Pogledati punu verziju : Pomoc oko izbora ski opreme - svega :D
Zdravo zivo skijasi :ski:,
skijao sam prethodne dve godine koristeci iznajmljenu/pozajmljenu opremu, doslo je vreme da nesto kupim, sajam je za neki dan, jos malo ce i sneg, pa mi treba vasa pomoc.
Sta mi treba ? Sve od opreme :D.
Ali da ne sirim temu, treba mi vas savet za ono najbitnije, a to su pancerice i skije.
Dimenzije:
Visok sam 190cm, Tezak 100kg, Stopalo ~30-31cm
Skijam:
Bez vecih problema sve u ponudi Jahorine i Kopaonika. Skijam po ceo dan. Dok me kondicija ne posalje kuci. Planiram bar 15-ak dana na planini ove zime (nekoliko produzenih vikenda).
Prethodne dve sezone sam uglavnom skijao na skijama od druga, Rossignol Race Carve dualtec:
http://i.ebayimg.com/t/Rossignol-Race-Carve-9x-Dualtec-/00/s/MTYwMFgxMjAw/z/NC8AAOxy3zNSf6aB/$_12.JPG
Pancerice neki stari rekreativni Head model...
Prioritet mi je da kupim dobre pancerice. Na kraju proslogodisnjeg skijanja na Jahorini imao sam gadne otoke i cvorove na potkolenici koji su bili tvrdi kao kost. Ni doktor nije bio siguran o cemu se radi... nadam se da sa novim pancericama necu imati taj problem.
Procitao sam brdo tema, ali ne vredi... 20 godina sam van price o modelima, brendovima, fleksovima, rokerima, radijusima, vezovima itd.
Pancerice, Stopalo ~30-31cm, ideja mi je da nadjem one sa sto vecim fleksom (da mogu bezbedno, sa mojom tezinom, da vozim crne i crvene staze), a da su mi udobne za celodnevno skijanje. Probacu sto vise cipela na sajmu, pa da vidim. Naravno kao i svi i ja bih da prodjem sto jeftinije. Imate li neki savet ?
Skije, tu stvarno ne znam u kom pravcu da trazim i gledam. Ne znam kako da suzim izbor na odredjene dimenzije ili tip. Totalni sam duduk za modele koji se sada prodaju.
Hvala vam na svakoj pomoci ! :dziveli:
Pejamachine
23.11.2013, 21:15
Ovo je po forumu toliko puta pisano da se moze copy paste raditi al evo jos jednanput
Probacu sto vise cipela na sajmu, pa da vidim.
Ova recenica ti je kljuc svega. Niko ne zna kakva je tebi noga i stopalo sem tebe samog.
Nesto cime se trebas voditi:
1. Imaj na umu da poslije dvije godine skijanja i sa tvojom kilazom flex ne bude ispod 80 na nordici min 100
2. Gledaj da su kopce metalne a ne plasticne, pogledaj kanting da li ti odgovara, debljina uloska i sl.
3. Prije nego sto odes u kupovinu, stopalo na papir pa uzmi mjere da znas po cemu da se vodis
Ali na kraju opet probaj sto vise cipela pa ces sam vidjeti sto ti je najbolje
Skije, tu stvarno ne znam u kom pravcu da trazim i gledam. Ne znam kako da suzim izbor na odredjene dimenzije ili tip. Totalni sam duduk za modele koji se sada prodaju.
Hvala vam na svakoj pomoci ! :dziveli:
Za skije, zavisi kako skijas.. to sto skijas po crvenim i crnim stazama nista ne znaci sem sto se mozes faliti sa tim ;))
Skije ne ispod 170 osim ako nisi neki ultra slalomas, tvrdja daska zbog kilaze. Proguglaj malo pa pogledaj nove modele.
Ivan Bgd
23.11.2013, 21:21
Pancerice flex 100 do 110
Sad koje, tu zavisi od tvog stopala.
Najbolje na sajmu gde na jednom mestu imas sve I jos kao jeftinije.
Obujes pance,zakopcas pa se malo gibas cucnes setas I tako bar pola sata.
Ako ti bilo sta zasmeta ides dalje.
Meni su od svih npr legle atomic m110, ali sam ih bar sat vremena gazio u radnji.
Skije do brade/nosa npr. K2 AMP.... B-) (vidi potpis)
Poz
Hvala Pejo i Ivane. Prezvakana tema, ali opet svako od nas je specifican, a opreme se stalno menja, svaki savet je dobrodosao.
Pejo kao klinac sam skijao dobro pa sam napravio pauzu :) od dvadeset godina. Tako da nisam bas pocetnik, nisam ni Bojan Krizaj, ali svaki dan na planini napredujem :). Rekoh da crvene i crne staze bez problema skijam jer ne znam kako drugacije da opisem svoje ski znanje.
