PDA

Pogledati punu verziju : Rocker tehnologija izrade skija

Pera Detlic
09.01.2018, 01:12
Da li u prsicu skija koja ima reverzni camber profil tone pa je sneg do kolena ili pluta kao po vodi zbog konstrukcije?

stekan
09.01.2018, 07:22
Da li skija u dubokom snijegu tone ili pliva, to zavisi skoro isključivo od površine klizne plohe, tj. od širine i dužine. Pita se i težine skijaša.
Roker obezbjeđuje da vrh skije isplivava, tj. da se ne zabija u snijeg. Takođe pomaže kod upravljivosti u dubokom snijegu.
Pod pojmom roker ne mislim na razne varijacije early rise vrhova na skijama za stazu uključujući Elanov Amphibio, Rossijev Autoturn Rocker i slično.

Milos011
09.01.2018, 09:22
Dodao bih i faktor brzine skijanja po dubokom snegu kao bitan faktor "plivanja". Setite se samo free ride filmova iz 80-ih.

trendo
16.03.2018, 00:10
Roker tehnologija kroz godine ili bolje receno decenije :)
16653
Ljuspe od naranjdze nisu deo teme :)
16654
a bogami i cele skije a i vezovi niz decenije
16655

forum1nick
16.03.2018, 11:01
Kad ga već spomenuste...
Taj Rocker je na većini današnjih skija samo natpis. Stavljaju ga i tamo gdje nema nikakvog smisla. Jedne takve skije i sam imam. Slalom model Atomic i na njemu Rocker natpis. Prva Redster serija. U poređenju sa prethodnom daskom ne postoji razlika u zavijenosti na vrhu skije.
Dovoljno je bilo da Hirscher stavi istu naljepnicu na svoje skije i da ljudi to počnu kupovati.

Najluđe od svega je što sada na stazi vidim da i drugi proizvođači pišu isto.

Warashii
29.05.2018, 12:34
Moje skije imaju rocker, Volkl RTM84, i zaista sam zadovoljan, jedini mali nedostatak koji sam ja primjetio jeste kada idem u spust, osjetim da mi nekada skija podje malo da bjezi.
Za planine na kojim ja skijam fenomenalna skija i tehnologija, mislim na vez i sve ostalo a ne samo rocker. Prosao ove godine svakojake staze, od uredjenih, izrovanih, zaledjenih, sa svjeze napadanim snijegom od +20cm pa skoro i do "bumps".
Dobra skija koja ipak voli nesto bolje skijase, ja to bas i nisam ali sam se naskijao i hvatao brzine i u karvingu drzi kao luda.
Skija koja mi je na neki nacin omogucila i natjerala da skijam brze.