PDA

Pogledati punu verziju : Divcibare Ski Resort

Strane : 1 [2]

Grimani
10.03.2022, 10:14
Da li je prohodan put Krčmar-Divčibare?Prohodan. Dosao je danas na uchenje skijanja autobus sa osnovnim skolama i stigao do parkinga dok sam ja jedva izasao iz apartmana :) napadalo je bash

veljadj
12.03.2022, 07:28
Odlično skijanje juče na Crnom vrhu,snega ima i više nego dovoljno,staza odlična,radni dan bez gužve.Ljudi idite na Divču oni ljudi zaslužuju da se ispoštuju za svoj trud i pare koje ulažu u skijalište.
18114
18115
18116

siks
04.04.2022, 15:27
@DSR

Jel sumirana sezona?
Tipa: broj skijaških dana, broj skijaša VS. prethodnih godina?

Grimani
04.04.2022, 15:47
@DSR

Jel sumirana sezona?
Tipa: broj skijaških dana, broj skijaša VS. prethodnih godina?90 dana ove sezone a prethodna nesto preko 25 dana. Ovo je rekord a prethodni je bio oko 74 dana. Uspesno i lepo

wlad
27.08.2022, 13:59
Sa FB stranice Divčibare Ski Resort:

18148

Dragi posetioci Divčibare Ski Resort, obaveštavamo vas da smo uz pomoć grada Valjeva, uradili parking na ulazu u naš ski resort.

Zahvaljujemo se gradu Valjevu na pomoći da Divčibare Ski Resort dobije novi parking!

Nightmaster
30.08.2022, 12:30
Svaka čast, to je stvarno trebalo odavno da se reši! Svaka čast ekipi i za organizaciju MMF-a, nažalost kiša je upropastila poslednji dan i ono subotnje veče, ali je sve funkcionisalo fino, i generalno je atmosfera bila lepa i pozitivna.

Ono što mi se nije svidelo: Slab izbor hrane za kupovinu. Npr ceo dan sam na festivalu od ujutru, moram nešto jesti, na posebnom sam režimu a na raspolaganju imam tri, četiri "jela" (sendviči, kobasice, drpana svinjetina) koje ne jedem, a na ulasku sam morao 15 min da se prepirem sa redarima da me puste da unesem badem i indijski orah :D Mislim da treba da obogatite malo ponudu hrane pa onda možete ljudima da oduzimate ono što su poneli sa sobom. No hard feelings, samo sugestija iz mog ugla. :)

Takođe, ono što sam i na objavi prokomentarisao, bio bi stvarno red da sredite stepenište do staze, ono je stvarno sramotno i nebezbedno i po suvom vremenu, a da ne pričam za sneg i led. Dobronamerna sugestija za koju se nadam da ćete je uvažiti, posebno ako obratite nažnju na feedback posetilaca koji masovno komentarišu isto.

siks
09.11.2022, 11:17
Korpe montirane, topovi se sunčaju, jel odbrojavamo?

Nightmaster
22.11.2022, 11:00
Juče se zabelelo i na Divčosu! ;)
18172

Nadam se da su momci iz resorta spremni (iako sam siguran da ima još vremena do nekog većeg snega potrebnog za otvaranje staze), i želim uspešnu sezonu koja je pred nama, nadam se da ćete bar ponoviti broj skijaških dana, ali i oboriti prošlogodišnji rekord! :)

nebojan
02.12.2022, 10:48
Jel zna neko kakvo je bilo stanje sa snegom pred kraj decembra prethodnih par godina unazad ? Razmisljam da odem sa sinom (3 god) na produzeni vikend da prvi put stane na skije. Koliko sam ispratio, staza centar potpuno zavisi od prirodnog snega, a staza Crni vrh mi ne deluje kao idealna prva staza za taj uzrast :)

Nightmaster
02.12.2022, 13:23
Prošle godine skijanje je krenulo od 15 decembra, i bila je odlična sezona u smislu bilo je dosta snega i držala se staza odlično.
Godinu ranije 2020/2021 skijanje je krenulo tek 12.01, a 2019 godine skijanje je krenulo od 31.12.

Tako da ne znam baš da li se može izvući neka pouka, generalno je najbolje pratiti stanje i kada se najavi otvaranje staze tek tada bukirati nešto. Dobro si razumeo, staza u centru zavisi od prirodnog snega, i odlična je za učenje i za početnike. Staza crni vrh je zaista prevelik zalogaj i po meni nikako nije za učenje i prve skijaške korake. Naravno to ne znači da nije moguće naučiti upravo tu :)

Usput, za ovu godinu još uvek nije objavljen ni cenovnik za skipass.

lvujosevic
02.12.2022, 15:36
Ja koliko se secam na toj stazi crni vrh, u podnozju ima poligon za ucenje, gde ljudi uce sa instruktorima. Ima cak i ona zica za koju se uhvatis, pa vuce nekih 20-30 metara. E sad, ne znam da li dete moze da ide tu, ako neces da uzmes njihovog instruktora.