Voleo bih najagresivnije varijante skija i cipela i staza, ali ipak trazim kompromis, jer sa ovom kilazom i visinom, 32 godine i nekim starim sportskim povredama skocnih zglobova i kolena (kosarka)...nisam za najagresivnije varijante. Sa ovim rosinjolkama sa slike sam bez problema skijao. Ali to su stare skije...
Imam sire stopalo. Probao sam neke nordika modele na popustu. Udobne pancerice, ali mi se cine dosta mekane. Dopisacu koji je to model bio.
dzoninho
23.11.2013, 21:55
Sto se Nordica modela tice, moram da napisem jednu stvar, oni rade progresivni flex sto znaci da flex zavisi od siline kojom napnete pancericu. Ja sam imao prilike da probam, i najverovatnije ce to biti moja sledeca pancerica, Dobermann WC 130 EDT i ona sa 130 flexa deluje mekano, moze da se napne kao da ima 100, ali isto tako, kako je napnete, kad prestanete, vrati vam istom silinom nogu nazad... Sa Ivanom i Pejom se potpuno slazem, ako vec dodjes na sajam, odvoji ceo dan i idi i probaj sto vise modela... Sto se skija tice, tu vec moras da znas sta zelis da bi mogli da ti pomognemo. Recimo za pocetak, koliko para mozes da izdvojis pa da ti dam neku preporuku :)
Jedan savet u vezi probanja: mislim da bi ti bilo najbolje da odeš u nekoliko prodavnica PRE sajma. Realno u Beogradu imaš 4 ili max 5 mesta da pogledaš sve što ima kod nas da se kupi. Mislim da ne spada u reklamu ako ih navedem: planet bike; beosport; salto; gora. Možda još neko?
Pošto ćeš dugo vremena provesti u pancericama, na sajmu ćeš biti pod pritiskom, mnogo ljudi, malo prodavaca, malo mesta, zagušljivo. Idealno da popi**diš i kupiš nešto što možda ne bi da imaš više vremena. Ovako odeš lagano, provedeš sat ili više u jednoj prodavnici, tako u drugoj. Sutradan isto to u još dve i posle kad odlučiš odeš na sajam da kupiš sa popustom. A kod nekih distributera možeš popust da tražiš i van sajamske manifestacije.
Hvala na dodatnim savetima :). Ovo za obilazak prodavnica pre sajma je dobra ideja, videcu da je sprovedem.
dzoninho (http://skijanje.rs/forum/member.php?u=6709) prioritet mi je da kupim dobre pancerice, pa onda vidim sta cu za skije. Jer po dosadasnjem iskustvu rekao bih da skije nisu toliko bitne kao cipele. Cak i ove stare rosinjol ispravne i servisirane po stazi jako lepo idu... za razliku od starih pancerica koje prave probleme...
Ako mogu da ti uzvratim sa kontra pitanjem, sta mislis koji je minimum novca koji treba da izdvojim da kupim dobru novu skiju za mene. Jer sigurno ispod neke cifre ne vredi ici, pa ako dodjem u tu situaciju radije cu da iznajmim nego da bacim pare na nesto bezveze.
Ivan mi je savetovao K2 AMP, vidim da te skije kostaju 600-800e, toliko necu imati za skije.
Inace posto posto planiram da kupim novu jaknu, pantalone i brile, nasao sam na ovaj sajt na forumu, pa mi se cini da su cene vrlo pristojne (za slicne pare kod nas prodaju kineske kopije), samo ne znam kakv je kvalitet ove skijaske garderobe i brendova koje prodaju ? Npr: http://www.sportsdirect.com/no-fear-ski-jacket-mens-403003?colcode=40300372
Da li na sajmu budu povoljne cene garderobe ?
dzoninho
24.11.2013, 00:45
Potpuno se slazem sa tobom da je prioritet pancerica, i to ti je obavezno da prvo pogledas. Sto se skija tice, od 300 do 500 evra recimo po mojoj proceni nove skije za tebe ali da pazljivo gledas sta uzimas, ali o tome najbolje kad odlucis da uzimas skije, moj savet ti je svakako kupi pancerice, skije mozes i da rentiras ove godine. Sto se ovog sajta tice, uzmi takodje u obzir sve ono sto ide uz kupovinu preko interneta u inostranstvu a tu mislim na postarine, carine i slicno...
Sto se konkretnih modela tice, necu ti ih pisati ovde da ne bih reklamirao nekoga a i da ne bih bio pristrasan :) Slazem se sa gio-om oko gore navedenog predloga da odes do radnji, samo tu ima jedna mala stvar, strucnost radnika da ti objektivno i iskreno odaberu pravu cipelu... Ja recimo na svom primeru mogu da kazem da mi se desilo da u radnji kada pitam za neku cipelu, znam o cipeli vise od samog prodavca koji pokusava da mi je proda, samim tim, nikakvu pomoc u odabiru ne mogu da dobijem... Ne brzaj, probaj vise modela od vise proizvodjaca ali imaj u vidu da cene modu da se krecu od 200 pa do 400 evra...
