Pogledati punu verziju : Pitanje za Alpina X THOR 9 i Atomic Performer
srbskijaš
24.12.2013, 14:15
Pozdrav,
interesuje me vaše mišljenje o pancerici Alpina X THOR 9 i skijama atomic performer, kakve su po vama i na šta bih trebao obratiti pažnju.
Interesuje me još za pancerice dužina vanjske(spoljašnje) cipele da li neko možda zna kolika je ako ju slučajno posjeduje ili ako je dostupna u njegovom gradu. Ja moram da naručujem iz druge podružnice Alpine jer kod mene nema i onda ne mogu provjeriti tu dužinu, a bitna mi je jer mi je vez na skiji sistemski i na šinama može najviše 336mm a uzeo bih pancericu koja je 297mm. To znači da još vani ima "lufta" 39mm, može i 40mm jer 1-2mm je neprimjetno.
Hvala :)
Zaključujem iz teksta da kupuješ pancerice, a da ih nisi probao. Ako je tako, razmisli još jednom. U stvari, razmisli još mnogo puta, sve dok ne odustaneš. Usput, na fotografijama te pancerice izgledaju skoro potpuno uspravne. Odlična pretpostavka za pogrešan sjedeći položaj u toku skijanja.
Ako vez ne prihvata pancerice sa đonom dužim od 336 mm, to su onda ili ženske ili dječije skije. Đon mojih pancerica je 355 mm i još nisam vidio skije sa sistemskim vezovima koji ne prihvataju tu dužinu. Atomic Perfomer je serija skija za nivo od početnika do osrednjeg skijaša.
srbskijaš
24.12.2013, 16:26
Zapravo, Atomic Performer odgovara mojoj visini, ja sam visok oko 181-183 a uzeo sam taman 166 skiju i ručni je rad skija, a ja sam otprilike na prelazu da budem ajmo reći napredni rekreativac i učim i usavršavam što bolje carving tehniku. Rekli su mi da su te skije najbolje za to što ja tražim, taman kad je usavršim izrašću iz njih i kupiti neke pro neki redster ili tako nešto elanov slx i slično.
Pancerice ću naravno probati, mogu se vratiti ali da ne bi ljudi bezveze slali više brojeva bolje mi je da odmah vidim kakve su i slično.
Što se tiče slike u pravu si one su totalno uspravne ali tako dolaze fabrički podešene, a uz njih dolazi ključ i još su mi rekli kao da to ja sebi trebam podesiti ugao kako meni odgovara a da su oni podesili ugao namjerno da bi svako sebi podesio kako želi :)
I interesuje me još ima li neko iskustva sa Alpininim pancericama, kakve su i sl. Jedan stariji čovjek rekao mi je da je dosta takmičara na olimpijadi 1984 u Sarajevu koristilo Alpinine pancerice, a i dalje da su one jako dobre
Uh. Sve ovo što su ti savjetovali je diskutabilno. Posebno me šokiralo ovo za skije koje su ručni rad. Sve skije na ovoj planeti se slažu ručno i stavljaju u presu. Jesi li slučajno iz BL da se nađemo na kafi?
srbskijaš
24.12.2013, 16:42
Uh. Sve ovo što su ti savjetovali je diskutabilno. Posebno me šokiralo ovo za skije koje su ručni rad. Sve skije na ovoj planeti se slažu ručno i stavljaju u presu. Jesi li slučajno iz BL da se nađemo na kafi?
Jesam BL i slučajno mislim da vas znam, i slučajno mislim da živimo u istom naselju, i slučajno mislim da idemo i na isto skijalište u istom periodu, hehe :)
Obratiću vam se na PP :)
Eh da, što se tiče ovoga ne razumijem se stvarno kako se prave skije, ajmo reći da se otprilike razumijem u tehnike neke nove koje se koriste kod skija novih koje se prave na daskama, da zam ono osnovno, koja skija otprilike je za početnika i sl po radijusu, po dužini i sl. da otprilike znam izabrati skije za sebe, s tim što drugima neću da predlažem jer će kasnije reći da sam ja kriv ako se njima skija ne sviđa :)
Momak sto se tice cipela Stevo ce ti sve lepo objasniti uz kafu
a sto se tice skija koje si vec uzeo, e za njih ima posebni theard
http://skijanje.rs/forum/showthread.php?t=4391&page=3
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.