Pogledati punu verziju : Volkl Gotama
Razmisljam o kupovini ove skije, mislim na Gotamu iz 2012 i 2013 godine koje su roker celom duzinom. Interesuje me dali neko na forumu poseduje ovu skiju ili je probao, testirao? Interesuje me kako se skija ponasa na stazi, van staze i koliko je zahtevna?
Interesuje me takodje posto ja bas nemam iskustva sa sirim skijama kakvo je vase iskustvo. Nisam imao priliku da probam skiju siru od 80mm pa me interusuje dali ce to biti velika promena?
Sto se tice mog skijaskog umeca, svakako nisam ekspert ,solidan skijas. Svuda vozim bez problema.
Hvala unapred i pozdrav svima na forumu.
nazalost ja imam model pre toga sa klasicnim zakrivljenjem i veoma sam zadovoljan sa istim.
Nisam siguran da ta gotama ima full roker. Za ovo podneblje pa chak i shire(celu Evropu) preporuchujem da ima cambera a roker pride nije na odmet :D
Hvala na odgovoru,koliko sam ispratio na internetu, gotama od 2010 nema vise camber nego je roker celom duzinom. Ti verovatno imas model pre toga, sto je poslednji sa camberom. Vozis je stalno ili imas neku back up skiju za uredjenu stazu?
Tacnije od 2010, reverse camber i ELP rocker.
Hvala na odgovoru,koliko sam ispratio na internetu, gotama od 2010 nema vise camber nego je roker celom duzinom. Ti verovatno imas model pre toga, sto je poslednji sa camberom. Vozis je stalno ili imas neku back up skiju za uredjenu stazu?
Vozim je stalno iako imam josh 5, 6 pari skija(ni jedne uze od 96mm(Mantra) u struku :D
U pravu si ovo je model iz 2009/2010 (http://www.epicski.com/products/2009-volkl-gotama-alpine-ski)
Sad sam uzeo Mantru i skija kida mogu ti reci tako da ove sezone to ce biti jedna skija za sve ove sezone :D
Aghhh covece, i mantra. Razmisljao sam i o njoj, citam po forumima da je bas tvrda skija, bojim se da bi bila lot of work. A mora da valja kada si batalio uze skije..
Skija uopste nije toliko tvrda, mozda je Gotama cak i tvrdja. Jedini problem sa Mantrom je sto je troma pri manjim brzinama ali kad ubrza okretna je i stabilna. Kantne dosta bolje drze na Mantri.
Tako nesto sam i procitao za Mantru, i to da je bolja na tvrdoj stazi od Gotame. Nezgodno je kada ne mozes da probas. Uglavnom vidim da je po nekim recenzijama kategorisu kao ekspert skiju a ja mislim da nisam bas ekspert. Sto nije slucaj za Gotamu, ali opet i to je sve relevantno. Dok ne probas.
Hej Grimani, koja duzina je te Gotame sto imas i jeli skija kratko u odnosu na duzinu?
Hej Grimani, koja duzina je te Gotame sto imas i jeli skija kratko u odnosu na duzinu?
Duzina je 190cm a mogu ti reci da ima dugacku kontakt povrsinu ako te je to interesovalo.
Hvala na odgovoru. Visina i tezina tvoja?
Hvala na odgovoru. Visina i tezina tvoja?
nema na chemu da se zahvaljujesh :D
tezina varira 92-98kg trenutno 95 visina 190 +- 2cm
klip (https://vimeo.com/78286149)na Gotami maskirne pantalone pa teneighty foil pa nordica blower...
Gotama Twin tip Mantra
| 190/28.50 | 191/24.80 |
cm/R
ja sam 197, 91-92 kg. Dobar je klip, prva je gotama koliko sam skontao. Vozis je na stazi bez problema, bar tako deluje. Najvise me i interesuje kako se ponasa na stazi? Jer desava se cesto da ne snezi, pa cisto poneses skiju i ne razmisljas.
ja sam 197, 91-92 kg. Dobar je klip, prva je gotama koliko sam skontao. Vozis je na stazi bez problema, bar tako deluje. Najvise me i interesuje kako se ponasa na stazi? Jer desava se cesto da ne snezi, pa cisto poneses skiju i ne razmisljas.
Ovo je na stazi ovo malo snega sto ima to je sa zirafa inache dosta je sve tvrdo bilo. Nije da sam se osecao najopustenije pogotovo u vecim brzinama, rubnici nisu drzali na nekom zavidnom nivou ali ne zalim se. Na nekoj prosecnoj brzini skija moze lepo da se vozi ako je dobro stisnesh i malo vishe je nagnesh ume lepo da izbaci iz zaokreta.
Bash smo baksuzi bili zimus u januaru(20 dana pre toga nije bilo svezeg snega a ni jedan dan tokom nasheg boravka nije isto pao)
Poneo sam samo Gotamu a ortak samo Blower i moglo je da se vozi ali nije to to u potpunosti. Mantra ce se uklopiti odlicno bash za tako nesto. Razmisljao sam da li da uzmem Rossi exp. 98 ali ovo mi naletelo dzabana :D
Ja sam prvobitno hteo nesto 98mm u struku. Pikirao sam Blizzard Bonafide, posto je maksimalno nahvaljen. Ali zbog budzeta i nemogucnosti da se nadje preko ebay-a(posto imam drugara u Austriji) po nekoj normalnoj ceni za nas smrtnike u Srbiji, odustao sam. Mislio sam na Enforcera(jedan mi je pobegao za 180 e iz 2010), mantru, prophet 98 i na kraju gotamu. Na sajmu sam video enforcera novu dasku za 22000 ali 177cm, sto mislim da bi mi bilo malo. Inace, vozim K2 Chargera koji nije losa carving masina.
Ove godine sam bio na Jahorini u martu i padao je 4 dana sneg, totalno ludilo. I od tada sam krenuo u potragu za nekom sirom daskom.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.