Prijavite se

Pogledati punu verziju : Junior vs adult skija

marbik
01.03.2018, 12:02
Da li zna neko koja je razlika izmedju juniorske i adult skije isti model, iste dimenzije? U pitanju je head i.SL RD, 150cm. Razlika u ceni je bas velika, 36k vs 63k pa me zanima sta je cini sem veza (evo 9 na juniorskoj vs evo 14 na adult). Razlog sto me ovo zanima je da li bi odraslo zensko moglo da uzme juniorsku skiju, jer niti joj treba evo 14 vez, a i nema dovoljno kila da bi mogla ne znam kako da oseti razliku. Hvala.

stekan
01.03.2018, 13:21
Juniorska bi morala biti mekša (manje nosivih laminata). Nadam se da to "odraslo žensko" trenira i vozi kroz kapije, jer u protivnom mi u glavu ne ide izbor RD skije, pa makar bila i dječija.

marbik
01.03.2018, 14:28
Verovatno mada mi deluje da je to ili bas puno laminata sto znaci da je mnogo meksa ili jos nesto za duplu razliku u ceni. Mada i na skiji pise da je namenjena za decu od 12 godina ili mladje.

wlad
01.03.2018, 14:39
Dete takmičar (bez obzira što ima 12 godina) će agresivnije skijati od rekreativnog skijaša.. Glavni razlika između dece i odraslih je u težini skijaša, cena ne treba da "buni", za decu je sve uvek mnogo jeftinije, pošto se češće menja..