Sto se tice staze u centru, ona zavisi skroz od prirodnog snega, i po mom misljenju nikada nije lepo sredjena, i to malo sto je srede brzo nestane.

A sto se tice termina kada moze da se ocekuje pocetak otvaranja staze - ja im uglavnom zadnjih par godina pisem na onu grupu na fejsbuku Divcibare Ski Resort, i svaki put su mi dali informaciju cim su imali, a desavalo se da mi napisu u poruci i par dana pre zvanicnog objavljivanja, tako da ja mislim da ti je to najpreciznija informacija da im pises. Doduse, ovo je prva godina da sam im napisao poruku jel imaju neki plan za otvaranje za ovu godinu, i da mi vec nedelju dana nisu odgovorili, uvek odgovore, makar napisali "ne znamo jos nista"

nebojan
02.12.2022, 17:49
Prošle godine skijanje je krenulo od 15 decembra, i bila je odlična sezona u smislu bilo je dosta snega i držala se staza odlično.
Godinu ranije 2020/2021 skijanje je krenulo tek 12.01, a 2019 godine skijanje je krenulo od 31.12.

Tako da ne znam baš da li se može izvući neka pouka, generalno je najbolje pratiti stanje i kada se najavi otvaranje staze tek tada bukirati nešto. Dobro si razumeo, staza u centru zavisi od prirodnog snega, i odlična je za učenje i za početnike. Staza crni vrh je zaista prevelik zalogaj i po meni nikako nije za učenje i prve skijaške korake. Naravno to ne znači da nije moguće naučiti upravo tu :)

Usput, za ovu godinu još uvek nije objavljen ni cenovnik za skipass.

Hvala za informacije. Nisam ni mislio da se oslonim na stanje od prosle godine, nego sam hteo da vidim cisto orientaciono kako je do sad to bilo. :)

nebojan
02.12.2022, 17:52
Ja koliko se secam na toj stazi crni vrh, u podnozju ima poligon za ucenje, gde ljudi uce sa instruktorima. Ima cak i ona zica za koju se uhvatis, pa vuce nekih 20-30 metara. E sad, ne znam da li dete moze da ide tu, ako neces da uzmes njihovog instruktora.

Svakako sam mislio da mu uzmem instruktora za pocetak. Nisam ni ja sjajan, pa nema smisla da ga ja ucim, a ni sam nisam neke stvari savladao.

lvujosevic
02.12.2022, 17:55
Pa da, najbolje je sa instruktorom, ako nauci pravilno od pocetka, bice mnogo bolje kasnije. I ja cu mog klinca isto tako, samo on mora da poraste bar jos godinu dana da bi mogao da krene da uci skijanje :D

siks
26.01.2023, 13:42
Da li se to ratrak popeo na Crni vrh za finalnu pripremu i konačno otvaranje staze?
Na Svetog Savu 27.1.2023.?

Idemo :dziveli:

Nightmaster
26.01.2023, 15:20
Bio bi red.. :)
Pada sneg i sada, i ovih dana su bili dobri uslovi za rad topova, nadam se da će krenuti staza najzad da radi...

... iako su stepenice do staze i dalje kao u srednjem veku :D

veljadj
27.01.2023, 18:30
Dragi posetioci, staza još uvek nije pod snegom.

Naši vredni radnici konstantno su angažovani oko osnežavanja i osposobljavanja staze i daju sve od sebe da ski sezona krene što pre. Osnežavamo kada god postoje adekvatni uslovi za to i nadamo se da ćemo uskoro videti prirodne snežne padavine! https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t2e/1/16/2744.png

Ski škola i renta za početnike su aktivni. Zakažite čas i uživajte u prvim ski koracima. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t7e/1/16/26f7.png

A, u nedelju od 13h, vidimo se na žurci u DivčiBAR! https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t96/1/16/1f37b.png

Za sve aktuelne informacije o stanju ski staze, pratite dalje najave na našim društvenim mrežama i sajtu.

Nightmaster
28.01.2023, 11:01
Tabač je na stazi, svi topovi rade.. nije idealno ali ima snega, deluje da će srediti za koji dan stazu...18235

veljadj
29.01.2023, 11:06
Valjalo bi da bude neki radni dan pre vikenda....

veljadj
02.02.2023, 13:19
Počinje skijaška sezona
Od petka 03. februara od 9h do 16h kreće skijanje na Divčibarama.

Na stazi ima 30cm utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa do kraja nedelje očekuju se i nove snežne padavine.

Skola skijanja i ski renta su takodje u funkciji!

