PDA

Pogledati punu verziju : Popust van sezone ili ExpoZim- šta je bolje?

DjoleRkc
15.02.2019, 19:10
Jedna zanimljiva tema za malo iskusnije skijaše. Treba da kupim novu opremu za sledeću sezonu pa me zanima da li da ih kupim u aprilu- maju ili ću proći povoljnije ako sačekam ExpoZim?

shush
16.02.2019, 07:37
Ako imas mogucnosti najbolje da odes u Sloveniju u martu i kupis na popustu, a onda uzmes povrat PDV-a i ustedis barem 50%!

Mordred
16.02.2019, 17:19
Ako ideš kolima, sa još jednom osobom, opušten put, klopa usput, putarine, računaj na oko 200 evrića od Beograda, pa u skladu sa rangom opreme koju kupuješ, računaj da li se isplati samo zbog toga ići.
Bude popusta i u Srbiji, ali manje i recimo ne bude brojeva pancerica ili samo jedna dužine skija I slično.

forum1nick
16.02.2019, 19:49
Kako poslje sa tom slovenačkom opremom preko granica?

Ako ti zalijepe carinu i pdv pretpostavljam da je to onda jako skupa zabava.

Milos011
18.02.2019, 08:42
Pogledaj i po radnjama u Beogradu. Kod nas sezona traje kraće, pa tako i popusti kreću ranije. Ja sam pre par godina tako uzeo skiju u intersportu za 300€ a na početku sezone je bila preko 700€. Nemaš izbor kao u inostranstvu, ali može da se nađe svašta.

EDIT: Ne računaj na expo zim.

plageton
19.02.2019, 09:29
Glasam za vansezonske popuste. Čovek može u miru da proceni šta mu odgovara. EXpo-Zim je dobar samo da se vidi ima li šta novo. Razlog je svakako upravo taj što je jedan od glavnih prodavaca ski-opreme odustao od sajma i te troškove preusmerio upravo u predsezonska sniženja.

nebojan
20.02.2019, 09:07
+1 za vansezonske popuste. Bio sam na sajmu u decembru i nisu se baš pretrgli sa popustima.

lexinho021
04.09.2022, 08:59
Ako imas mogucnosti najbolje da odes u Sloveniju u martu i kupis na popustu, a onda uzmes povrat PDV-a i ustedis barem 50%!

Znam da je stara tema i komentar koji sam citirao, al ove jeseni cu usled okolnosti na poslu cesce za Sloveniju, pa me zanima da li popusta bude i tokom jeseni i koje prodavnice/outlete preporucujete da se posete za kupovinu ski opreme po jeftinijim cenama?

stekan
04.09.2022, 14:43
Znam da je stara tema i komentar koji sam citirao, al ove jeseni cu usled okolnosti na poslu cesce za Sloveniju, pa me zanima da li popusta bude i tokom jeseni i koje prodavnice/outlete preporucujete da se posete za kupovinu ski opreme po jeftinijim cenama?

To je vrlo teško predvidjeti. Zbog korone u prethodnim sezonama i rata u Ukrajini (hrpa proizvođača tamo ima svoje fabrike) se ne zna šta će biti sa ponudom ski opreme. Sve je poremećeno.

lexinho021
04.09.2022, 22:20
Jasno, koje su neke prodavnice koje je ranije vredelo posetiti?

stekan
05.09.2022, 09:45
Jasno, koje su neke prodavnice koje je ranije vredelo posetiti?

Sve zavisi od toga šta ti treba. Ako ti treba ski garderoba solidne kvalitete za prihvatljivu cijenu, možeš pogledati u Ljubljani u SportsDirect i Decathlon pored autoputa (Rudnik). Izbor skija, pancerica i ostale ski opreme je tamo uvijek bio "onako". Ako ti treba oprema više klase, tada pogledaj npr. u Koala trgovinu.
Moja sugestija: prati web sajtove trgovina (decathlon.si, si.sportsdirect.com, koala.si), pa planiraj posjetu kad upratiš kakav popust ili konkretan artikl po povoljnoj cijeni.
Možda ti neko drugi može dati konkretniji savjet za trgovine u Sloveniji, jer kupujem opremu isljučivo online. Od sve opreme što imam (a imam svega u više komada), samo sam štapove kupio u klasičnoj trgovini.

Grazer
05.09.2022, 12:56
ExpoZim je zargonski receno suplja prica. Tamo nema popusta, barem ja to tako gledam. Nude se popusti od 10 do 20%, to je smijesno. Bilo kakva kupovina u inostranstvu u periodu snizenja pracena povratom pdv-a je daleko daleko daleko bolja i povoljnija opcija od ExpoZim-a. Pisalo se odavno na ovakve teme, ExpoZim je odavno izgubio svoj smisao postojanja i neke isplativosti kupovine.

wlad
05.09.2022, 13:38
ExpoZim je realno propao, prošle godine su se povukli svi glavni prodavci tako da je ostalo bukvalno 2-3 prodavnice a ostalo polovna oprema, rentali itd. (taj deo je sada zahvatio bar pola površine sajma)… Potpuno gubljenje vremena.