PDA

Pogledati punu verziju : Uparivanje skija i pancerica

furious
27.11.2013, 10:11
jel ove head skije i ove rosiggnol pancerice mogu da se upare,to jest da jedno ne bude meko a drugo tvrdo i obratno?

http://www.levelninesports.com/Head-2012-Ipeak-74-Skis-Whead-Pr-11-Bindings

http://www.glisshop.co.uk/ski_boot/rossignol/radical_sensor_100_solar-14296.html

fala

dzoninho
27.11.2013, 10:25
Dosta nezahvalno pitanje ali sto se odnosa mekoce/tvrdoce tice, mogu da se upare :)

furious
27.11.2013, 10:33
zasto nezahvalno pitanje? ok tu su znaci,ok a moja tezina 104kg na sve to?

stekan
27.11.2013, 10:44
Te pancerice jesu viša klasa od tih skija. Bilo koje pancerice pašu na bilo koje skije i to je pogrešan pristup. Pitanje treba da glasi: "Da li skijašu odgovaraju te pancerice i te skije?". Pancerice se uzimaju prema nozi (model) i tehnici skijanja (flex), a skije prema terenu na kojem će se koristiti i načinu vožnje. Skijaš obično ima jedne pancerice, a skija može da ima više za različite uslove na stazi (od vrlo mekanih do vrlo tvrdih).

furious
27.11.2013, 10:47
ok znaci mogu da uzmem te rossignol,ok fala

dzoninho
27.11.2013, 11:17
Ako ti odgovaraju nozi i mislis da ti je to odgovarajuci flex, naravno da mozes da uzmes :) I ja sam hteo da kazem da je skija meksa ali ajde da ne budem ja uvek taj koji kaze kad nesto ne valja, drago mi je sto je Stevo to rekao :) Ova cena na sajtu koji si stavio, mislim da za te pare mozes naci mnogo mnogo bolju cipelu... Ova cipela ima 100 flexa, sirina je 102mm...

furious
27.11.2013, 11:21
poslao sam taj link ka pancericama rossignol jer su na tom sajtu prvo iskocile,inace nasao sam ih za 19hilj u gori prodavnici mislim da nema sanse da nadjem bolju pancericu za te pare,sobzirom da vec 2 nedelje idem gledam probam ja nisam uspeo da nadjem za 19hilj bolju pancericu koja mi odgovara,znaci moze da se desi da mi voznja ne bude bila dobra jer su skije dosta mekse?

dzoninho
27.11.2013, 11:30
Sve zavisi od toga kako vozis i sta volis da vozis. Skije nije sad bas najmekaniji model, ali nije ni nista specijalno tvrda, ja bih rekao da je za nekog ko ima 20ak dana na snegu, da moze da se ok vozi i napreduje. Drveno jezgro, CAP konstrukcija, karbon u gornjem sloju, sto potvrdjuje gore navedeno.

designbvr
27.11.2013, 12:08
Trebalo bi da je uvek jedno tvrdo a drugo meko :sm011:

salim se, samo jedno pitanjce, da li znas za EXPOZIM na sajmu
od sutra (posto juris po gradu 2 nedelje) lakse bi ti bilo mozda na
1 mestu malo da probavas pa tek onda kupovina

P.S. pogledaj malo i po oglasima ima svasta da se nadje:
kupujemprodajem, limundo, kupindo, ovde na forumu

furious
27.11.2013, 12:34
Sve zavisi od toga kako vozis i sta volis da vozis. Skije nije sad bas najmekaniji model, ali nije ni nista specijalno tvrda, ja bih rekao da je za nekog ko ima 20ak dana na snegu, da moze da se ok vozi i napreduje. Drveno jezgro, CAP konstrukcija, karbon u gornjem sloju, sto potvrdjuje gore navedeno.

upravo sam taj sa 20ak dana skijanja u nogama!

dzoninho
27.11.2013, 13:01
Pa onda ok, nadam se da ces biti zadovoljan :)