Hvala na pojasnjenu.
Sto se tice garderobe, carina i postarina imam tu nesrecu da mi je dosta prijatelja zapalilo iz Srbije. Krajem decembra vecina dolazi ovamo, tako da mi mogu doneti stvari kao sto su brile, pantalone, jakne bez carina i ostalih peripetija...
Interesuje da li mislite da su ove cene povoljnije nego kod nas u vreme sajma? Kakav je kvalitet brendova "No fear" i "Nevica" ?
dzoninho
24.11.2013, 01:23
Ova jakna npr za koju si dao link, taj odnost za tu cenu mozes da nadjes i ovde, posto je ovo 3k jedinica... Ali ima interesantnih stvari da se nadje. Medjutim, brile ja licno volim da probam, da vidim kako lezu, jos ako imas kacigu... Takodje je bitno staklo, da li je dvoslojno, boja stakla za koje je vremenske prilike... Brile ostavi po meni isto za sajam, a ostalo ces lako posle sajma naruciti ako ti se nista ne svidi na sajmu...
Ivan Bgd
24.11.2013, 05:07
Nisam ja lud da dam 800 ojra za skije.(mislim jesam, ali nemam) :)
Moje su bile od tada prosle sezone za 400 ojra sa sve transportom do Beca iz Nemacke.
Vidi sajt www.snow-how.de , tu imas proslogodisnje modele na pravom popustu, a ne kao nase radnje za robu od pre par godina jedva spuste 20%.
I sve radi savrseno, osim sto nemaju isporuku do BG, ali I bolje da se ne cimam sa carinom.
Pozz
Ivan Bgd
24.11.2013, 05:14
Kod atomic pancerica imas model za sire stopalo.
Pogledaj na njihovom sajtu gde kod svakog modela imas u opisu I sirinu stopala.
Sto se jakni I pantalona tice imas beosport outlet u immocentru gde su jakne I lone od pre par sezona na snizenju.
Pozz
Ako možeš uklopiti tzv. "boot fitting", možda će ti to biti najisplatljivije ulaganje. Imaš to i u BG, koliko kvalitetno, ne znam. Možda se jave neki koji imaju egzaktna iskustva, a imaš ponešto informacija i na forumu.
Ne zaboravi prije svega na kakav namjenski šljem, "vunu" u čarapama i radne gaće.
Srećno.
svesifre
24.11.2013, 14:10
Ja sam probao boot fitting u Beogradu. Kod mene nije bila velika korekcija pa su iz druge postigli odgovarajuću korekciju. Vrlo su susretljivi i raspoloženi za saradnju. Cijena je 8000 dinara po satu. E to je sada malo upitno. Mislim da nije jeftino, ali obzirom da u okolini od 300km nema konkurencije ... A skijanje nikada nije ni bilo jeftina rekreacija.
dzoninho
24.11.2013, 15:04
Uvek ima onih koji imaju pare da daju na takve stvari :)
Pre par godina je supruga koristila uslugu boot fittera u Konacima (sa zadnje strane ima neka renta & servis i rade fitting) - odradili su skroz korektno posao, radi se o fitovanju shella. Pominjali smo ga negde na forumu ranije..
8000din/sat je preskupo, u Tinju sam bio kod profesionalnog bootfittera koji je poznat u čitavoj Evropi i sada se ne sećam tačno satnice ali misli da je oko 60EUR/h. Tako da nije čudno što su predusretljivi, za te pare :D
Možda imaju neku ponudu pancerice + "prilagođavanje", pa da sveukupno vrijedi plaćenom. Svejedno, vrijedi razmisliti i provjeriti.
dzoninho
24.11.2013, 16:25
Ja licno nikada ne bih davao pare na to... Doduse, ja nemam siroku nogu, lako mi se noga prilagodjava pancericama pa tako da nemam problema ali mislim da svako moze da nadje kalup za sebe... Ljudima je uglavnom problem sa vremenom, nemaju vremena da obidju i provaju sto vise modela, i da u svakom ostanu bar 15ak minuta... Takodje, uslovi u radnji i na skijanju nikako nisu isti...
Ivan Bgd
24.11.2013, 19:48
Pre par godina je supruga koristila uslugu boot fittera u Konacima (sa zadnje strane ima neka renta & servis i rade fitting) - odradili su skroz korektno posao, radi se o fitovanju shella. Pominjali smo ga negde na forumu ranije..
8000din/sat je preskupo, u Tinju sam bio kod profesionalnog bootfittera koji je poznat u čitavoj Evropi i sada se ne sećam tačno satnice ali misli da je oko 60EUR/h. Tako da nije čudno što su predusretljivi, za te pare :D
Iste godine u Tinju kod istog fitera smo I wlad I ja bili samo je wlad bio smena pre mene.
