PDA

Pogledati punu verziju : Gurmanska mesta (kulinarska)

Savan
30.11.2017, 01:00
Ne znam jel bila neka slicna tema, bar je ja nisam uspeo naci. Ali zanimalo me gde moze da se uziva u hrani kopaoniku i koje jelo konkretno u tom doticnom restoranu?

Sa moje strane i na osnovu proslogodisnjeg iskustva, nisam se nesto najeo nekih vrhunskih jela na ovaj ili onaj nacin.

Svakako od mene ima preporuku kafe restoran Maglic, gde sam sasvim pristojno jeo. Prvo vece kad smo stigli na kop, trazio sam benz.pumpu, a nasao sam je skroz u podnozju u Raskoj pa smo tu odmah i svratili u neki etno restoran. Klopa odlicna, cene sasvim normalne, jedino sto treba se provozati skoro 45min do tamo.

I jedna negativna ocena, za neki restoran kojem sam zaboravio ime, ali svakako znam lokaciju pa sigurno necu napraviti 2x istu gresku. Nalazi se na putu kad produzis uzbrdo pored konaka, pored jat-a i jedno par km pa na desnoj strani. Od sumadijskog caja pa sve do kafe na kraju je bilo daleko ispod proseka. Ajde da dam osoblju pozitivnu ocenu mada i oni bi mogli dosta da nauce od osoblja u Maglicu npr.

A da, jedno vece smo jeli i u restoranu od Cardaka. Takodje sasvim pristojno dok su cene na nivou :)

plageton
30.11.2017, 10:39
Kažu da je odžaklija U Rtnju ostala kakva je bila. Što se gurmanluka tiče, to je bilo na Kopaoniku neprevaziđeno mesto, a kako je sada i ima li neko bolje, ne znam.

Na Malom Jezeru ski-bife, da li se prosto zove "Koliba", nisam siguran, odlična pita od borovnica. Ako nisi mnogo gladan, dosta je za ručak.

"Skituljko", odmah iznad Rtnja, najbolja nes-kafa u Srbiji.

Nisam bio 4 godine, na Kopu, te stvari se menjaju.

bbK1ng
30.11.2017, 11:12
Mi smo se ove godine u martu svaki dan ručali u restroranu Zlatni Bokal (na spratu Hotal Mont)

Oni su to zvali skijački ručak i za 500din je bilo supa/čorba, glavno jelo (jedno od 3 iz izbora) i salata.
Sve što je bilo ponuđeno i što smo probali je bilo spremljeno pravo domaćinski. Ponuda je važila od 17-19h.

Takođe sve što je u ponudi Salaš 137 je odlično.

Gibanica i palačinke u Mašincu sigurno nisu vrhunske ali su nekako deo tradicije , plus ubedljivo najjeftiniji na Kopu.

Savan
30.11.2017, 15:00
Mislim da sam i prosle godine nacuo za odzakliju ali nije bilo prilike. Nesto mi je ostalo u secanju da su se pominjale velike guzve. Ali eto, provericu ove godine.

adwarf
30.11.2017, 17:48
1. Odzaklija svakako prvi izbor, a od jela bilo sta sto u tom momentu imaju od kuvanih jela (pasulj sa suvim mesom, kupus sa rebarcima, sac...) Rostilj je ok, nekad se potrefi da imaju i pecenje, cene skorz ok. Zna biti guzva u vreme rucka
2. Neprevazidjene krofne sa dzemom ispred Rtnja (Odzaklije)
3. Klopa u kamelotu je super, velike su porcije, cene oko proseka, jako lepo mesto i usluzno osoblje. Odlicna lokacija za kraj dana

Povratak sa Kopa, ako ste u moggucnosti, tempirati preko Krusevca, pa svratiti kod Gedze (mislim da se tako zove). Tradicionalna klopa, rostlj, pocenje, sve je odlicno!

Nisam imao preterano losih iskustava. Ne bih preporucivao klopu u Vucijoj Stazi, na vrhu Karaman Grebena, cesto prevelika guzva, spora usluga, preskupo i kvalitet ispod proseka.

plageton
30.11.2017, 22:12
Da. Vučja staza, precenjeno mesto.

wlad
01.12.2017, 01:42
Ako se ide preko Brzeća treba posetiti Kolibu :ok:

sev
01.12.2017, 11:37
Ili, još bolje :), Promaju (između Brusa i Brzeća). Odlična mala porodična kafana, uvek se dobro jede.

Biker friendly ;)

gio
01.12.2017, 13:48
Malo dalje je i kljunac. Nisam nikad svratio ali je ispred uvek parkirano dosta automobila.

sev
01.12.2017, 16:47
Kljunac je, bar za mene, manje drag i objektivno slabiji od Promaje, mada i dalje ok. Dodatno, od skoro ga ima i na vrhu Kopa (u vili Nikola, prizemlje, što je možda i najbolja opcija na vrhu, u smislu uloženo/dobijeno).

trendo
04.12.2017, 14:57
Ovu temu moram staviti u favorite :)

ne secam se imena picerije u vikend naselju...ali secam se da su jedan dan imali kupus sa rebarcija, pa pasulj drugi dan i treci sarma i tako u krug
koja pica ...zlatna jela

veljadj
20.12.2017, 20:41
Niko nije pomenuo restoran Velež u Jošaničkoj banji. Fenomenalna klopa, cene više nego povoljne. Postoje polovine porcije za ženski deo ekipe... Preporuka od mene...

