Prijavite se

Pogledati punu verziju : Test akcionih kamera

vlastem
17.03.2015, 10:05
Pozdrav svima..

Imao sam za vikend priliku da probam kameru SJ4000 na Kopaoniku...
Kada sam stigao kući i sve prebacio na računar, bio sam blago rečeno šokiran...

Kamera je (po meni) za taj novac fenomenalna..
Naručena je preko AliExpressa i koštala sa carinom 9000RSD :)

Znači snimano je potpuno amaterski, bez ikakvih podešavanja i šta ti ja znam, čisto radi probe..
Ono što sam primetio, jeste da kada sam to prebacio na YT, video sam da se boje nakon prebacivanja dosta razlikuju, nekako su isprane i vuku na plavo, što u relanosti, kada gledam na računaru, uopšte nije tako, pa daje lažni utisak manjeg kvaliteta..

Čisto kao info, ako neko želi jeftinu kameru, za potpuno amaterske svrhe i zezanje, po meni je ovo prava stvar....

Video o kome sam pričao...
https://www.youtube.com/watch?v=yUvvEWBlkyE

vuca
29.01.2016, 23:50
utisak manjeg kvaliteta na YT moze da daje to sto si gledao u 320p ... pusti ga u nekom od HD formata i videces razliku ...

clive
12.08.2016, 13:25
Da oživim temu...

Kupio na Aliexpress-u kameru SJCAM 5000 x, poboljšanu verziju kamere iz prvog posta. Sa milion dodataka, nosača, dodatnim baterijama, dual punjačem, torbom, karticom od 32 gB, carinom i PDV, izašla me je 130 evra.

Nabavio sam je zbog skijanja, probao je u julu na moru, fantastična slika. Snimao pod vodom, iz kola kroz prozor na 130 km/h, dušu sam joj vadio i sve je izdržala.

Snimci u HD formatu, originalni GoPro softver ih spaja u filmiće po želji.

Vredi svaku paru, Go Pro parnjak je oko 450 evra bez dodataka. Poređenja kažu da je SJ bolja opcija:

https://www.youtube.com/watch?v=NPRV7Nv2FLU

malada
12.08.2016, 18:56
Izasla je xiaomi yi 4k kamera, sada moze da se naruci za 250$, kazu da je u nekim parametrima jaca od posljednjeg GoPro-a.

snowglisser
13.08.2016, 06:06
Istina je, ali 2 stvari treba imati na umu: $250 je bukvalno samo za kameru. Svi dodaci se placaju posebno, a nisu jeftini. Koga recimo interesuje nepromocivo kuciste (npr mene bi, jer ronim), samo ono kosta $50.
Siguran sam da ce u dogledno vreme mnogi "aftermarket" proizvodjaci napraviti jeftinije nepromocivo kuciste za nju, ali za sada je tako kako je.
Drugo, nigde je nema na zalihama. Tj nema je po toj ceni - prodavci koji je imaju u zalihama traze za nju $300, ako se dobro secam. Tako da ko zeli da je nabavi po ceni od $250, valja da saceka. (Ili moze i odmah da se naruci, radi mesta u redu, ali mislim da se pare skidaju sa racuna odmah a ne po isporuci kamere. Tako da imajte i to u vidu).

snowglisser
13.08.2016, 06:37
Sad nesto razmisljam da bi ovoj temi trebalo promeniti naslov, totalno je neadekvatan.

SJ (koji je inace prilicno renomirani proizvodjac "action camera"), i ima sasvim ok reputaciju, nigde niti tvrdi niti stavlja GoPro oznake na ovu kameru - sto bi je inace ucinilo "fake".

Ljudi samo koriste isti format, ali se unutra nalaze sasvim drugi sensor, drugi procesor, drugo socivo, druga elektronika, itd.

Ovo u istom smislu u kom se ni npr Hyndai ili KIA ne mogu nazvati "fake Merceds" ili "BMW", samo zato jer za svoje automobile koriste koncept cetiri tocka, volana, motora, sedista, vrata itd. :)

Mozda bi bilo preciznije reci "test GoPro clone"-a, ili "test GoPro lookalike"-a ;)

vlastem
15.09.2016, 14:46
Vidim da mi neko oživeo temu :)

Promenio bih ja naslov, ni sam ne znam zašto li sam je ovako nazvao..
Elem, kamera i dalje naravno radi, sve je ok i i dalje sam potpuno zadovoljan..
U međuvremenu sam nabavio i goPro Hero 3 Black (bilo jeftino, pa ne odoleh :) ) i probao sam uporedo obe..
Obe imaju i prednosti i mane...
Najveća prednost zbog koje ću zadržati samo GP su fps, ostalo je realno zanemarljivo..
Pritom sve ovo poredim i dalje sa SJ4000 iako je u međuvremenu izašlo puno boljih, a isto tako povoljnih modela...

goPro realno prodaje brend, i to je ok zaista, može im se...
Svakome ko reši da kupi prvu action kameru, uvek ću savetovati neki sj cam...

sasacg
22.09.2016, 14:09
Koje su alternative za SJ4000?

ivancar
22.09.2016, 16:10
Ja sam na prošlom expozimu naleteo na ovo
http://www.eponuda.com/kamere/lamax-action-camera-x8-electra-kamera-cena-368891

average
05.11.2016, 20:08
Sve su te kamere smesne, da se ne lazemo...to mogu da kazem kao neko ko to sve ima mogucnost da proba i posao mu je. Ali dobro, koliko para toliko muzike, ne bih nikome da kvarim dozivljaj. Kao i izbor kineski noname telefon ili nesto normalno, svi imamo mogucnost izbora ali ne ocekujte cuda

gio
06.11.2016, 10:06
Kad kažeš "sve te kamere" misliš na sve action cam, sve kineske ili sve te skoro nepoznate (npr ova x8, sj4000 i slične itd)?
Čitajući review po netu, npr yi2 4k je hvaljena kao bolja od gp4 (a nije ni jeftina - klot verzija 240usd).

average
10.11.2016, 17:45
Vidi, Gopro je zaokruzio ekosistem u potpunosti: ja godinama snimam a ne znam zasto, sve to prebacim na hard i nikada ne pogledam jer me mrzi da montiram. Sad to mozes sa mobilnog telefona sve da uradis...da ne govorim o brojnim dodacima i svemu ostalom

To da je neko bolji od GoPro-a, to su testovi napaljenih ljudi: ja prvi imam Sony Action Cam mini i ne mislim da je bolja a jeste dobra