Pogledati punu verziju : Dioptrijske naocare za skijanje
Imam problem sa vidom, naime kratkovid sam, pa me zanima da li neko, ko ima ima isti problem, moze da mi predlozi resenje. Razmisljao sam o socivima, ali mi ne deluju kao adekvatno resenje, jer pretpostavljam da bi lako ispadala pri padovima :)
Postoje ski naočare koje možeš da koristiš sa sopstvenim naočarima za vid. Skraćenica na engleskom je OTG (over the glasses) za modele koji su malo veći da mogu da prime i dioptrijske naočare. Ima i kod nas takvih modela po prodavnicama ski opreme.
Ja imam neki Scott model.
Nece ti ispadati sociva prilikom pada,ne brini ;) Uzmi meka sociva i uzivaj u skijanju bez magljenja naocara :ski:
Postoje ski naočare koje možeš da koristiš sa sopstvenim naočarima za vid. Skraćenica na engleskom je OTG (over the glasses) za modele koji su malo veći da mogu da prime i dioptrijske naočare. Ima i kod nas takvih modela po prodavnicama ski opreme.
Ja imam neki Scott model.
Kako su ti se pokazale pri padovima, jesi li bio u situaciji da je malo falilo da razbijes naocare za vid ? :)
plageton
19.01.2016, 12:15
Ja sam godinama nosio sočiva i svakako ne ispadaju prilikom pada, ali ipak nemoj da padaš :)
Ne znam da li ti se isplati da uzimaš sočiva samo zbog skijanja, ipak je to gnjavaža, zahteva određeno privikavanje, moraš da vodiš računa o čistoći... Razmislio bih da sam na tvom mestu o OTG naočarima, to su te što ih pomenu Gio. To je svakako najjednostavnije, a nisu ni skuplje od običnih brila.
Ako vec sociva ne ispadaju tako lako kako sam ja mislio, onda mi se ona cine kao najjednostavnije i najelegantnije resenje, pogtovo ona meka jednodnevna. Zanima me samo da li ta sociva imaju rok trajanje, odnosno moze li da mi pakovanje od 30 komada pokrije 3 sezone skijanja (3 x 10 dana skijanja) :)
Sociva imaju rok trajanja,tako da ne verujem da moze jedno pakovanje dnevnih sociva 30kom) da ti izdrzi 3 godine...Ja koristim sociva u svakodnevnom zivotu,ali ona mesecna,gde dolazi 3 komada u jednom pakovanju. i tako za oba oka. Mislim da je ovo u svakom slucaju jeftinija varijanta od dnevnih :)
Kao svjež korisnik naočara za čitanje nemam iskustva u korištenju istih na skijanju, ali imam iskustva sa padovima na glavu pri velikim brzinama uključujući i razbijanje kacige (bosanci znaju padati samo na glavu). Sa kacigom i OTG brilama šansa da se slome naočare je skoro nikakva. Ako bi pad i bio takav da bi se naočare slomile, pri takvom padu najmanja šteta će biti u slomljenim naočarima.
Sociva imaju rok trajanja,tako da ne verujem da moze jedno pakovanje dnevnih sociva 30kom) da ti izdrzi 3 godine...Ja koristim sociva u svakodnevnom zivotu,ali ona mesecna,gde dolazi 3 komada u jednom pakovanju. i tako za oba oka. Mislim da je ovo u svakom slucaju jeftinija varijanta od dnevnih :)
Hvala na informacijama :)
Kao svjež korisnik naočara za čitanje nemam iskustva u korištenju istih na skijanju, ali imam iskustva sa padovima na glavu pri velikim brzinama uključujući i razbijanje kacige (bosanci znaju padati samo na glavu). Sa kacigom i OTG brilama šansa da se slome naočare je skoro nikakva. Ako bi pad i bio takav da bi se naočare slomile, pri takvom padu najmanja šteta će biti u slomljenim naočarima.
Kod mene je moguce sve sto kod drugih nije :sm021:
Moj sin nosi sociva i nema nikakvih problema.
Kako su ti se pokazale pri padovima, jesi li bio u situaciji da je malo falilo da razbijes naocare za vid ? :)
Hvala Bogu, nisam imao baš takav neki pad ali jesam padao na glavu. [emoji41]
Nosim i kacigu pa valjda i ona štiti u nekoj meri. Mislim da su ski naočare generalno dobre za amortizaciju udaraca i da naočare za vid unutra su manje podložne oštećenju. Sad, svašta može da se desi u životu ali ko ode na skijanje sigurno nije od onih što sede pod staklenim zvonom.
Hvala Bogu, nisam imao baš takav neki pad ali jesam padao na glavu. [emoji41]
Nosim i kacigu pa valjda i ona štiti u nekoj meri. Mislim da su ski naočare generalno dobre za amortizaciju udaraca i da naočare za vid unutra su manje podložne oštećenju. Sad, svašta može da se desi u životu ali ko ode na skijanje sigurno nije od onih što sede pod staklenim zvonom.
U pravu si, ali ja ne bih mogao da se 100% opustim :D
Moj sin nosi sociva i nema nikakvih problema.
Kako stvari stoje i ja cu od ove sezone :)
Sin i ćerka nose naočare ispod OTG maski godinama i nemaju nikakvih problema, jedino što nekada kada je jako hladno znaju da se zamagle naočare - ali veoma retko. Prijatelj koji inače nosi naočare - za skijanje koristi dnevna sočiva i zadovoljan je.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.