Elem cena je kod wlada bila 60 ojra I ne verujem da je preko pola sata trajalo, jer je I meni trajalo pola sata isto kao I kod wlada ulozak I meni plus neki jastucici iznad peta za jos bolje fiksiranje.(85ojra)
Od tada malte ne ne moram ni da zakopcam pance, milina.
Ali to ti je kod vrhunskog fitera koji to radi za Fra ski reprezentaciju I sve instruktore I ko zna za koga jos.
I da, mora da se zakaze termin, uvek je pun.
Cenkanje zaboravi, ja probao I ne pali, em ispao glup.
Nevada se zove radnjica kod poste u visini aero gondole na 2100mnv.
Poz
Hvala svima na pomoci, kupio sam ono najvaznije, pa da podelim sa vama sta sam uradio.
Svi vasi saveti su bili na mestu i koristili su mi. Sto se tice pancerica za nas nogatije nije lako naci cipelu... Pored toga ocekivao sam vecu i bolju ponudu nasih prodavaca, posebno na sajmu. Ali sta je tu je...
Od svih cipela koje sam probao na suvo najbolje mi je
legao i impresionirao me Atomic Hawx. Atomic Hawx 110 nisam nasao ni blizu mom broju 30.5, Atomic Hawx 130 u broju koji sam nasao mi je bio knap, a i cena od preko 40 000 din me je obeshrabrila da se kockam... Hawx 130 odlicno naleze na stopalo i potkolenicu, cvrsto fitovanje ali udobno, verovatno debeo ulozak i gelom ispunjen jezik cine svoje.
Sto se tice modela koje sam probao i zapamtio kao nesto sto mozete pogledati, a da je povoljno Rossignol Radical 100 ili 110 u Gori za 18 000 sto je odlicna ponuda.
Fisher nista u mom broju od jacih fleksova sem vakuumfita, slicno sa ostalim brendovima.
Nordica, izuzetno udobni i kvalitetni modeli, koji se lako oblace i skidaju.
Dzoninho mi je bio od pomoci kako na forumu tako i uzivo oko kupovine.
Na sajmu su u Saltu od negde izvukli par pari Nordica Transfire pancerica, starijih modela, po izuzetno povoljnim cenama, lepo su mi legle, pa sam se odlucio da ih kupim.
Nordica Transfire r2
http://www.evo.com/outlet/alpine-ski-boots/nordica-transfire-r2.aspx
Dzoni mi je preporucio neke skije koje su ljudi kupovali kao ludi :).
Nordica Fire Arrow 74 172cm
http://www.skijanje.hr/proizvodjaci/nordica/clanak/nordica-fire-arrow-74-12-13?id=24045
Bez mnogo razmisljanja poslusao sam ga i kupio, iako nista nisam znao o tim skijama, sem da su sarene :). Pancerice 15 000din, skije+vezovi 25 000 din.
Mislim da sam novcano odlicno prosao. Generalno trazio sam nesto tvrdje pancerice i duze skije koje su vise veleslalomske, ali sam zadovaljan kupljenim.
Sto se tice najvaznije stvari, skijanja, ako sve bude ok vec za desetak dana isterujem nove daske i cipele na stazu :). Citam u testovima da nisu bas za brzinu i tvrdje skijanje, videcemo...
Ajmo ovako,
Pance sa tri kopce za skijanje po razrovanim stazama Kop-a,argumenti za i protiv?
Iskustva,konkretno?
Ima li uopste razlike od onih sa cetiri kopce?
dzoninho
30.11.2013, 08:40
Ima razlike, kod pancerice sa tri kopce, srednja kopca je pod uglom od 45 stepeni, napad joj je takav da direktno zakiva petu u mesto gde treba da bude. Pancerice sa 4 kopce imaju napad sa dve kopce na ris i sa 2 kopce na cevanicu. Ja sam velika pristalica pancerica sa tri kopce a mana jedina iz mog do sad iskustva je kod ljudi koji imaju ekstremno visok ris, zna da pravi pritisak na ris. Prednost je mnogo bolje fiksirana peta.
Da bih ti napravio neku paralelu, pogledaj kod Nordike model ovogodisnji Hell & Back H1, H2, H3... Pancerice sa 4 kopce kod kojih donja unutrasnja kopca opet ide pod uglom 45 stepeni...
http://www.saltom.rs/images/hellback_h1.jpg
Kod nekih drugih standardnih cipela sa 4 kopce, ta ista kopca ne ide pod 45 vec standardno paralelno sa spoljnom kopcom:
http://www.saltom.rs/images/slikeArtikala/skiCipele/demon-120_10161200051.jpg
Ajmo ovako,
Pance sa tri kopce za skijanje po razrovanim stazama Kop-a,argumenti za i protiv?
