Prijavite se

Pogledati punu verziju : Pitanje za Alpina X THOR 9 i Atomic Performer

srbskijaš
24.12.2013, 14:15
Pozdrav,

interesuje me vaše mišljenje o pancerici Alpina X THOR 9 i skijama atomic performer, kakve su po vama i na šta bih trebao obratiti pažnju.

Interesuje me još za pancerice dužina vanjske(spoljašnje) cipele da li neko možda zna kolika je ako ju slučajno posjeduje ili ako je dostupna u njegovom gradu. Ja moram da naručujem iz druge podružnice Alpine jer kod mene nema i onda ne mogu provjeriti tu dužinu, a bitna mi je jer mi je vez na skiji sistemski i na šinama može najviše 336mm a uzeo bih pancericu koja je 297mm. To znači da još vani ima "lufta" 39mm, može i 40mm jer 1-2mm je neprimjetno.

Hvala :)

stekan
24.12.2013, 15:57
Zaključujem iz teksta da kupuješ pancerice, a da ih nisi probao. Ako je tako, razmisli još jednom. U stvari, razmisli još mnogo puta, sve dok ne odustaneš. Usput, na fotografijama te pancerice izgledaju skoro potpuno uspravne. Odlična pretpostavka za pogrešan sjedeći položaj u toku skijanja.

Ako vez ne prihvata pancerice sa đonom dužim od 336 mm, to su onda ili ženske ili dječije skije. Đon mojih pancerica je 355 mm i još nisam vidio skije sa sistemskim vezovima koji ne prihvataju tu dužinu. Atomic Perfomer je serija skija za nivo od početnika do osrednjeg skijaša.

srbskijaš
24.12.2013, 16:26
Zapravo, Atomic Performer odgovara mojoj visini, ja sam visok oko 181-183 a uzeo sam taman 166 skiju i ručni je rad skija, a ja sam otprilike na prelazu da budem ajmo reći napredni rekreativac i učim i usavršavam što bolje carving tehniku. Rekli su mi da su te skije najbolje za to što ja tražim, taman kad je usavršim izrašću iz njih i kupiti neke pro neki redster ili tako nešto elanov slx i slično.
Pancerice ću naravno probati, mogu se vratiti ali da ne bi ljudi bezveze slali više brojeva bolje mi je da odmah vidim kakve su i slično.
Što se tiče slike u pravu si one su totalno uspravne ali tako dolaze fabrički podešene, a uz njih dolazi ključ i još su mi rekli kao da to ja sebi trebam podesiti ugao kako meni odgovara a da su oni podesili ugao namjerno da bi svako sebi podesio kako želi :)

I interesuje me još ima li neko iskustva sa Alpininim pancericama, kakve su i sl. Jedan stariji čovjek rekao mi je da je dosta takmičara na olimpijadi 1984 u Sarajevu koristilo Alpinine pancerice, a i dalje da su one jako dobre

stekan
24.12.2013, 16:39
Uh. Sve ovo što su ti savjetovali je diskutabilno. Posebno me šokiralo ovo za skije koje su ručni rad. Sve skije na ovoj planeti se slažu ručno i stavljaju u presu. Jesi li slučajno iz BL da se nađemo na kafi?

srbskijaš
24.12.2013, 16:42
Uh. Sve ovo što su ti savjetovali je diskutabilno. Posebno me šokiralo ovo za skije koje su ručni rad. Sve skije na ovoj planeti se slažu ručno i stavljaju u presu. Jesi li slučajno iz BL da se nađemo na kafi?

Jesam BL i slučajno mislim da vas znam, i slučajno mislim da živimo u istom naselju, i slučajno mislim da idemo i na isto skijalište u istom periodu, hehe :)

Obratiću vam se na PP :)

Eh da, što se tiče ovoga ne razumijem se stvarno kako se prave skije, ajmo reći da se otprilike razumijem u tehnike neke nove koje se koriste kod skija novih koje se prave na daskama, da zam ono osnovno, koja skija otprilike je za početnika i sl po radijusu, po dužini i sl. da otprilike znam izabrati skije za sebe, s tim što drugima neću da predlažem jer će kasnije reći da sam ja kriv ako se njima skija ne sviđa :)

trendo
24.12.2013, 18:00
Momak sto se tice cipela Stevo ce ti sve lepo objasniti uz kafu
a sto se tice skija koje si vec uzeo, e za njih ima posebni theard
http://skijanje.rs/forum/showthread.php?t=4391&page=3