasno, hvala puno

Zuba1970
07.12.2022, 21:43
Koliko vidim nije neki izbor velicina pancerica bar za nas pocetnike. Imam utisak da je prosle godine bilo svih brojeva. Bar kada gledam Planet Bike ili Markoni sport.

lvujosevic
07.12.2022, 21:54
Ne znam koji flex i velicinu gledas, ali ja sam pre par dana bio u Markoniju, gledao sam flex 90-100, i bilo je nekoliko modela tog flexa, a i koliko sam video veliki izbor velicina. Imali su i 15 posto popusta, pa sam umesto 28k platio nesto preko 23k.

Željko
08.12.2022, 12:24
Bio sam na sajmu Expozim u subotu, zanimale me pancerice. Pošto je sajam bio prilično restriktivan, recimo head i rossignol nisu imali kompletne štandove, već samo izloge i nije se moglo pazariti tu, nego malo priče, pa onda u njihove radnje u kupovinu.
Uglavnom čini mi se svi ovogodišnji head modeli cipela imaju nalepnicu GW, tako da svakako treba biti oprezan sa kupovinom, zbog navedenih nekompatibilnosti sa ranijim vezovima.
Ja sam ipak izabrao jednu Nordicu, koja je ne GW, čini mi se da mi je dobro legla, videću na snegu svakako.
Pozdrav

Zuba1970
08.12.2022, 14:30
Ne znam koji flex i velicinu gledas, ali ja sam pre par dana bio u Markoniju, gledao sam flex 90-100, i bilo je nekoliko modela tog flexa, a i koliko sam video veliki izbor velicina. Imali su i 15 posto popusta, pa sam umesto 28k platio nesto preko 23k.

Gledao sam online. Trebalo bi da odem doradnji pa na licu mesta vidim. Kao pocetnik gledam flex do 90. Zbog mog problema sa zglobom (prominira ka unutra) jedino mi je odgovarala Nordica Cruise.

lvujosevic
08.12.2022, 17:10
@Željko ja sam uzeo head pancerice u Markoniju koje su ne-GW iz istog razloga(zbog kompatibilnosti sa vezovima), a istina je da 90% novih modela su GW.

@Zuba1970 Mozda najbolje da pogledas u Intersportu za Nordicu, na sajmu sam bas probao par Nordica modela na Intersport standu(koliko sam video nemaju modele koji nisu GW ali moguce da nisam sve video).

Zuba1970
12.12.2022, 21:51
Otici cu do Planet Bike ili SaltoM za Nordica Cruise.

plageton
02.10.2023, 22:37
https://www.salomon.com/en-us/shop/product/s-pro-supra-boa-120-li5358.html#color=75290

Ja sam ove pancerice na zatezanje (pertle od kevlara) nekad znao kao praktične za ženski svet, eventualno stariju decu, ako nisu mnogo masivni i nemaju naviku da jako pritiskaju. A evo vidim Salomon napravio model i to u fleksu 120. Meni ne uliva poverenje mada podržavam praktičnost kao koncept.

stekan
03.10.2023, 15:03
https://www.salomon.com/en-us/shop/product/s-pro-supra-boa-120-li5358.html#color=75290

Ja sam ove pancerice na zatezanje (pertle od kevlara) nekad znao kao praktične za ženski svet, eventualno stariju decu, ako nisu mnogo masivni i nemaju naviku da jako pritiskaju. A evo vidim Salomon napravio model i to u fleksu 120. Meni ne uliva poverenje mada podržavam praktičnost kao koncept.

Jesi li siguran da je sajla od kevlara, a ne od čelika?
Ovaj BOA sistem za narednu sezonu predstavlja nekoliko brendova (Salomon, Atomic, Fischer, K2...). Za bolju prodaju se uvijek traži nešto novo i drugačije. Ne mora biti bolje.

plageton
04.10.2023, 12:05
Jesi li siguran da je sajla od kevlara, a ne od čelika?
Ovaj BOA sistem za narednu sezonu predstavlja nekoliko brendova (Salomon, Atomic, Fischer, K2...). Za bolju prodaju se uvijek traži nešto novo i drugačije. Ne mora biti bolje.

Nisam siguran. Pogledao sam bolje sliku i zaista izgleda kao da je neka tanka metalna sajla.

Nisam ni pretpostavio da bi bio neki drugi materijal osim kevlara jer znam da se ranije koristio upravo u ove svrhe, a Salomon ga primenjuje i na planinarskim patikama, lično imam takve. Što se tiče Boa sistema, to je samo način zatezanja pomoću točkića, nema veze sa vrstom materijala. Dosta hvale taj Boa sistem.

micairvas
06.02.2025, 08:13
Moze li neko da mi da savet koje modele pancerica treba gledati za visok ris i sire stopalo? Probao sam par modela u prodavnici i nisu mi odgovarale. Rekreativac sam.