Iskustva,konkretno?
Ima li uopste razlike od onih sa cetiri kopce?
Ja sam uzeo nordikinu pancericu sa tri kopce, nisam jos skijao u njoj, ali evo ti neko iskustvo.
Probaj ih, tvoje stopalo ce ti reci da li ti valjaju.
Moj drug ima jako nizak ris, pa da bi mu klasicna pancerica dobro drzala nogu on mora krvnicki da je steze jer mu inace igra peta u ostrim zaokretima ili da ide na custom fitovanje i podizanje petnog dela uloska... Kada je probao ovu varijantu sa kopcom na 45 stepeni odusevio se.
Ja imam normalan mozda i visi ris nego sto treba i nemam problem sa petom, ali ta srednja kopca zaista zakiva petni stopala za cipelu. Cuo sam da se neki sa visim risom zale da im tako postavljena kopca zulja ris pri skijanju...
Moje Dalbello, a i mnogi drugi modeli imaju cetiri kopce s tim da je druga (gledano odozgo) postavljena pod uglom tako da pritiska petu. Po meni sjajna kombinacija.
Ovako nekako:
http://cms.nerocreativo.com/workspace/dbl2013/uploads/3_1/cde1c0dbdd9923525f113038e6b2333d.jpg
alexapi32
01.12.2013, 14:24
Trebam da kupim skije za pocetnicu koja prvi put staje na skije?
Nasao sam skije Atomic Race 8 po povoljnoj ceni, ali me plasi da te skije ne budu previse tvrde za nekog pocetnika i da slabije prastaju greske?
Ima li neko iskostva s njima, koju su vas preporuke?
Iznajmi za početak, tako ne možeš da pogrešiš..
Belgarath_
03.12.2013, 18:34
Pozdrav imam i ja jedno pitanje ako moze. Elem doslo vreme da se oprostim od mojih starih rossignol race 2 pancerica. Sta bi preporucili u tom rangu da se uzme od ovih danasnjih modela. Od skija vozim atomic D3 GS ako ista znaci. Tezak oko 90kg.
svesifre
03.12.2013, 19:02
Da bi ti neko preporučio pancericu potrebno je da ima malo više podataka. Recimo:
1. Širina stopala na najširem dijelu;
2. Tvoja težina;
3. Skijaško iskustvo;
4. Tereni na kojima pretežno provodiš vrijeme (po modelu skije bi rekao staza);
5. Vrijeme koje prosječno noge zadržavaš u pancerici (obično cjelodnevno);
6. Ako ti je prethodna pancerica odgovarala dužinom, onda najbolje ponovi istu njenu dužinu;
Ove podatke ti najbolje znaš :) pa ćeš najbolje i odlučiti. Staviš nogu u cipelu, provedeš u njoj 15-20 minuta i ne smiješ osjetiti ni najmanje bolove u nekom dijelu stopala. Ako to tada sebi slažeš poslje ćeš se debelo kajati. Preporuka je da poneseš i par čarapa u kojima planiraš skijati.
Svaki, baš svaki proizvođač ima model koji će ti odgovarati, pa bi najviše trebao voditi računa o cjeni (pretpostavljam). Tu je moje iskustvo sledeće:
1. Atomic - prilično skup;
2. Salomon - skup;
3. Nordica - OK;
4. Tecnica - OK;
5. Dalbello - OK;
Cijene naravno zavise i od kvaliteta i eventualnih popusta. Ako nemaš iskustva želim ti punoooo sreće u izboru pancerice, jer će ti trebati i pored svih savjeta koje pokupiš na forumu. Svi savjeti 10%, tvoj osjećaj 90%.
alexapi32
03.12.2013, 19:36
Koje pancerice sa 3 kopce bi ste preporucili sa flexom od 80-110, polovne?
Citao sam da one bolje drze petu u mestu od onih sa 4, a posto ja mali "arch" onda meni bi takve dobro dosle.
Cena od 60-120e, last <100mm, nosim broj 29,5cm (45)
Za flex bas i nisam siguran, imam 185cm/64kg i skijam agresivno uglavnom, mozda ce preko 100 da mi bude mnogo...
Mada, ako bas nema tu mnogo izbora moze i neka dobra sa 4 kopce...
Na sajmu si za oko 120 evra mogao da kupis novu Nordikinu pancericu sa tim fleksom i tri kopce. Proveri mozda jos uvek imaju nesto na popustu.
Fitex je prodavao za smesne pare oko 110e Head race da li se zovu raptor pancerice. Tvrde, ali izuzetno kvalitetno uradjene, cetri kopce...
Izbegni polovne ako mozes.
Ako imas nizi ris taj problem mozes resiti i nekim uloskom. Mada ni ulosci nisu uoposte jefitni...