-Miki-
06.02.2023, 18:10
Danas bila cerka i ja , poranili oko 9.15 vec na stazi. Bilo je magle , mraz oko -10 hladno , ali kome to smeta kad smo na skijama. Vrlo brzo magla je krenula da se podize cak je bilo i sunca na momente. Staza tako - tako gornji deo nije sjajan na mestima progledala i ima leda , donje dve trecine staze odlicne. Kasnije je malo pojacao severac pa je bilo prilicno hladno na zici - vreme za pitstop u Divcibar.

Sve u svemu zaista vredi doci , staza je vise nego dobra ... dugacka i siroka , a nikad nije guzva e sad za pripremu staze mislim da je moglo i bolje deluje mi da topovi nisu ni radii samo sto je napadalo prirodno ... Svakako je ovo puna kapa i jedno solidno celodnevno skijanje :ski:

steva
20.02.2023, 10:20
Po vestima sa instagrama danas je poslednji dan skijanja na Divči :(
Ski pas u pola cene

Nightmaster
20.02.2023, 14:12
Kakvo je vreme i temperatura dobro su i ovoliko izgurali...
Verujem da nije u skorije vreme bila lošija sezona.. 17 dana samo ove godine. Prošla godina je bila rekordna sa 90 dana skijanja...

-Miki-
20.02.2023, 23:07
Moglo je ovo biti mnogo bolje , slabo se osnezavalo i tabalo , nekad se pitam zasto je firma Key uopste uzimala stazu u zakup , kada se ponasaju kao da ih bas briga da li ce staza radiiti ili ne. A opet skijasi iz okruzenja ne daju odgovarajuci podstrek Divcibare skiresortu - citaj Zlatibor je omiljenija destincija i tako u krug. Takodje ono sto mi nije jasno kako je moguce da ljudi naprave parking (zimi potpno beskoristan ), a ostave one nesrecne stepenice da se lomatamo ka dolazimo i odlazimo sa staze - neverovatno ... Iskreno se nadam da ce neko pametan naci bolje resenje ili barem okrpiti stepenice.

Nightmaster
21.02.2023, 14:32
Hvala Miki što si to prokomentarisao jer imam osećaj kao da jedino ja to primećujem i neumorno im komentarišem objave na mrežama u nadi da će se udostojiti da barem okrpe to nesrećno stepenište kao što kažeš...
Ruku na srce ova "zima" je bila katastrofalno loša, sa jako visokim temperaturama, a Divčibare su na maloj nadmorskoj visini da bi održale sneg i stazu u stanju povoljnom za skijanje..

-Miki-
23.02.2023, 00:36
Ne vredi komsija , dzabe kukamo oni vec godinama nemaju sluha za prilaz stazi , a pazi stazu zakupljuje gradjevinska firma (KEJ) - verovatno im je preveliki problem da saluju te stepenice :dontknow: . Zaboravio sam u svom izlaganju da "POHVALIM" transparentnost skiresorta - marketing , objave na sopstvenom sajtu ravno 0 , bukvalno se dovijamo da saznamo stanje staze i kad radi kad ne..

wlad
27.02.2023, 10:21
Ponovo radi skijalište.

-Miki-
27.02.2023, 11:57
Da kao sto napisa Wlad ...
Od 26. februara ponovo radi staza Crni vrh tako da se ski sezona nastavlja. Radno vreme žičare je od 09:00 do 16:00. Pored žičare rade ski škola i ski rental

:ski::ski::ski:

veljadj
13.01.2024, 16:39
18369
Sutra, 14. januara, kreće sezona skijanja!!!

Nightmaster
15.01.2024, 11:03
18370
Juče je bio iznenađujuće dobar dan na Divči, posebno uzimajući u obzir vreme i temperaturu.:dziveli:
Želim lep početak sezone i što više snežnih dana!

Pohvaljujem dodatne stolove i stolice napolju oko divči bara, i pored njih je sve puno ali je bar kapacitet koliko toliko povećan u odnosu na prošlu godinu.
Kritike ću zadržati za neko naredno javljanje :ski:

veljadj
22.12.2024, 18:59
https://www.facebook.com/share/p/1D1EJHNif9/

vlastem
27.12.2024, 08:47
Svakako je super što su otvorili. Bili smo juče, nije bilo gužva.
Međutim, staza je izuzetno sužena. Na nekim mestima nema ni 10 metara. Generalno nije to problem, ali pošto ima i dosta početnika i mladih koji su u školama, često se desi da stanu njih 2-3 na tim uskim delovima, pa zna da bude problematično.
Relano, nije neko skijanje.. Video sam da spremaju i rade nešto oko sistema za osnežavanje, pa verujem da će raditi na tome da se staza prošili koliko je moguće.
Inače, gore je prava zimska idila i palo je baš dosta snega. Na žalost na vrhovima staze vidi se da je dosta toga i vetar oduvao...