PDA

Pogledati punu verziju : Problem sa visokim risom

DjoleRkc
07.02.2019, 22:41
Nedavno sam uzeo Salomon Pro 100 i pancerica je boli glava što se tiče dužine i širine, ali s obzirom da imam visok ris,kad zakopčam sve kopče imam osećaj kao da će noga da mi eksplodira odnosno da je pritisak na gornji deo stopala preveliki. Ako ima neki savet kako to da otklonim sem onog već poznatog da otkopčam gornje kopče dok sam na žici... Svakako nije neizdrživo, ali čisto sumnjam da bih mogao da izdržim neki duži period bez otvaranja shella.

stekan
08.02.2019, 07:00
Probaj bez uloška ispod stopala.

Misk0
08.02.2019, 10:13
Nedavno sam uzeo Salomon Pro 100 i pancerica je boli glava što se tiče dužine i širine, ali s obzirom da imam visok ris,kad zakopčam sve kopče imam osećaj kao da će noga da mi eksplodira odnosno da je pritisak na gornji deo stopala preveliki. Ako ima neki savet kako to da otklonim sem onog već poznatog da otkopčam gornje kopče dok sam na žici... Svakako nije neizdrživo, ali čisto sumnjam da bih mogao da izdržim neki duži period bez otvaranja shella.

Iste cipele i imam visi ris ali izgleda ne toliko visok. Iskreno, to je trebalo srediti jos u radnji kad si kupovao ali ne bi trebalo da je problem. Cela skoljka moze da se zagreje i rasiri. Meni nije trebalo kad sam ih kupio vec posle jedno 2 godine, pocelo da blago steze na jednom mestu.

Idi u radnju gde si ih kupio (ili ko god prodaje Salomon, ja sam ih prosirio na Kopu, ne secam se gde), zagrejace ih, stavice nesto meko na vrh risa, dace ti da ih obujes i ohlads. Posle toga bi trebalo da budu ok.

DjoleRkc
08.02.2019, 10:28
Iste cipele i imam visi ris ali izgleda ne toliko visok. Iskreno, to je trebalo srediti jos u radnji kad si kupovao ali ne bi trebalo da je problem. Cela skoljka moze da se zagreje i rasiri. Meni nije trebalo kad sam ih kupio vec posle jedno 2 godine, pocelo da blago steze na jednom mestu.

Idi u radnju gde si ih kupio (ili ko god prodaje Salomon, ja sam ih prosirio na Kopu, ne secam se gde), zagrejace ih, stavice nesto meko na vrh risa, dace ti da ih obujes i ohlads. Posle toga bi trebalo da budu ok.

Hvala Puno

wlad
08.02.2019, 12:36
Vidim na drugoj temi da si na Kopaoniku trenutno, imaš fittera u Srebrncu na zakazivanje:

https://www.facebook.com/bootpro.rs/

DjoleRkc
08.02.2019, 12:46
Hvala, videću da zakažem

DjoleRkc
09.02.2019, 14:56
Ako neko ima ideju čemu ovo služi, dobio sam uz pancerice. Izgleda kao jako tvrd uložak
https://www.dodaj.rs/image/hrUj2

forum1nick
09.02.2019, 15:18
Rekao bih da to ide ispod uloška.
Ne znam šta mu je primarna namjena da li samo kao dodatna termo zaštita ili i neki vid fitovanja.
U svakom slučaju, problem iz naslova može samo pogoršati :)

DjoleRkc
09.02.2019, 15:20
Hvala na odgovoru

ljiljana
09.02.2019, 19:30
Zelim da kupim skije. S-obzirom na godine svrstavam se u napredne rekreativce. Gde bih mogla da dobijem SAVET KOJI TIP SKIJA bi mi odgovarao.

forum1nick
09.02.2019, 19:36
Čovjek koji se svrstava u napredne rekreativce svakako zna tip skije koja mu najviše odgovara.
Konkretan savjet i iskustva o pojedinim modelima možda ovdje:
https://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?9009-Kupovina-skija-pomoc-u-izboru

niipheus
09.02.2019, 19:55
To sto si dobio uz cipele je ulozak za pola broja. Bez njega, cipela je pola broja (xx,5) dok je sa uloskom cipela na celom broju (xx,0). Jesi li uspeo da sredis problem sa risom?

DjoleRkc
09.02.2019, 20:29
To sto si dobio uz cipele je ulozak za pola broja. Bez njega, cipela je pola broja (xx,5) dok je sa uloskom cipela na celom broju (xx,0). Jesi li uspeo da sredis problem sa risom?

Hvala ti. Rešio sam problem, a za koji dan cu isprobati to sa uloškom, pošto mi je pancerica 28/28.5. Sad je na 28 i prst mi ne pipa vrh dok skijam ali malo pipka dok stojim, tako da ne znam ni da li ima potrebe da stavljam taj ulozak jer bi mi mozda bile velike.

niipheus
10.02.2019, 00:52
Ne mozes stavljanjem uloska i smanjenjem zapremine povecati broj. Cipela je sad na 28,5 ako nije ubacen ovaj dodatni unutra.