...Od skija vozim atomic D3 GS ako ista znaci...
D2 je oznaka za Double Deck tj. ploču na ploči (skiji). D3 je onda Triple Deck, a za to još nisam čuo.
Belgarath_
04.12.2013, 17:00
Da bi ti neko preporučio pancericu potrebno je da ima malo više podataka. Recimo:
1. Širina stopala na najširem dijelu;
2. Tvoja težina;
3. Skijaško iskustvo;
4. Tereni na kojima pretežno provodiš vrijeme (po modelu skije bi rekao staza);
5. Vrijeme koje prosječno noge zadržavaš u pancerici (obično cjelodnevno);
6. Ako ti je prethodna pancerica odgovarala dužinom, onda najbolje ponovi istu njenu dužinu;
Ove podatke ti najbolje znaš :) pa ćeš najbolje i odlučiti. Staviš nogu u cipelu, provedeš u njoj 15-20 minuta i ne smiješ osjetiti ni najmanje bolove u nekom dijelu stopala. Ako to tada sebi slažeš poslje ćeš se debelo kajati. Preporuka je da poneseš i par čarapa u kojima planiraš skijati.
Svaki, baš svaki proizvođač ima model koji će ti odgovarati, pa bi najviše trebao voditi računa o cjeni (pretpostavljam). Tu je moje iskustvo sledeće:
1. Atomic - prilično skup;
2. Salomon - skup;
3. Nordica - OK;
4. Tecnica - OK;
5. Dalbello - OK;
Cijene naravno zavise i od kvaliteta i eventualnih popusta. Ako nemaš iskustva želim ti punoooo sreće u izboru pancerice, jer će ti trebati i pored svih savjeta koje pokupiš na forumu. Svi savjeti 10%, tvoj osjećaj 90%.
Mozda sam ja pitanje malo pogresno postavio. Mislio sam da li neko zna karakteristike race 2 modela pa da mi preporuci neki sadasnji model. Iskustva sto se tice cipela da pratim sada nesto modele i ne. Ali da li imama iskustva sta mi treba i koje bi mi eventualno odgovarale (posto to nikada ne znas dok ne provedes bar 3 dana u njima) to znam. Sto se tice tezine rekoh oko 90kg sirina stopala nemam pojma, skijasko iskustvo veliko, tereni samo staza. Vreme provedeno u pancerici ceo dan oko 60 dana godisnje 10 dana +-
Belgarath_
04.12.2013, 17:01
D2 je oznaka za Double Deck tj. ploču na ploči (skiji). D3 je onda Triple Deck, a za to još nisam čuo.
d2 Double deck je skija greska pri kucanju pa sam stavio 3
svesifre
04.12.2013, 20:06
Obzirom da voziš d2 nema smisla uzimati ništa ispod 90 flex-a, a možda i 110. To je opasno tvrda skija, pa traži i takvu pancericu.
alexapi32
05.12.2013, 01:20
Ima li neko iskustva sa Srdjanom iz Krusevca? Gledam na KP i vidim da ima dobru ponudu, za meni odgovarajuci broj (29,5) pa se razmisljam da pazarim neku od ove 3-4 sto nudi.
Belgarath_
05.12.2013, 16:54
Obzirom da voziš d2 nema smisla uzimati ništa ispod 90 flex-a, a možda i 110. To je opasno tvrda skija, pa traži i takvu pancericu.
Znam ja sta je to i kako. Nego kao sto sam rekao nisam skoro kupovao pancerice pa ne znam sta danas valja. Ne bih ni uzimao nista ispod 110 flex. Ove moje su 120 ali sve to varira od proizvodjaca do proizvodjaca. Mislio sam da ce neko doci i reci e vozio sam te te i te cizme dobro su mi se pokazale zbog toga toga i toga... :)
svesifre
05.12.2013, 20:51
Ja vozim Dalbello Proton 11 Meni su odlične (100 flex-a). Problem je što taj model više nema u prodaji od prošle godine. Znam dvojicu kolega koji su prošle godine uzeli Fischer Progressor 110 kažu da su prezadovoljni njima (a i ne bili prezadovoljni obzirom na paprenu cijenu). Meni je taj progresor iskreno previše uzak. Ove godine bi se te cipele već mogle naći na sniženju, pa ako naletiš probaj svakako.
Danas mi stigle Salomon Mission Rs 10 (koriscene),narucio sam jer mi se X-wave 90 dobro pokazao...
Odlicno ocuvane,zaista,unutra imaju cak i BOOT DOC uloske,ja stanem u njih-cine se mekane!!!Obujem moj X-wave... one deluju tvrdje! Ne mogu da verujem!
Kontam da je razlicit subjektivni osecaj flexa kod cipela razlicitih proizvodjaca,ali ne mogu da verujem da se desava da mi Rs10 sa flexom 100 deluje mekse od X-w flexa 90,pri tom ih pravi ista firma!
