Pogledati punu verziju : Atomic C7-18
Pitanje za bolje poznavaoce skijaod mene. Imam skije Salomon Verse 9, 180cm i vozim ih vec 3god. Skije sam kupio kao polovne i sada ih mogu za meniti za Atomic C7-18 170cm. 170cm mi vise odgovara. Sta mislite da li se isplati da izvrsim zamenu i da li bi to bio pametan potez.
Hvala
Verse 9 je mnoooogo bolja skija.
Ipak sam odlucio da kupim nove skije. E, tu sada nastaje problem! Koje skije kupiti?! Obzirom da raspolazem sa nekih 20-22.ooo din, cunjao sam malo po radnjama i nasao sledece skije za te pare:
-Blizzard Firebird xo3 i xo6IQ (xo6IQ nisam video na njihovom sajtu)
-Blizzard Sigma x cros8
-Rossignol Open 100 XPI
-Rossignol Open 300 TDI
-Rossignol Viper XPS
-Volkl Unlimited AC1
Kao sto sam vec rekao u prethodom postu vozim salomon verse9 vec 3 godine i osrednji sam rekreativac. Volim ponekad malo i dubok sneg da probam i da se nekada sjurim niz brdo :).
Moze li mi neko pomoci u odabiru gore pomenutih skija.
Hvala unapred
Branko zdravo jos jednom,Nesto mi govori da moju reakciju na tvoj post nisi ni dobio a ja se raspiso junacki.
Sad kratko da pokusam jos jednom, vozio sam: Blizz firebird ox3 i volkl AC2 i neke rossis (ime zaboravio bilo je to prije cirka 5 godina, al geometrija ko viper xps).
Firebird ox3 je cista pocetnicka skija, flex slabasan, no fun at all. cim das malo gasa ona se ugiba u krivini ko guma.
Taj rossi je bio zabavn na stazi a van staze onako.
AC2 je vrlo dobra all mountain skija koja je samo malcice slabije prestirala na hangovima (sto je cesci slucaj kod skija namjenjenih za all-moutain upotrebu), a inace odlicno drzi na tvrdoj/zaledjenoj stazi (sto je opet cest problem kod 'terenskih skija)
Van staze sam bio vise nego zadovoljan (skija za prosjecne offpiste skijase), Vjerovatno su modeli ac3 i pogotovo ac4 vrhunske all-mountain skije koje kao i freeride modeli surfaju mnogo bolje nego ac2. Ali sta ce to nama obicnim smrtnicima koji 70% vremena provodimo na (donekle) prepariranim stazama. AC1 je dakle prvi u ovoj AC seriji i samo je 3 mm uzi u struku od ac2, pretpostavljam da na stazi prestira kao i ac2, a van staze vjerovatno malo vise 'propada' zbog te relativne 'vitkosti'.
Dakle jos jednom ako mozes da biras izmedju firebird ox3 i AC1 onda definitvno uzmi ac1.
Pozdrav Sapa,
hvala na savetu, isto tako hvala i Stekanu koji mi je pre nekoliko dana dao neke smernice.
Naime, u cetvrtak sam (pre nego sto sam video tvoj odgovor) bio na expo zim-u i kupio proslogodisnji mogel AC1 po povoljnoj ceni. Bar je meni bilo povoljno za tu skiju, 200e. Znaci procitao sam ti misli :). Sada se samo ceka da padne sneg pa da probam skiju. Nadam se da ce mi se svideti.
Pozdrav
Cestitam ti na kupovini mislim da je skija skroz ok (izvini koju si duzinu uzeo???), i da, naravno samo jos da se stvore uslovi da pocnes da je rasturas. ovo do sad ne mirise na dobro po pitanju zimskih padavina, a evo gledam prenos skijanja u USofA, snijega i previse, pih.
Uzeo sam 170 cm.
Nadam se da ce i kod nas biti snega, ma siguran sam da ce ga biti :)
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.