marbik
22.12.2017, 11:32
Na putu ka Kopu, 15ak km posle Krusevca, kafana Stara Krcma. Odlicna klopa i jako velike porcije tako da se ne zalecite. Ako uzimate i predjelo koje je sjajano, moze da se deli glavno jelo.

bezbi
22.12.2017, 14:22
Velez je po meni najbolji restoran tog tipa, bio sam stotinu puta, ne znam da sam negde jeo bolju klopu. I mi u drustvu uzimamo po pola porcije i to bude bas taman ako si dobro gladan. Rolovana teletina 450din salata 100-150din pice 120 i to je to super cena. Takodje ko ide na polupansion u Srebrenac klopa je odlicna, verujem da su jela po narudjbini jos bolja, mada nije jeftino. Gde su te palacinke u masincu? :)

gio
23.12.2017, 07:39
Palačinke u masincu nisu ni za šta. Jeftine ali kao karton.

Savan
27.12.2017, 14:35
Znaci Velez veceras :)

Savan
27.12.2017, 23:43
Ipak Maglič, i sasvim ok i više od toga. Usluga kao i prošle godine stvarno top. Cene nisu spuštali :)

Moca
28.12.2017, 08:27
Meni taj Maglic deluje kao tezak fenseraj.

Savan
31.12.2017, 22:48
Jeste malo fensi ali ne u negativnom smislu.

Sinoc smo bili u Velezu. Dobio preporuku za pastrmku. Iako sam više mesojed, posle skoro svakog dana mesa i mesa i mesa na kvadrat - odlucih se za pola porcije pastrmke i pola porcije bele vesalice. Odlično je bilo nemam komentara ali valjda su očekivanja bila takva da sam očekivao više. Minus je sto nemaju nikakvu supicu/corbicu niti bilo šta drugo od kuvanih jela. Inače porcije jesu ogromne ali meni nije ništa ostalo.

Ispod smeštaja u konacima, restoran Rio, preporučio bih pljeskavicu sa kajmakom. A ni teletina ispod saca im nije za hitit :)

A da, bio sam u 2 navrata i u skituljku da probam famoznu pitu sa borovnicama. Ne znam šta bih rekao, posle 2h skijanja valjda toliko ogladnis pa i to bude ok. Inače atmosfera je simpatična.

Savan
31.12.2017, 23:33
A da, na dnu staze broj 9, Marine vode, komplet lepinja. Lepo zagreje stomacic. :)

Savan
01.01.2018, 18:00
I jedna negativna ocena, za neki restoran kojem sam zaboravio ime, ali svakako znam lokaciju pa sigurno necu napraviti 2x istu gresku. Nalazi se na putu kad produzis uzbrdo pored konaka, pored jat-a i jedno par km pa na desnoj strani. Od sumadijskog caja pa sve do kafe na kraju je bilo daleko ispod proseka. Ajde da dam osoblju pozitivnu ocenu mada i oni bi mogli dosta da nauce od osoblja u Maglicu npr.

Prekjuče dok sam sa sinom izvidjao staze naleteh na ranije pomenuti restoran. Nalazi se na kraju staze broj 10. Neću imenovati ali čisto da se zna koji je pa koga zanima može da potrazi na mapi skijališta.

wlad
01.01.2018, 20:11
Pa i nije neka korist kada se priča u šiframa ;) na dnu staze 10 (Karaman) postoji tri mesta gde može da se pije/jede tako da ...
(Jaram, Stari Jaram i Zimska Bajka)

Savan
01.01.2018, 22:43
Ja sam bio prošle godine u starom Jarmu. Eto, da ovim izuzmem ova druga dva mesta gde je možda potpuno drugačije. A možda je i u starom jarmu nešto se promenilo, tako da..

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180101/f5f96367151f41ea8398e06f52f7de3d.jpg

Slika sa lica mesta :) ambijent je zapravo dosta prijatan koliko se sećam.

Ikar
26.03.2018, 09:06
Na povratku sa Kopaonika obavezno svratite u krcmu Mura u centru Brusa (u glavnoj ulici). Odličan rostilj (cevapi, dimljena vesalica, svinjski vrat,...).

trendo
22.01.2021, 17:02
Pregledacu temu,ali cu ipak postaviti pitanje. Rucali u Aloalo, i necu o zamerkama, bitno je da je hrana OK, ali bih ipak hteo cuti mesta za dobar obrok srpske kuhinje od centra prema vikend naselju.

wlad
22.01.2021, 18:56
Meni lično na Kopaoniku je najbolji Kamelot (nalazi se u “planinskoj kući” [neki je zovu i vila gorica]). Odlična hrana, imaju domaće (svoje) pivo, ljubazno osoblje.. Mora da se rezerviše unapred ove godine zbog smanjenog kapaciteta (korone)....

Pošto mi iz NS idemo preko Jošaničke Banje sada od kako je pre više od godinu dana napravljen autoput, OK a povoljna varijanta Velež ali meni je bolja varijanta “kod Mira” u Bogutovcu.

I naravno pasulj u Odžakliji uz prijatnu šetnju do tamo i nazad, posle pasulja na pivo u Rtanj B [emoji482]

lexinho021
06.03.2021, 15:10
Zna li neko koji restorani rade dostavu za vikend naselje? Ili koji restoran iz vikend naselja u blizini cardaka vrsi dostavu/salter prodaju?

nidza
06.03.2021, 17:04
Imaš na infokop sajtu. Mnogi dostavljaju.

Možeš i u Guglu da ukucaš, Kopaonik dostava hrane.