Opet,nejasno mi nesto,na cipeli pise energizer 90 a na netu na svim specifikacijama je prikazano da je flex iste te cipele 100:sm006:
I tako,razmisljam da ih stavim u oglase a zadrzim stari X-w...
Danas mi stigle Salomon Mission Rs 10 (koriscene),narucio sam jer mi se X-wave 90 dobro pokazao...
Odlicno ocuvane,zaista,unutra imaju cak i BOOT DOC uloske,ja stanem u njih-cine se mekane!!!Obujem moj X-wave... one deluju tvrdje! Ne mogu da verujem!
Kontam da je razlicit subjektivni osecaj flexa kod cipela razlicitih proizvodjaca,ali ne mogu da verujem da se desava da mi Rs10 sa flexom 100 deluje mekse od X-w flexa 90,pri tom ih pravi ista firma!
Opet,nejasno mi nesto,na cipeli pise energizer 90 a na netu na svim specifikacijama je prikazano da je flex iste te cipele 100:sm006:
sat vremena sam danas probao jedne pa druge i opet nista:sm006:
najbolje resenje bi bilo da odem na skijanje pa isprobam obe ali mozda odem na Kop tek sredinom januara pa ne verujem da cu posle uspeti da ih prodam.
moze pomoc,savet...?
alexapi32
08.12.2013, 13:18
Koliko si ih platio?
prodao sam Mission...zao mi BOOT DOC-A!
Natrcah na tekst o opremi, do duse planinarskoj, ali ima jako velike slicnosti tj. istih stvari koje koristimo. Covek lepo objasnio kako funkcionisu neke stvari pa reko da podelim sa vama:
http://blog.b92.net/text/11672/O-opremi-1/
http://blog.b92.net/text/12606/O-opremi-2/
http://blog.b92.net/text/13337/O-opremi-3/
http://blog.b92.net/text/20097/O-opremi-4/
Ima li neko bilo kakava iskustva sa pancericom nordica firearrow f1?
Miroslav1
30.09.2014, 23:47
Dali znate neki sajt gde mogu naruchati helly hansen legendary pants? Na www.moosejaw.com ima ih ali nema velicine M u racerblue boja. Hvala....
Probaj na outletinn i sportsdirect
Evo sta kaze Dusko Korac oko izbora opreme za skijanje:
https://www.youtube.com/watch?v=dxTOISEiNHY
Da li neko moze da mi kaze nesto vise o ovom modelu. Makar iz koje je godine?
http://static.limundoslike.com/originalslika_skije-Fischer-160-cm-70633005.jpg
Totalno početnički model iz 2005/06.
Da li neko moze da mi kaze nesto vise o ovom modelu. Makar iz koje je godine?
http://static.limundoslike.com/originalslika_skije-Fischer-160-cm-70633005.jpg
JOOOJ,nista Fischerovo sa oznakom RX...naucio sam na tezi nacin...
alexapi32
25.01.2015, 01:06
JOOOJ,nista Fischerovo sa oznakom RX...naucio sam na tezi nacin...
+1 :sm021::sm021:
Ljudi hvala na pomoci, sve mi skije izgledaju skoro isto na slikama, sem onih starijih. Zato i pitam. Neka preporuka za skiju od 160-165cm do 60€?
Ljudi hvala na pomoci, sve mi skije izgledaju skoro isto na slikama, sem onih starijih. Zato i pitam. Neka preporuka za skiju od 160-165cm do 60€?
rentiraj,za 60e nemas nista pristojno.
nemas nista pristojno ni za 100e.
ako skijas na Kopaoniku imas izuzetno jeftinu rentu u vojnom odmaralistu,moj drug tamo uzima,mislim da je oko 400 dinara ceo komplet dnevno.
cak sta vise,mogu da se nadju sasvim korektni komadi opreme.
Pozdrav. Potrebna mi je pomoc pri kupovini ski opreme. Skijam prosjecno-napredno, visok sam 185cm a tezak 75-80kg. Kupio bih neku malo bolju novu opremu i izdvojio do 350e.
Zanima me zna li neko imaju li u Goru Rossignol radical 9sl slantnose poslednji model koji se pojavio pre izlaska hero-a, ako se ne varam to je model iz 2013. I koja je cena ?
Pozdrav. Potrebna mi je pomoc pri kupovini ski opreme. Skijam prosjecno-napredno, visok sam 185cm a tezak 75-80kg. Kupio bih neku malo bolju novu opremu i izdvojio do 350e.
Teško će ići na ovakav način. Ako ti neko napiše npr. "kupi Fischer Motive 76 u dužini 168 cm i pancerice Lange SX100", prvo je pitanje da li predloženu opremu imaš gdje kupiti. Drugo, konkretne pancerice ti niko ne smije predložiti, jer niko nema stopalo kao tvoje. Ako ti iko ikad kaže "kupi pancerice te i te", znaj da taj o opremi ne zna ništa.
Jedini način je da suziš izbor na par modela skija koji su ti dostupni, pa da tražiš mišljenje o njima.
plageton
05.02.2015, 14:02
Na tvome mestu ja bih počeo od cipela. Kada nađeš cipele kakdve tu trebaju možda ti ne ostane koliko treba za odgovarajuće daske. 350 E nije puno novca za novu opremu, pogotovu ako kažeš da si napredniji skijaš.
To nije katastrofa, iznajmiš neke daske pa dogodine dodaj još neki dinar i izabereš skije.
plageton
05.02.2015, 14:02
Zanima me zna li neko imaju li u Goru Rossignol radical 9sl slantnose poslednji model koji se pojavio pre izlaska hero-a, ako se ne varam to je model iz 2013. I koja je cena ?
Što ne pozoveš Goru i lepo ih pitaš?
Teško će ići na ovakav način. Ako ti neko napiše npr. "kupi Fischer Motive 76 u dužini 168 cm i pancerice Lange SX100", prvo je pitanje da li predloženu opremu imaš gdje kupiti. Drugo, konkretne pancerice ti niko ne smije predložiti, jer niko nema stopalo kao tvoje. Ako ti iko ikad kaže "kupi pancerice te i te", znaj da taj o opremi ne zna ništa.
Jedini način je da suziš izbor na par modela skija koji su ti dostupni, pa da tražiš mišljenje o njima.
U ponudi imam par modela atomica iz BeoSporta i Volkl modele iz Tempo radnje.
Odvojio bih i vise para ako treba samo da nadjem prave skije koje ce mi valjati narednih godina. Ne vozim previse izvan staze..85posto po stazi a 15 van iste.
i elan sam zaboravio http://www.tempo.co.me/index.php/prodavnica/ski-snowboard/ski/skije/elan
Mnogo su jake te cene u Tempu, osim ako ne daju neke ogromne popuste. Recimo taj elan amphibio 12 kosta 425e, a u planetbike-u je 280e sa popustom i ima ga u svim visinama.
nisu veliki vjeruj mi.. ondda je mnogo velika razlika. od pancerica dalbello i atomic
marrko, potraži prvo dobre i odgovarajuće pancerice, da čvrsto drže nogu, al da ne ubijaju i da ti je adekvatan broj. To ti je najbitnije pa kad ih kupiš i vidiš koliko ti je para ostalo traži skije i vezove.
pozdrav , imam 24 godine , ljubitelj sam skijanja skijao sam od 12-13 godine pa sam 2005 presao na bord do 2009 ali nakon 2009 nisam isao na skijanje, ove godine sam isao ma Zlatibor gde sam se ponovo "zarazio" skijanjem :) tako da za sledecu sezonu planiram da se opremim malo bolje i spremno je docekam :) visok sam 193 cm a tezak 89-90 kg, na skali od 1-10 moje skijanje je na nekih 6,5 ali brzo ucim, u odlicnoj sam formi jer treniram tokom cele godine i u odlicnoj kondiciji .
Zanima me neki vas savet, pancerice bih uzimao nove a skije polovne , gledao sam u Beosportu na sajtu imaju neki popusti na Atomic pancericama cak i do 60% pa je sa 40.000 spusteno na 15.000 . A skije gledam za sada na oglasima i nasao sam par ljudi koji vidim rade to ozbiljno i imaju vrlodobru opremu. Od skija sam gledao Fisher 800-900 i Fisher 8+ pa ne znam koja je razlika. Na Torniku sam vozio Solomon 24h ne znam tacnu oznaku 176 cm ali nekakose nisam osecao bas lagodno na njima. Ako moze savet za rekreativca koji hoce da uci jos vise i usavrsava neki savet. Gledam skije duzine 174-176 ne znam da li bih uzimao duze.A panverice flex 90 pa na gore ,sta mislite? Pozdrav
Šta je ovo?
https://www.kupindo.com/Zimski-sportovi/23805849_Vrhunske-NORDICA-ski-pantalone
Bilo je ovih ski pantalona j radnji Converse u bn bosu u naselju Nova Galenika. To je bilo pre godinu i po. Bilo je i ostale opreme i to sve Nordica (jakne, ski pantalone, kape, rukavice, torbe, rancevi, skije, ...)
Mislim da vise nista od toga nemaju i da su radprodali.
Ivan Bgd
19.10.2015, 20:08
Ionako je samo 3k
Ski pantalone Salomon u plavoj boji XXL sa clima pro materijalom i postavom 60g za 9990 (sniženo sa 17990). Radnja intersport u rodicu na novom Beogradu (ulica Djordja Stanojevica). Ne reklamiram jer je ovo poslednji par i samo pomažem forumasima.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.